سردی روابط عاطفی زناشویی علل مختلفی دارد که برخی از آنها با تغییر زمان دچار تحول می شوند.

آیا شبکه های اجتماعی باعث سردی روابط زناشویی می شود ؟به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان _ مصطفی زبرجد :

لایک، کامنت، شیر، فوروارد، و سایر مشتقات این نوع شبکه ها مثل استیکرها با ورود خود جای انرژی های مثبت، ارتباطات رو در رو همچون دوست داشتن، ارائه نظر و صحبت، تبلیغات، انتشار و احساسات درونی و بیرونی واقعی که دو طرف را به هم نزدیک می‏کند گرفته است. این شبکه‏ها در نظر کاربر جذاب می‏آید و در نتیجه او را به سمت خود می‏کشاند. مسئله ای که این میان مطرح می‏شود، این است که چرا امروزه تکنولوژی‏ها گذشته از مسائل ديگر زندگی‏های مشترک را در سلطه خود گرفته اند؟ 

استفاده درست و نادرست هر اختراع یا وسیله‏ای که به جهت تکنولوژی در دسترس مخاطب قرار می‏گیرد به نحوه   ديدگاه اشخاص بر می‏گردد. اگر از تکنولوژی به درستی استفاده نشود نه تنها نمی‏تواند در زندگی فردی اشخاص مفيد باشد؛ بلکه اثرات مخربی نيز بر جا مي گذارد. با این حال با اشخاصی مواجه هستیم که خود و زندگی مشترک شان را با حضور نا به جای این شبکه‏ها با مخاطره رو به رو می‏کنند. 

*دنیای مجازی  بلا یا راحت جان؟!

فرهنگ غلط و نبود برنامه‏ریزی در استفاده از این شبکه‏ها باعث ناهنجاری هایی می‏شود که روابط زوجین و بنیان خانواده هاي ایرانی را با زلزله ای خفیف در آغاز و در صورت غفلت با ویرانی همراه می‏کند.

زیبا، 39 ساله، فروشنده می‏گوید: این پنجره وسیعی که پیش چشمان ما باز شده از يک سو بسیاری از زندگی‏ها را به هم ریخته است، چون حریم‏ها و خط قرمزها در زمان استفاده رعایت نمی‏شود که این نزدیکیِ زیادِ روابط، آسیب زدنی است، از سوی دیگر همین شبکه‏ها برای تجارت و کسب و کار برای برخی افراد موفقیت به همراه دارد. استفاده درست و منفعت شبکه‏های اجتماعی متعدد و رسیدن به آن دست خودمان است. بنابراین باید هدف در استفاده مد نظر قرار گیرد.

دکتر رزا افشار، جامعه شناس می‏گوید: استفاده زیاد و ارتباط با کسانی که هویت‏های خود را جعل می‏کنند یا قصد سودجویی دارند باعث می‏شود این افراد از هویت و فرهنگ اصلی دور شوند و هر عقیده روشنفکرانه، تصاویر، مطالب جالب و آزادی در این فضا باعث نابود شدن خیلی از مسائل انسانی شده است.

*شبکه های اجتماعی خروس بی محل در زندگی زوجین

گاهی زن و شوهر به دلیل دوری در طول روز به جهت کار و خستگی روزانه، در پایان شب نیاز به حضور کنار هم و هم کلامی و فراهم کردن آرامش روحی دارند، اما زوجین به جای توجه به يکديگر مشغول شبکه‏های اجتماعی می‏شوند. از سویی این مسئله نامناسب در زمان صرف غذا و میهمانی‏ها نیز اتفاق می‏افتد و باعث رنجش و ناراحتی یکی از طرفین و چه بسا تیرگی روابط می‏شود.
رضا 28 ساله، متاهل و کارمند، می‏گوید: همسرم از شبکه های اجتماعی بیش از اندازه استفاده می‏کند و مسئله این است که در مواقع نامناسب مثل صرف غذا و میهمانی‏ها از این شبکه‏ها استفاده می‏کند، که باعث ناراحتی من و اطرافیان می‏شود. بارها ناراحتی‏ام را توضیح داده‏ام، اما او به این فضا معتاد شده و اين  استفاده افراطی مرا نگران می‏کند.

