به گزارش
دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هرچند دیگر گوشی هوشمندی با برند نوکیا تولید نخواهد شد اما از این پس این شرکت همانگونه که در وبسایت company.nokia.com اعلامشده تمرکز خود را بر روی توسعه و مطالعهی زیرساختهای شبکهی مخابراتی و فناوریهای آن خواهد گذاشت. در ادامه نگاهی هرچند کوتاه خواهیم انداخت به چند مدل از خاطرهانگیزترین گوشیهای نوکیا که در سالهای مختلف به بازار عرضه شدند.
اگرچه تصویر بالا اولین گوشی نوکیا نبود، اما نوکیا ۱۰۱۱ دستگاه بسیار مهمی به شمار میآمد و میتوان آن را بهعنوان اولین گوشی مدرن این کمپانی در نظر گرفت. ۱۰۱۱ تلفنی که در سال ۱۹۹۲ ساخته شد و اولین گوشی نوکیا بود که بر بستر شبکهی GSM کار میکرد.
نوکیا ۲۱۱۰ اولین تلفنی نبود که صدای زنگ معروف نوکیا در آن استفاده شد، اما اولین گوشی بود که بسیاری از افراد از آن بهعنوان اولین تلفن همراه خود یاد میکنند. در سمت راست تصویر، نوکیا ۶۱۱۰ مشاهده میشود که در آن زمان معدود افرادی این تلفن را در اختیار داشتند.
نوکیا ۸۱۱۰ در سال ۱۹۹۶ به بازار عرضه گردید. ۸۱۱۰ یک گوشی مناسب برای مشاغل گوناگون بود که با یک درب کشویی از دکمهها محافظت میکرد. سه سال بعد، در سال ۱۹۹۹ این گوشی نقش مهمی را در فیلم معروف ماتریکس ایفا کرد که باعث فروش بسیار بالای آن در بازار گردید.
در سال ۱۹۹۶ که حتی اسمی از شرکتهایی که امروزه گوشیهایی با صفحات نمایش غولآسا تولید میکنند شنیده نمیشد، نوکیا مدل ۹۰۰۰ را معرفی کرد. این گوشی با دارا بودن کیبورد کامل QWERTY، پردازندهی ۲۴ مگاهرتزی و صفحهنمایش ۴.۵ اینچی، از تمام رقیبان آن زمان خود یک سر و گردن بالاتر بود. نوکیا ۹۰۰۰ در آن زمان آرزوی هر فردی علاقهمند به تکنولوژی بشمار میآمد.
۸۲۱۰ نام تلفن همراهی بود که مهندسان نوکیا در آن زمام به ساخت آن افتخار میکردند. این گوشی دارای آنتن داخلی بود، (یک قابلیت که از سال ۱۹۹۹ فراگیر شد) و فقط ۷۹ گرم وزن داشت. این تلفن همراه برای اولین بار از فناوری اینفرارد برای انتقال مخاطبین استفاده کرد و شاید یکی از جذابترین امکانات آن بازی دونفرهی Snake بود.
یکی از پرفروشترین محصولات نوکیا ۳۳۱۰ نام داشت که در آن زمان چیزی حدود ۱۲۵ میلیون (رقمی که اپل در خواب هم برای آیفونهای جدید نخواهد دید) فروخته شد. این گوشی ظاهری تکاملیافته از ۸۲۱۰ بود که یکی از ویژگیهای آن قیمت مناسبش محسوب می شد.
شاید تا قبل از عرضاندام کردن اندروید، بسیاری عاشق گوشیها کشویی بودند. ۷۶۵۰ اولین گوشی نوکیا بود که بر روی سیستمعامل سیمبین به بازار عرضه گشت و برای اولین بار کاربران توانستند بر روی تلفن همراه خود حس داشتن یک دوربین را تجربه کنند.
گوشی پروانه ای، لقبی که برای نوکیا ۶۸۰۰ در آن زمان به کار می رفت. همانگونه که مشاهده می شود این گوشی دارای کیبورد کامل QWERTY بود ولی برای استفاده از آن باید درب هایش را به طرفین باز می کردید.۶۸۰۰ یک گوشی متفاوت و بسیار خلاقانه در آن زمان محسوب می شد.
در سال ۲۰۰۰ نه خبری از کنسولهای بازی بود و نه گوشیهای هوشمند. نوکیا با معرفی N-Gage یک حملهی جدی به دستگاه بازی دستی Nintendo به راه انداخت. شاید یکی از ناشیانهترین محصولات نوکیا همین N-Gage باشد زیرا کاربر برای صحبت کردن از طریق آن باید دستگاه را بهطور نامعقولی در کنار گوش خود میگرفت.
نوکیا ۷۶۰۰، تلفنی که در سال ۲۰۰۳ عرضه گردید و شاید یکی از اولین گوشیهای بود که از نسل سوم شبکههای مخابراتی پشتیبانی میکرد.
