به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛مدیر شیلات و آبزیان استان گفت:حاشیه رودخانه قزل اوزن دراین شهرستان دارای ظرفیت باالقوه بسیار بالایی جهت آبزی پروری بوده و در صورت استفاده حداکثری از این ظرفیت، این شهرستان به یکی از مناطق پیشرو در زمینه شیلات در سطح استان تبدیل خواهد شد.
بورانی افزود : وجود اراضی بکر حاشیه رودخانه، دسترسی آسان به برق، راه ارتباطی و عدم وجود آلودگی های زیست محیطی از جمله عواملی هستند که ذهن هر پرورش دهنده ای را به خود معطوف کرده است.
وی ادامه داد :زمین ها و منابع آبی حاشیه قزل اوزن در شهرستان ایجرود که دارای شوری بالایی هستند جهت زراعت و باغبانی، توجیه اقتصادی مناسبی نداشته و برای پرورش آبزیان درنظر گرفته شده اند.
مدیر شیلات و آبزیان استان اضافه کرد:این اراضی قابلیت پرورش گونه هایی از آبزیان از قبیل ماهی قزل آلا، ماهی سفید دریای خزر، ماهی خاویاری، میگوی آب شور و آرتمیا را دارا میباشند
بورانی تصریح کرد:. این منابع مستعد آبزی پروری در حال حاضر در روستاهای حاج قشلاق و گنبد شهرستان ایجرود شناسایی شده و در حدود 10 هکتار از این اراضی برای پرورش آبزیان در نظر گرفته شده در دست بهره برداری میباشد.
مدیر شیلات و آبزیان استان گفت:در فاز اول 300 هکتار از این اراضی شناسایی شده است و عمده این اراضی تحت مالکیت شرکت آب منطقه ای زنجان می باشد. لا
بورانی ادامه داد : استخرهای احداث شده در این اراضی عمدتاً به شکل استخرهای خاکی بوده و در فاز اول این طرح حدوداً 40هزار قطعه بچه ماهی قزلآلا در استخرها رها سازی شده و پیشبینی میشود تا پایان امسال از دو مزرعه پرورشی در این منطقه 30 تن ماهی قزل آلا برداشت شود.
وی بیان داشت:بر اساس مطالعات انجام شده با بهره برداری 300 هکتار از این اراضی در فاز اول هزار تن تولید به تولیدات آبزیان استان زنجان اضافه خواهد شد.
بورانی تصریح کرد: بهره برداری از این طرحها سبب افزایش اشتغال، افزایش تولید و مصرف سرانه آبزیان و نیز مهاجرت معکوس به این مناطق خواهد شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/ت