این  جامعه شناس معتقد است: زمان بندی برای استفاده از شبکه‏های اجتماعی علاوه بر استحکام روابط زوجین مبنای ایدئولوژی جامعه است. جدا از وقتی که  فضای مجازی از زوجین می‏گیرد، مزایا و معایبی دارد که کاربران از آن مطلع نبوده و حواسشان نیست که استفاده نادرست چه آثاری به دنبال دارد. برخی از افراد اعتقاد به خوبی این فضا، آزادی عقیده و حضور دوستان دارند، در حالی که می‏توانستند در این مدت زیاد با همسر خود ساعات خوبی داشته و طعم احساس و دوست داشنتی‏های واقعی را درک کنند و مقید به چارچوب مقدس روابط زناشویی باشند نه ارتباطات بی قید و بندی که به مرور زمان حرمت زندگی افراد را به خطر می‏اندازد.

*شبکه‏ هاي مجازي و سردی در عواطف زوجین عامل انحلال زندگی

به نظر می‏رسد گاهی تعاملات انسانی نادرست در سست شدن روابط و زندگی زوجين تاثیر داشته  و آن ها را از هم دور می‏کند. به طوری که در  شهرهای بزرگ و با جمعیت بالا که دسترسی به امکانات ارتباطی مختلف فراهم است این روابط با حضور فرد سوم به جهت شبکه‏های اجتماعی، دچار تزلزل شده و نتیجه زندگی زوجین طلاق است. به طوری که  در سال 93 تعداد طلاق‏های ثبت شده در کشور به 163569 رسید که با رشد 8200 موردی همراه بود.

تعداد ازدواج های ثبت شده در این سال به 724324 نفر رسید و با مقایسه با میزان طلاق، نسبت ازدواج به طلاق به 4.4  رسید. به عبارت دیگر به ازای هر 4.4 ازدواج در کشور، یک طلاق رخ می‏دهد که از سال 90 تا کنون بیشترین تعداد طلاق ثبت شده در کشور به سال 93 اختصاص دارد.  بی شک بخشی از این جدایی‏ها و حتی طلاق‏های عاطفی بی ارتباط با استفاده‏ نادرست از شبکه‏های اجتماعی نیستند.

بهار، 44 ساله، کارمند دلیل اصلی از هم گسستگی زندگی‏اش را وجود شبکه‏های اجتماعی و در نهایت دوستی‏های بی سر انجام در این شبکه‏ها عنوان می‏کند. روابط سرد در زندگی زناشویی باعث شده تا به ارتباطات در شبکه‏های اجتماعی روی آورد و در نتیجه زندگی مشترکش را به دلیل وعده های پوچ مطرح شده از طرف افراد مجازیِ دوست نما از دست بدهد.

افشار، جامعه شناس، معتقد است: در تمایل زوجین به شبکه‏های اجتماعی یک طرفه‏نگری به این تکنولوژی صحیح نیست، چرا که هر تعاملی دو طرفه است. اگر در یک خانواده زمان زیادی به فضای مجازی اختصاص داده می‏شود مشکلاتی در رابطه زوجین بوده و بالطبع خللی وجود داشته که این شبکه‏ها وارد روابط زن و شوهر شده است در حالی که می‏توانستند به احساسات، گفتمان و روابط گرم بپردازند. مسئله ای که شاید اختصاص وقت به آن، اتفافات و روابط بیهوده در فضای مجازی را کم یا بر طرف می‏کرد. مدیریت درست می‏تواند به رابطه و زندگی زوجین کمک کند که اگر این مدیریت و بررسی نباشد خلا اتفاق افتاده و هر چیزی اعم از شبکه‏ها و افراد می‏توانند به زوجین و زندگیشان صدمه وارد کنند.
     
 *نبود مدیریت فردی و استفاده‏ نادرست از شبکه‏ های اجتماعی

اگر استفاده اشتباه از شبکه های اجتماعی را یک آسیب و شناخت و استفاده درست را نوعی فرهنگ بدانیم در واقع پیش‏گیری اتفاق افتاده است. این مسئله درباره شبکه‏های اجتماعی در قالب مدیریت فردی در اشخاص برای استفاده و عملکرد روابط انسانی محقق می‏شود، اما متاسفانه این مدیریت در جامعه ما انگشت شمار است. با مدیریت نکردن در استفاده از این ابزار آسیب‏های آن را وارد زندگی خود مي کنيم. در ایران که تمایل به تعهد و پایبندی به اصول خانواده وجود دارد  نفوذ شبکه‏های اجتماعی تا این اندازه بر روابط تعداد زیادی از خانواده‏ها تاثیر مخرب گذاشته است. 

