به گزارش خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی بودجه، در مراسم تجلیل کتاب، کتابداران و کتابخوانی عنوان کرد: حضور من در این مراسم مصادف با دو رخداد شده، چرا که امروز تا پایان این هفته همه تلاشها برای بودجه 1395 به فرجام مینشیند و تا پایان هفته در سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور نهایی میشود و به صورت لایحه به مجلس خواهد رفت. رخداد دیگر که با حضور من در این برنامه مصادف شده، تدوین و تنظیم برنامه ششم است و در واقع برنامه ما از سال 1395 تا سال 1399 در این برنامه منعکس شده، قطاری که راه میافتد و تا 5 سال آینده نمیایستد و اگر اولویتی قائل باشیم، باید در این برنامه بگنجد.
وی ادامه داد: من فکر میکنم گردهمایی این مناسبت در تقارن تنظیم بودجه 95 و برنامه ششم تقارن مبارکی است که مبادا نهاد کتابخانهها و کتابدارها در این برنامه مغفول واقع شود و آمار آقای مختارپور در این مراسم توجه ما را میسر کرد.
نوبخت تصریح کرد: به علاوه دو رخدادی که مطرح کردم، از جلسهای میآیم که رئیس جمهور بار دیگر با من صحبتی داشته است و از وضعیت تفاوت پرداختها در نظام اداری جویا شد. البته ما نسبت به این موضوع در برنامه و بودجه آینده اقدام کردیم اما هنوز نمیتوانم آخرین جمعبندی برنامه را بگویم و امیدوارم حاصل این برنامه ارتقای عدالت و توجه به همه همکاران خواهد بود.
وی افزود: نیاز ما به کتاب و کتابخانه و کتابدار است و باید به ساخت کتابخانه اهتمام مضاعفی بخشید و ظرف همین یکی دو روز بسیج میشویم تا کار ویژهای در این ارتباط انجام دهیم.
نوبخت گفت: طی پنج سال آینده رویکرد برنامه ششم طبق تذکرات رهبری، توجه به بخش فرهنگ و مسائل اجتماعی است و تلاش خواهیم کرد کتابخانهها را افزایش دهیم. البته تنگناهایی وجود دارد اما ما باید در این تنگناها خودمان را نشان دهیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی افزود: تا پایان این هفته همه تلاشهایی که برای بودجه سال 95 داشتیم به فرجام میرسد و لایحه بودجه 95 را تا پایان هفته در سازمان مدیریت و برنامهریزی نهایی کرده تا به مجلس ارسال شود.
وی ادامه داد: با وجود قوت مذاکرات، امروز برجام در مرحله اجرایی شدن است و به همین جهت اگر گشایشی حاصل شود، وضعیت بهتر خواهد شد اما با همه اینها نسبت به تعیین اولویتها پیش خواهیم رفت و امیدواریم آثار برنامه ششم در کارتان دیده شود.
علی ربیعی وزیر تعاون و کار و رفاه اجتماعی هم در این مراسم گفت: امروز به عنوان وزیر صحبت نمیکنم و به عنوان کسی که سالها دمخور کتاب بوده و کتاب نوشته اینجا هستم. من کتاب مینوشتم. برخی از آنها ثبت نشده. اما غصهام از این است که چرا هیچ کس از راه نوشتن نمیتواند نان در بیاورد. به نظر من نیازمند تدوین سند ملی کتاب هستیم. با این سند میتوانیم در حوزه کتاب به اهدافمان برسیم.
وی ادامه داد: در فرایند تولید و توزیع کتاب، ذینفعهای بسیاری حضور دارند. باید به گونهای عمل کنیم که این عناصر ذینفع هماهنگ بشوند و این کار باعث بالا رفتن سرانه مطالعه شود.
ربیعی تصریح کرد: با تدوین سند ملی کتاب، به رونق اقتصادی کتاب کمک میشود اما مولف و مترجم مهمترین عناصر هستند. اصلیترین چیزی که باید امنیت و آزادی داشته باشد. البته بحث من در امنیت و آزادی، برداشت درست از این دو مفهوم است. به عنوان مثال من قبلا کتابی نوشتم که در کتابخانهها وجود داشت اما با تغییر وزیر ارشاد آن کتاب جمع شد.
ربیعی افزود: بیشترین شکلگیری شخصیت من بعد از خانواده، در کتابخانه شکل گرفت. باید کاری کنیم که دسترسی به کتابخانهها آسان شود. متاسفانه هنوز توزیع کتاب در کشور به صورت سنتی باقی مانده و عدالت فرهنگی در دسترسی به کتاب صورت خواهد گرفت.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/