به گزارش خبرنگار
اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بین 20 تا 50 میلیون تن زباله الکترونیکی در سال دفع شده و کشور آمریکا بزرگترین تولید کننده این زباله ها در جهان محسوب می شود. بر اساس قوانین جهانی کنوانسیون زباله های الکترونیکی و الکتریکی (WEE) بازیافت این نوع زباله ها به میزان چهار کیلوگرم به ازای هر نفر الزامی است.
به موجب این قانون تولیدکنندگان موظفند بودجه طرح های بازیافت را تامین کنند و خرده فروشان خدمات بازپس گیری را در اختیار مشتریان قرار دهند طبق قراردادی از سوی سازمان ملل در سال 1989 برای کنترل زباله های خطرناک که از کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر وارد می شود ، هر کشوری میتواند بصورت یک جانبه واردات این زباله ها را ممنوع کند ، و صادر کنندگان نیز قبل از فرستادن زباله باید موافقت کشور مقصد را کسب کند.
اما آمریکا که مهمترین منبع تولید زباله دیجیتال و سمی محسوب می شود، هرگز این قرارداد را امضا نکرد و کشورهایی مانند چین نیز بخاطر پول ، مقادیر زیادی از این ضایعات را وارد می کنند. هم اکنون ۷۰درصد کامپیوترها و موبایل های جهان در چین بازیافت میشود.
لازم به ذکر است که ، رایانه رومیزی دارای ٣٢ درصد پلاستیک ، نزدیک به ٧ درصد سرب ، 41 درصد آلومینیوم ، 0016/٠درصد طلا، ٢0 درصد آهن ، 189/٠درصد نقره و مقادیری فلزات سنگین و خطرناک مانند کادمیوم ، جیوه و آرسنیک است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.