دکتر عبدی، روانشناس در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به خصوصیات و تغییرات روانی نوجوانان در سن بلوغ گفت: بهداشت روانی در این سن حساس اهمیت زیادی دارد و لازم است والدین آگاهی لازم و کافی را در خصوص نحوه برخورد با فرزند خود داشته باشند چرا که سلامت روانی در این دوره اثرات زیادی بر ساختار روانی فرزندشان دارد.
وی در ادامه گفت: والدین باید با توجه به ویژگیهای فردی و ذاتی فرزندشان رفتارهای متفاوتی را در نظر بگیرند ولی بطور کلی با برخورد احترام آمیز باید عزت نفس او را افزایش دهید چرا که نوجوانان در این سن معمولاً اعتماد به نفسشان به شدت کاهش مییابد و این خود میتواند تأثیراتی منفی در سلامت روانی وی داشته باشد.
وی در ادامه افزود: از ویژگیهای روانی این دوره میتوان به گوشهگیری، حساسیت نسبت به مسائل اطراف، نوسان، خلق و خو، در رویا فرو رفتن، نافرمانی از خانواده اشاره کرد.
وی بیان کرد: تنبلی و سستی، نداشتن احساس امنیت، از دست دادن اعتمادبهنفس و تمایل به ارتباط نزدیک با دوستان میتواند از دیگر علائم روانی و رفتاری این دوره باشد.
وی در ادامه بیان کرد: این نشانههای رفتاری معمولاً یک سال قبل از بلوغ آغاز و در مراحل پایانی کاهش مییابد، ولی در هر مرحله از بلوغ باید به نوجوان در زمینه شناسایی خود و پذیرش آن و استفاده حداکثر از توانایی و استعدادهایش کمک کرد.
وی خاطرنشان کرد: والدین با ایجاد روابطی دوستانه و شناخت ماهیت وی وضعیت روانی و اجتماعی فرزندشان را بهبود بخشند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/