دکتر سیدعلی جواد موسوی فوق تخصص ریه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص مصرف سیگارهای الکترونیکی گفت: سیگارهای الکترونیکی اولین بار در سال 2003 و در کشور چین به تولید رسید و در مناطق مختلف جهان به فروش رسید و در حال حاضر میلیونها مصرف کننده در سراسر جهان دارد و مزیتها و خطرهای اینگونه سیگارها موضوع مورد بحث محققان و پزشکان مختلف است ولی تاکنون به نتیجه درست و جامعهای نرسیدهاند.
وی در ادامه افزود: سازمان غذا و دارو آمریکا در ابتدا مصرف این سیگار را تأیید کرد اما چند سال پس از آن تأییدیهی خود را پس گرفت و اعلام نتیجه نهایی را به پس از انجام دادن تحقیقات نهایی موکول کرد.
از جمله مضرات این سیگارها میتوان به آسم، برونشیت و حتی سرطان ریه اشاره کرد، البته این خطرات هنوز تأیید نشده اما به خاطر اسپاسمی که از وارد شدن دود آن به داخل ریه ایجاد میشود قطعاً باعث تنگی نفس در بدن افرادی که از این نوع سیگارها استفاده میکنند، میشود.
وی در ادامه با توجه به وجود نیکوتین در سیگارهای الکترونیکی گفت: این سیگارها اعتیادآور هستند و به هیچ عنوان نمیتوانند جایگزینی برای سیگارهای معمولی باشند و افرادی که قصد ترک کردن سیگار را دارند بهتر است از برچسبهای نیکوتین، آدامس نیکوتین و قرص پمپکس که به تازگی به بازار وارد شده استفاده کنند و از سیگارهای الکترونیکی دوری کنند. شاید تنها مزیت و فرق سیگارهای الکترونیکی با سیگارهای معمولی بی بو بودن آنها باشد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/