هر از چند گاه خبرهایی منتشر می‌شود که نشان می‌دهند ما به عنوان انسان تا چه حد توانسته‌ایم به اندام‌های داخلی خود نزدیک بشویم و از ساز و کار آن‌ها در حالت زنده و فعال سر در بیاوریم

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، هر از چند گاه خبرهایی منتشر می‌شود که نشان می‌دهند ما به عنوان انسان تا چه حد توانسته‌ایم به اندام‌های داخلی خود نزدیک بشویم و از ساز و کار آن‌ها در حالت زنده و فعال سر در بیاوریم. البته هنوز به جایی نرسیده‌ایم که یک نفر را کوچک کنیم و به درون بدن یک انسان زنده‌ی دیگر بفرستیم تا او را مطالعه یا بیماری‌های او را معالجه کند.

عکس: قرصی که ضربان قلب را اندازه میگیرد
به تازگی گروهی از دانشمندان و محققان در «انیستیتوی تکنولوژی ماساچوست» (MIT) برای اولین بار یک گوشی پزشکی بلعیدنی ساخته‌اند.

این وسیله به شکل یک قرص طراحی شده که بلعیده می‌شود و در دستگاه گوارش حرکت می‌کند. وقتی قرص در یک نقطه‌ی ثابت مستقر شد، میکروفن‌های آن به کار می‌افتند و شروع به سنجیدن صدای ضربان قلب که در اندام‌های داخلی اکو می‌شود، می‌کند.

این وسیله می‌تواند ضربان قلب و میزان تنفس را اندازه‌گیری کند و اطلاعات را به صورت وایرلس به دستگاه پزشک منتقل کند.

عکس: قرصی که ضربان قلب را اندازه میگیرد

آزمایش این حسگر مینیاتوری روی خوک‌ها موفق بوده ولی آیا روی انسان هم به درستی و دقیق کار خواهد کرد؟

مهندسان طراح این دستگاه مقاله‌ی خود را اخیرا در «پلوس وان» (PLOS One) منتشر کرده‌اند. پلوس وان یک منبع علمی رایگان برای مقالات آکادمیک است. مهندسان امیدوار هستند در آینده‌ی نزدیک بتوانند این پروتو تایپ را روی انسان آزمایش کنند.


منبع:مجله دیجی کالا


برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.