آسیب‏های این شبکه‏ها مشکل نیست و هر روز می‏شود از این فضا دل کند. مشکل نتوانستن حل این مسئله و نداشتن قدرت تشخیص در استفاده است که به عدم مهارت و شخصیت فرد بر‏می‏گردد. همه عوامل غیر از شبکه‏های اجتماعی هم می‏تواند در این اتفاق موثر باشد. شبکه‏ها یک ابزار هستند و ما انسان‏ها می‏توانیم درست از این ابزار استفاده کنیم تا تکنولوزی ما را در بر نگیرد، اما آبا به راستی این امر مهم در جامعه، محقق می‏شود؟!


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۲۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۴
من یه نمونه اش اونایی که میگن دروغه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۰۳ آذر ۱۳۹۴
بیمه ازدواج مشکل ازدواج همه جوانان رو حل می کنه اگه اجرایی بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۰ ۰۱ آذر ۱۳۹۴
از شرمندگی در برابر زن وبچه بخدا داغون شدیم ،کمرمون شکست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۴ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
من قبلا وایبر داشتم و عضو چندتا گروه بودم.چند وقته که اومدم بیرون.خیلی راحت شدم.به نظرم این برنامه ها اصلا ضروری نیستند,فقط ما خودمونو بهشون عادت دادیم.امیدوارم ی روزی برسه که هیشکی عضو این گروه ها نباشه چون ضررش از منفعتش بیشتره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۰ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
مشکلات اقتصادی باعث سردی روابط در خانوادها و حتی جامعه شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
تا پول نباشه که احتیاجات اولیه خانواده تامین بشه انتظار گرمی وحرارت و عشق درخانواده ها رو نداشته باشید!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
بی پولی مشکل اصلی ربطی به این شبکه ها نداره . فقط خرج و مخارج با هم نمی خونه خب معلومه مرد با عصبانیت میاد خونه با زنش صحبت میکنه زن هم غر میزنه که هیچ کاری نمیشه کرد با این حقوقت . در نتیجه سرد میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۲ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
سلام فقط فقط بیکاری جوانان من الان ازدواج کردم کاری ندارم زندگیمو بچرخونم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
نمیشه تاثیر دنیای مجازی رو نادیده گرفت اما علت اصلیش مشکلات مالی خانوادهاست گرونی بی رونقی بازار،همه ایناست که ادم رو تحت فشار قرار میده وطبیعتا اعصابی هم برامون نمیمونه که بخوایم به هم برسیم ، من به جرات میگم که نود درصد مشکلات خانوادها مخصوصا جوونا مشکلات مالی وبه قول معروف بی پولیه از صبح خروس خون تا نیمه شب کار میکنیم با همه صرفه جویها بازم شرمنده زن هستیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
شبکه های اجتماعی هم میتونن تاثیر مثبت داشته باشن
هم تاثیر منفی
بستگی داره چطور استفاده کنیم
در کل مناطق سردسیر کشور و کسانی که طبیعت و مزاج سرد دارن
روابط زناشویی هم خب دیگه..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
فقر- بيكاري - مشكلات اقتصادي نداشتن ثبات قيمت در همه چيز به خصوص بازار .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
متاسفانه عامل اساسی دلسردی خانواده ها عدم توجه زنان به مسائل جنسی است اکثرمردان ازاین امر رنج می برند و همیشه آرامش را درصورت زنان دیگر می یابند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
برادروخواهر عزیز فقر باعث میشه منکر این نیستیم .اما فقر قبلا هم بوده چرا قبلا این همه مشکلات بین خانواده ها نبود .بخدا این جنگ نرمی که به نام شبکه های اجتماعی راه انداختن بیشتر از یک موشک تلفات میده .توجه کنید هرجا میری تو اتوبوس .خیابون .شرکت .ادارجات .تو مهمونی مسافرت وحتی پشت فرمون واقعا چی سر ماها اومده اعتیادمردم به این شبکه ها بیشتر از مواد مخدر شده .پس الکی بهونه نیاریم .مرد متاهل با یکی دیگه هست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
دغدغه پول و ... + گرفتاری های زندگی + نداشتن مطالعه و مشاوره + بی خیالی زوجین + ماهواره ها و اینترنت + ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
