به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسین مقیمی شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران استان همدان اظهار کرد: اجرا و سلامت برگزاری انتخابات، بر عهده وزارت کشور است و دستگاهها و سازمانهای دولتی یا غیردولتی نمیتوانند در امر برگزاری انتخابات دخالت کنند.
وی تاکید کرد: اعضای هیئت نظارت بر انتخابات، از چهار مرجع قانونی در زمینه صلاحیت نامزدها استعلام میکنند و بر اساس نظر این چهار مرجع، تصمیمگیری میشود. تلاش و هدف وزارت کشور برگزاری انتخابات قانونمند، سالم و با حضور حداکثری مردم است.
برگزاری انتخابات الکترونیکی در یک سوم حوزههای انتخابیه
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: انتخابات دارای 25 مرحله و فرآیند است که 23 مرحله از آن بصورت ماشینی و دو مرحله شامل رأیگیری و شمارش آرا به صورت دستی انجام میشود. با تصویب دولت، اعتبار مورد نیاز برای برگزاری انتخابات الکترونیکی در یک سوم حوزههای انتخابیه تامین شده است.
وی اضافه کرد: برای برگزاری انتخابات الکترونیکی، باید سه مولفه سختافزار، نرمافزار و تعیین حوزه انتخابیه مد نظر قرار گیرد. سختافزار مورد نیاز برای برگزاری انتخابات الکترونیکی تهیه شده و نرمافزار نیز تهیه شده ولی جوانب آن در حال بررسی است.
مقیمی تاکید کرد: نرمافزار پیشبینی شده باید به تایید وزارت کشور و شورای نگهبان برسد تا در انتخابات پیشرو، مورد استفاده قرار گیرد. در صورت تایید نرمافزار، وزارت کشور حوزههای انتخابیهای که قرار است انتخابات الکترونیکی برگزار شود را به شورای نگهبان معرفی میکند و در صورت تایید این مرجع، انتخابات در این مناطق به صورت الکترونیکی برگزار میشود.
رئیس ستاد انتخابات کشور در خصوص صندوق شفاف انتخابات نیز اظهار کرد: شفافیت این صندوق به گونهای است که میتوان پیش از آغاز رسمی رای گیری، در صورت وجود تعرفه، آن را مشاهده کرد.
مقیمی اضافه کرد: ولی این صندوق به گونهای طراحی شده که در صورت انداختن تعرفه به داخل آن، نمیشود اسم نوشته شده بر روی آن را تشخیص داد.
انتخابات در 207 حوزه انتخابیه برگزار میشود
وی گفت: امسال انتخابات در 430 شهرستان با 207 حوزه انتخابیه برگزار میشود و احتمال میرود در این دور از انتخابات، حدود چهار تا پنج هزار نفر داوطلب شوند.
رئیس ستاد انتخابات کشور در خصوص تخلفات انتخاباتی اظهار کرد: هرچند فعالیت نامزدها رصد میشود، ولی با توجه به اینکه فرایند نامنویسی برای حضور در انتخابات آغاز نشده است، نمیتوان اقدامی انجام داد.
وی نامزدهای انتخاباتی را به رعایت قانون و اخلاق توصیه کرد و افزود: زمان پیشبینی شده برای تبلیغ کاندیداها از 29 بهمن تا پنجم اسفندماه است و داوطلبان فقط در این زمان، مجاز به تبلیغ هستند.
مقیمی درباره تبلیغ در فضای مجازی نیز بیان کرد: هر اقدامی که فضای عادی تخلف تلقی شود، انجام آن در فضای مجازی نیز جرم است.
مردم افراد فعال در قانونگذاری را انتخاب کنند
رئیس ستاد انتخابات کشور با ذکر اینکه رسانهها باید به بیان نقش مجلس و جایگاه نمایندگان برای مردم بپردازند، گفت: مجلس جای قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون است. مردم نمایندگانی را انتخاب کنند که در امر قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون فعال باشند و رسانهها نیز در این خصوص برای مردم روشنگری کنند.
وی تاکید کرد: در قانون عنوان شده که صدا و سیما باید مردم را نسبت به جایگاه مجلس و اختیارات نمایندگان آگاه کند لذا باید به مردم نیز بگوید که نماینده برای چه انتخاب میشود.
پولهای کثیف را نمیتوان در انتخابات هزینه کرد
وی از تقدیم و تصویب لایحهای در دولت در خصوص پولهای کثیف خبر داد و گفت: یکی از بندهای این لایحه این بود که پولهایی که از منابع حاصل از پولشویی، خلاف و مواد مخدر به دست میآید را نمیتوان در انتخابات هزینه کرد. پول قاچاق مواد مخدر پس از ورود به بازار در بخشهای مختلف از جمله انتخابات هزینه میشود بنابراین برای پیشگیری از این امر، این لایحه در دولت به تصویب رسید.
منبع: آنا
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا را کلیک کنید.
انتهاي پيام/