به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، علی اصغر میرمحمد صادقی نشست کارتهای اعتباری خرید کالا در نمایشگاه بینالمللی مطبوعات با اشاره به اینکه هدف و اولویت اول بانک مرکزی در پرداخت تسهیلات به پرداخت سرمایه در گردش مربوط میشود، تاکید کرد: طرحهای مذکور با هدف رونق اقتصادی اجرایی میشود و قرار بر این است که برای رفع تنگناهای اعتباری، بانک مرکزی در کنار دولت و بانکهای عامل تلاش متعددی در این حوزه داشته باشد.
وی همچنین اظهار کرد: در بحث خرید خودرو با توافقات صورت گرفته قرار بر آن است که تا مبلغ 25 میلیون تومان به صورت وجه خرید اقساطی در اختیار متقاضیان قرار گیرد که با هماهنگیهای صورت گرفته با خودروسازان قرار شده این مبلغ صرفا از طریق نمایندگیهای مجاز خودروسازان ارائه شود و برای دریافت این وام نیازی نیست مردم به بانکها مراجعه کنند.
میرمحمد صادقی ادامه داد: با توجه به طراحیهای صورت گرفته بخشی از تسهیلات به حوزه کالاهای واسطهای مربوط میشود و بخش سوم نیز از طریق اعطای کارتهای اعتباری به مردم دنبال خواهد شد.
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد: تامین منابع این سه طرح به طور ترکیبی از طریق منابع بانک مرکزی و بانکهای دیگر دنبال خواهد شد و برای ارائه این تسهیلات از نظر مبلغ، سقفی در نظر نگرفتهایم و سقف این تسهیلات شناور است و بسته به تقاضای مردم امکان تامین منابع قابلیت افزایش دارد.
میرمحمد صادقی متذکر شد: در حال حاضر پنج بانک در این حوزه فعالیت دارند اما این احتمال وجود دارد که در آینده تعداد این بانکها افزایش پیدا کند.
وی در خصوص بحث بازپرداخت تسهیلات خودرو نیز اظهار کرد: اگر اسنادی که به خودروسازان واگذار شده وصول نشود پیگیری این موضوع با خودروساز است و بانکها با صاحب چک کاری نخواهند داشت.
وی ادامه داد: رقم 16 درصدی سود تسهیلات خودرو در صورتی خواهد بود که این تسهیلات در مدت چهار سال و به شکل ماهانه بازگشت داده شود و اگر به طور مثال فردی در این خصوص اعلام کند که امکان پرداخت ماهانه را نداشته وعلاقهمند است اقساط خود را به شکل سه ماه یکبار پرداخت کند، قطعا نرخ سود او بالای 16 درصد خواهد بود.
انتهای پیام/