به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد خزاعی در نخستین همایش معرفی فرصت های توسعه اقتصادی و جذب سرمایه استان تهران در هتل المپیک گفت: 107 ضمانت دولتی در دو سال گذشته برای سرمایه گذاری خارجی در استان صادر شد که بیش از 50 درصد آن تحقق عینی یافته است این تعداد به غیر از سرمایه گذاران خارجی است که برای سرمایه گذاری در استان تهران، درخواستی برای دریافت ضمانت نامه ارائه نکرده اند.
وی بابیان اینکه تحقق بیش از 50 درصدی سرمایه گذاری خارجی در استان تهران براساس معیارهای بین المللی بسیار مناسب ارزیابی می شود،افزود: حوزه محیط زیست دو بخش تکنولوژی رفع آلودگی هوا و مدیریت پسماند، مدیریت منابع در بخش های خطوط فاضلاب و تکمیل تصفیه خانه ها، حمل و نقل درون شهری و صنایع دارای فناوری پیشرفته مهمترین اولویت های استان تهران برای سرمایه گذاری محسوب می شوند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه از هر سرمایه گذاری خارجی در کشور استقبال نمی کنیم تصریح کرد: سرمایه گذاری خارجی باید برای تحقق منافع ملی کشور اثرگذار باشد به این معنی که توسعه صادرات، انتقال فناوری، تامین بخشی از نیازهای مالی پروژه های بزرگ و ایجاد ارزش افزوده برای اقتصاد کشور را در پی داشته باشد.
خزاعی با تاکید بر اینکه در تامین منابع خارجی برای کشور به طور قطع اولویت با سرمایه گذاری است نه فاینانس و استقراض،گفت: موضوع سرمایه گذاری خارجی در ایران یک ضرورت است.
وی با اشاره به کاهش درآمد های نفتی ایران از حدود 118 میلیارد به 20 میلیارد دلار در سال جاری گفت: با توجه به پروژه های عظیم عمرانی و صنعتی در کشور تامین منابع مالی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی تاکید کرد: براساس رهنمودها و منویات رهبر معظم انقلاب برای تحقق اصل اقتصاد مقاومتی، تنها راه مقاومت در مقابل شوک ها و تکانه های سیاسی و اقتصادی ، سرمایه گذاری در داخل کشور است.
وی افزایش سرمایه گذاری داخلی را اولویت نخست اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و گفت: پس از آن ایجاد بسترهای لازم برای سرمایه گذاری خارجی و مشارکت در داخل ایران و نیز فعالیت بخش خصوصی از اولویت برخوردار است.
رییس سازمان کمک های اقتصادی و فنی ایران با بیان اینکه در سرمایه گذاری خارجی سه ویژگی مهم و تاثیر گذار وجود دارد اظهار کرد: این ویژگی ها از زیر بناهای مورد نیاز برای ایجاد فضای با ثبات اقتصادی و سرمایه گذاری های بزرگ در هر کشوری محسوب می شود.
خزاعی به دیگر اقدامات موثر سازمان تحت امر خود برای تسهیل فعالیت بخش خصوصی در داخل و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی اشاره کرد و افزود: همکاری گسترده با بانک توسعه اسلامی، آغاز مذاکره با موسسات ارتباط سنجی و استاندارد سازی مالی از جمله این موارد است.
وی از حضور بیش از 60 هیات خارجی طی 8 ماه گذشته در ایران خبر داد و اظهار کرد: این موارد تنها شامل هیات هایی است که با کارشناسان سازمان دیدار داشته اند و به طور عمده از کشورهای اروپایی، همسایه، آفریقایی و قاره آمریکا هستند.
خزاعی از برنامه ریزی گسترده برای کاهش وابستگی کشور به فروش نفت خبرداد و گفت: در شرایط کنونی سهم فروش نفت در بودجه کشور از 80 درصد به 30 درصد کاهش یافته در حالی که درآمد های مالیاتی 40 درصد و در آمد های گمرکی 70 درصد افزایش یافته است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/