وي افزود: اميد بخشي آن به خاطر ايجاد امکاناتي مثل اطلاعرساني به سريعترين و گستردهترين شکل، برقراري ارتباط صوتي و تصويري با صرف کمترين هزينه ، دسترسي سريع و آسان به اطلاعات مفيد، بهبود بخشيدن وضعيت آموزشي و ... است ، بيم و نگراني از اينترنت هم به لحاظ خطرات بالقوه آن براي تمامي افراد جامعه و به ويژه کودکان و نوجوانان مي باشد.
اين مقام انتظامي ادامه داد: شما در هر سني که باشيد، ميتوانيد از اينترنت استفادههاي متعددي کنيد. اما اينترنت صرفاً يک سرگرمي نيست، بلکه وسيله اي است که به شما اجازه ميدهد با دوستان و خانوادهتان در تماس باشيد و اطلاعات بيشماري را به دست آوريد ،فضاي اينترنت، شبيه يک شهر بزرگ است که در آن کتابخانهها، دانشگاهها، موزهها و فرصتهاي فراواني براي ملاقات افراد عجيب و غريب در تمامي گردشگاهها وجود دارد. اما مثل هر جامعه ديگري، برخي از افراد و مکانها هستند که بايد از آنها اجتناب کرد و يا با احتياط فراوان به آنها نزديک شد.
سرهنگ شاکري اضافه کرد : به هر حال امروزه فضاي مجازي و اينترنت يک امکان است ، اگر بصورت صحيح و اصولي از آن استفاده شود ، فرصت است و اگر استفاده ناصحيح و غير اصولي از اين امکان بشود تهديدي جدي خواهد بود .
رئيس پليس فتاي کردستان تصريح کرد : جديترين خطري که ممکن است شما را در اينترنت تهديد کند، اين است که فردي شما را آزار و يا مورد سوء استفاده قرار دهد. اين خطر ميتواند از ارسال اطلاعات (عکسها و مطالب شخصي) ايجاد شود؛ در کشورهاي غربي مواردي وجود دارد که نوجوانان توسط افراد شياد از طريق اينترنت اغفال شده و از خانه فرار ميکنند يا دزديده ميشوند و يا مورد سوء استفاده قرار ميگيرند، هر چند ميزان اين موارد، معمولاً خيلي کم است ولي وقتي رخ دهند، فاجعه انگيز خواهند بود.
اين مقام انتظامي افزود : چت خطرناکترين قسمت و قلمرو اينترنت است. همانند ساير قسمتها و نواحي در اينترنت شما نميدانيد چه افرادي در آنجا هستند؛ بنابراين چيزي را که در دنياي واقعي در مکاني عمومي به کسي نميگوييد در چت نيز نگوييد.
وي خاطرنشان کرد : گاهي چت رومها براي بهره برداري از ديگران مورد استفاده قرار ميگيرند و گاهي اوقات شکارچيان از اين اتاق ها براي پيدا کردن طعمههاي خود استفاده ميکنند.
سرهنگ شاکري گفت : در فضاي مجازي امکان برقراري تماسهاي نامناسب کودکان با افرادي که ممکن است قصد سوء استفاده، بهره برداري و يا تجاوز به حريم هاي خصوصي را داشته باشند وجود دارد بنابراين تنها گذاشتن کودکان در اين فضا خطرناک است؛شکارچيان آنلاين در اين فضا هميشه به دنبال افرادي هستند که اطلاعات خود را به راحتي ارائه مي كنند و کودکان بهترين طعمه براي شکارچيان آنلاين هستند.
اين مقام انتظامي ادامه داد : نگه داشتن اطلاعات و جزئيات شخصي در فضاي مجازي و عدم دسترسي عمومي به آن ها از ضروريات است ، نوجوانان و جوانان ما در اين خصوص بايد به هيچ عنوان اطلاعات شخصي خود و يا خانواده را در فضاي سايبر منتشر نکنند ضمن اينکه مانع از به سرقت رفتن اطلاعات مهم و حساس در سيستم هاي رايانه اي شوند.
وي بيان داشت : والدين حتي الامکان بايد با فعاليت ھاي اينترنتي و آن چه فرزندانشان در اين فضا مي توانند انجام دھند آشنا شوند و راه ھاي مقابله با آن را فرا بگيرند، والدين بايد اين واقعيت را بپذيرند که فرزندانشان، نسبت به آن ھا، بيشتر با فضاي اينترنت خو گرفته اند، لذا اگر مي خواھند در اين مورد اقدامات مؤثري انجام دھند بايد وقت بيشتري صرف کرده و اين خلاء را پر کنند.
رئيس پليس فتاي کردستان در خاتمه با بيان اينکه هر چقدر بيشتر بدانيد، بيشتر در امنيت خواهيد بود، به بينندگان برنامه توصيه کرد منابع آموزشي آنلاين از جمله سايت پليس فتا در آدرسwww.cyberpolice.ir را مطالعه كرده و در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک، از طريق ايميل پليس فتا به آدرس kordestan_fata@police.ir و يا شماره تماس 2185915 مراتب را با پليس فتاي کردستان در ميان بگذارند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه
خبرنگاران جوان اینجا کلیک
کنید.
منبع: مرکز اطلاع رسانی پلیس فتا
انتهای پیام/