وقتی دولت با اون همه منابع پولی و بانکی، بجای افزایش وام ازدوام که فقط سه میلیون تومنه، رفته خودرو سازان رو شارژ کرده، دیگه چه انتظاری داری مردم ازدواج کنند؟!!!!!!
تازه به این کمک به خودرو سازان، پراید 20 تومنی که ارزشش کمتر از اینهاست، 31 میلیون به مردم دادن.
واقعا متأسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
واقعا مشکلات اقتصادی نقش زیادی در سردی روابط داره و بیکاری هم که علت مهمی در این قضیه خواهد داشت
Netherlands
ناشناس
۰۹:۴۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
اصلا هم ربطی نداره ، اون افردادی که از شبکه اجتماعی به همسر خودشون خیانت میکنن اگه شبکه اجتماعی نبود از یک راه دیگه اینکارو میکردن
چند سال دیگه چیزهایی به مراتب پیشرفته تر هم از راه میرسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
ای کاش یک دهم این وقتی که صرف این شبکه های به اصطلاح اجتماعی میزاریم که عمر ما بیهوده بی نتیجه هدر میره به تلاوت یک آیه قرآن بپردازیم که شاید روح و جسم و روان ما به آرامش برسه و زندگیمون با قرآن گل باران بشه و نیازی به شادی مجازی نداشته باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۲ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
مقوله مهمی هستش..باید بیشتر ازین بهش بپردازیم..با سپاس از باشگاه خبرنگاران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۴
۱_فشار اقتصادی
۲_بیکاری
۳_برای جبران هزینه چند شغل بودن
۴_دنیا مجازی
۵_از هم مهمتر این هست که از خدا دورشدیم و به شیطان نزدیک شده اند نماز خواندن گذاشتن کنار محبت در خانوادها کم شده پا به عر خانه میگذاری سر شان داخل موبایل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۰ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
بخدا من که داغون شدم کاش همش جمع بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
والا این نرم افزارها این روزا باعث سردی روابط بین همه اعضای خانواده؛ والدین و فرزندان شده دیگه جه برسه به زن و شوهرا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
فقر بدبختی گرانی فساد دولتی مالیات زیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
روابط خیلی از زن و شوهرها سرد هست..واسه پر کردن تنهایی شون به این شبکه های مجازی پناه بردن....بنظرم اینطوری بگیم درست تره!
Germany
ناشناس
۲۰:۱۹ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
به خدا قسم این شبکه های اجتماعی تاثیر کاملا مستقیم و منفی در زندگی ما داره.
ضمن اینکه کار ما شده عضویت در کانال های خنده دار، سرگرمی که صاحبان اون حساب ها فقط به فکر جیبشون هستند و از ما استفاده ابزاری می کنند. خیلی هم باعث اتلاف وقت و دور شدن از زندگی میشه
دو دقیقه هم میخوای تو خونه با زن و بچه ت بشینی، میبینی زوج ت داره با گوشی سرو کله میزنه.
حالم از این شبکه ها به هم میخوره
اونایی هم که بهم منفی میدن یک مشت بیکار هستند که کاری جز عضویت و بودن در این شبکه ها ندارند.
حتی خارجی ها هم این قدر استفاده منفی نمی کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
فکرکنم ازسردی هواباشه ایناکه علت نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
ربطی به شبکه های اجتماعی نداره من خیلیا رو میشناسم که تو این شبکه ها هستند و روابطشون خیلی خوبه. مشکل یه جای دیگه است.
United States of America
ناشناس
۱۹:۲۵ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
ازتون خواهش می کنم در مورد بیمه ازدواج اگه می تونید اطلاعات در اختیار مردم قرار بدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۶ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
پاسخ واقعی این پرسش: بیکاری مردان خانواده و مشکل اقتصادی در نتیجه آن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۵ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
متاسفم ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۵ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
بی پولی ....................
آخرین اخبار