به لطف رحمت الهی و ریزش باران در دوهفته گذشته در استان بوشهر، تالاب حله با آبگیری دوباره جان تازه گرفته است.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، تالاب حله از گنجینه های ارزشمند حیات وحش پرندگان بومی و مهاجر استان بوشهر است که در چند سال اخیر به دلیل خشکسالی های متوالی دچار کم آبی و بخش هایی از آن خشک شده بود.
با توجه به نقش عمده تالابها در تعدیل آب و هوا تثبیت خاک و تولید علوفه برای نجات و احیای تالاب حله کارگروه های تخصصی با حضور نمایندگان تمام ارگانهای ذیربط، جوامع محلی که نقش بسیار پررنگی در کنار سازمان های مربوط دارند و تشکل های مردم نهاد در چهار جلسه برای تدوین یک برنامه و اجرای آن برگزار شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: تالاب حله متعلق به مردم است و اداره کل حفاظت محیط زیست بوشهر بدون مشارکت آنها قادر به حفاظت و نگهداری تالاب، منطقه حفاظت شده و اجرای طرح مدیریت تالاب حله نیست.
حسین دلشب افزود: درچند کارگاه مشورتی تدوین طرح مدیریت زیست بومی تالاب حله که با مشارکت جوامع محلی برگزار شده است، حضور مردم و ذینفعان بسیار چشمگیر بوده و دراین طرح مدیریتی درمرحله اول نظرات و پیشنهادهای مردم برای حل مشکل آنها در زمینه کمبود آب و استفاده از ظرفیت های موجود در منطقه و همکاری برای توسعه کشاورزی مد نظر قرار گرفت.
دلشب با اشاره به نگرانی برخی کشاورزان درباره علامت گذاری منطقه و تالاب حله اظهارکرد: این علامت گذاری برای تعیین مرز منطقه و درحاشیه حریم جاده انجام شده و هیچ گونه تداخلی با اراضی کشاورزی مردم ندارد.
وی بیان کرد: تالاب ها طیف گسترده ای از خدمات اکوسیستمی را فراهم می سازد که منجر به رفاه انسانی می شود که این خدمات اکوسیستمی شامل غذا (ماهی و فیبر)، تامین و تصفیه آب و مهار سیلاب و اکوتوریسم و بسیاری از مواردی که به زندگی کمک می کند، است.
دلشب ادامه داد: به همین دلیل حفظ تالاب حله، کمک به حفظ زندگی و رفاه جامعه انسانی منطقه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اظهارکرد: با توجه به اجرای طرح مدیریت زیست بومی تالاب حله که در چهارکارگاه تشکیل شده دارای اثرات بسیار زیادی در آگاهی جوامع محلی بوده و به همین دلیل و قرار گرفتن مردم در ریز مسائل منطقه، همکاری خوبی با محیط زیست دارند.
دلشب، گزارشی از وضعیت بی آبی و اولویت اجرای حقآبه زیست محیطی و ادامه حیات تالاب ارائه کرد که این امر باعث ادامه حیات کشاورزی و زندگی مردم را فراهم و هرگونه آسیب به تالاب اثرات آن به کل منطقه تسری پیدا می کند.
منطقه حفاظت شده حله با 44 هزارو 783 هکتار مساحت در10 کیلومتری شمال شرقی بندر بوشهر قرار دارد که این منطقه از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است.
20 هزار هکتار از این منطقه حفاظت شده، تالابی است که با توجه به خشکسالی دهه گذشته محدوده آبی آن بشدت کاهش داشته است.
همه ساله در فصل زمستان این منطقه پذیرای پرندگان مهاجر زیادی است و از مناطق ارزشمند با توان اکولوژیکی بالا به شمار می رود.
پرنده جغد انبار و دراج دو گونه پرنده بسیار کمیاب است که در حله می توان سراغ آنها را گرفت و روباه، کفتار، گراز، گرگ، شغال، خرگوش، گربه جنگلی و گربه وحشی گونه هایی از گربه سانان هستند که در آنجا یافت می شوند.
منبع:ایرنا
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.