شاید بسیاری با نوکیا ۷۶۱۰ خاطرات فراوانی داشته باشند.این تلفن از دوربین 1 مگاپیکلسی بهره میبرد که در زمان خود کمنظیر بود.
شاید شما هم مانند ما تا به امروز حتی نام نوکیا ۷۲۸۰ معروف به رژ لب را نشنیده باشید. تلفنی که نه دکمهای برای کار کردن داشت و نه صفحهنمایش برای مشاهده، نوکیا این تلفن را در سال ۲۰۰۴ معرفی نمود و همانگونه که تصور میشد فروش بسیار کمی داشت ولی خبر از جاهطلبی و ترس نداشتن نوکیا از ساخت مدلهای غیرمعقول میداد.
نوکیا ۷۷۱۰ اولین تلاش نوکیا برای ساخت یک گوشی لمسی در سال ۲۰۰۴ بود.در آن زمان کسی فکر استفاده از صفحهی لمسی بهجای کیبورد را در سر نمیپروراند. اما نوکیا ۷۷۱۰ علا رقم نوآوری نتوانست فروش خوبی داشته باشد.
نوکیا ۹۳۰۰ در سال ۲۰۰۵ معرفی گردید. این گوشی دومین تلاش نوکیا برای عرضهی گوشیهای مناسب کسبوکار و ارتباطی در بازار بود. اما هیچوقت بهعنوان یک وسیلهی ارتباطی از آن یاد نشد.
حدود ۵ سال قبل از اینکه اپل به فکر تولید آیپد بیفتد، نوکیا اولین تبلت خود را بانام ۷۷۰ معرفی کرد. ۷۷۰ اولین دستگاهی بود که سیستمعامل Maemo را اجرا میکرد. این سیستمعامل تصور میشد که آیندهی نوکیا باشد ولی خیلی زود از دور خارج شد.
نوکیا N۹۳. تلفنی که از آن بدون شک بهعنوان یکی از بهترین محصولات نوکیا میتوان یادکرد. این گوشی که در آن از لنز کارل زایس استفاده شده بود در زمان خود از یک دوربین فیلمبرداری چیزی کم نداشت.
نوکیا N۹۵. معروف به قاتل آیفون! این گوشی دارای سیستم عامل سیمبین، برگ برندهی نوکیا در سال ۲۰۰۷ بود که بسیاری تا به امروز از آن خاطرات فراوان دارند. این گوشی بهقدری شهرت پیدا کرد که در زمان خود گرانترین تلفن همراه لقب گرفت تا جایی که شرکتهای چینی نیز دست به کپیبرداری از آن زدند.
در سال ۲۰۰۹ نوکیا N۹۷ را معرفی نمود. یک صفحهنمایش بزرگ همانند آیفون، که به همراه صفحهکلید QWERTY جای هیچ سخنی باقی نمیگذاشت. آیا میتوانست خطری برای آیفون محسوب شود؟ بسیار زیاد.
اگر نوکیا N۹۵ و N۹۷ تحدیدی برای آیفون محسوب میشدند، E۷۱ بدون شک تلاشی برای از بین بردن بلکبری بود. این گوشی از کیفت ساخت بسیار بالا برخوردار بود اما به دلیل دارا بودن سیستمعامل سیمبین که در آن روزها حالوروز خوبی نداشت نتوانست زیاد موفق شود.
شاید بتوان آخرین روزهای سیمبین را در نوکیا X۷ مشاهده کرد.این تلفن اولین عضو از خانوادهی Xpress بود که همراه با سیمبین ۳ به بازار عرضه گردید.
اگر این گوشی به نظرتان آشنا میآید، باید بگوییم نوکیا N۹ پایهگذار طراحی خانوادهی لومیا میباشد. این تلفن که برای اولین بار با بدنهی پلی کربناتی عرضه گردید، آخرین امیدهای نوکیا برای مقابله با اندروید و IOS بشمار میآمد. N۹ در سال ۲۰۱۱ و با سیستمعامل MeeGo Harmattan معرفی شد که جزو آخرین محصولات نوکیا قبل از مهاجرت به ویندوز فون نیز بود.
شاید تا چند سال اخیر فردی تصور دوربین ۴۱ مگاپیکلسی بر روی تلفن همراه را هم نمیتوانست داشته باشد، اما نوکیا با معرفی ۸۰۸ PureView در نمایشگاه بارسلون آن سال حیرت همگان را برانگیخت.
و یکی از آخرین یادگارهای نوکیا را میتوان لومیا ۸۰۰ دانست. تلفنی که استفان الوپ با سیاستهای غلط خود نوکیا را مجبور به مهاجرت و پیروی بدون چونوچرا از ویندوز فون کرد. این گوشی نمونهی ویندوز فونی N۹ بود که در سال ۲۰۱۱ با سیستمعامل ویندوز فون ۷ عرضه گردید.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/