این گیاه بینظیر نه تنها میوهای پرخاصیت دارد، بلکه دانهها و برگهای این گیاه نیز دارای خواص درمانی شگفتآوری هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: میوه به در شکل نرسیده به رنگ سبز است که پرزهای طوسی رنگی آن را پوشانده است. با رسیده شدن به، این میوه به رنگ زرد متمایل میشود. درخت به، در بسیاری از ملل دنیا به عنوان سمبل باروری، عشق و زندگی شناخته شده است. میوه، دانه و برگهای به از زمانهای بسیار دور به، عنوان دارو استفاده میشده است.
وقتی به پخته میشود، نرم و شیرین میشود
این میوه برای تهیه مربا، مارمالاد، پودینگ و... بسیار کاربرد دارد. این مربا برای تسکین مشکلات رودهای استفاده میشود.
وی در ادامه داد: به سرشار از فروکتوز، گلوکز، پکتین، لمون، مالیک اسید، نمک پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی، فسفر، مس، کلر، سولفور، کارتو، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، B1، B2، ویتامین B3، ویتامین B6 است.
دکتر کمالی خاطرنشان کرد: برگهها را به مدت 15 دقیقه در آب جوش بخیسانید و سپس آن را از صافی رد کنید. این برگها در آب جوش مایعی قرمز رنگ ایجاد میکنند که به رنگ چای بسیار شبیه است. در نتیجه میتوانید از این برگها به عنوان چای سیاه استفاده کنید.
برای درمان کولیت میتوانید 10 گرم از دانهها و برگ به را شب قبل از خواب در یک لیوان آب سرد بگذارید. صبح این محلول آماده است و میتوانید 3 الی 4 بار در روز آن را مصرف کنید. میتوانید میوه را به صورت نازکی خشک و سپس آن را در آسیاب به صورت پودر درآورید، در هنگام لزوم از این پودرها، دمنوش تهیه کنید.
دکتر افزود: دانه به دارای آمیگدالین یا همان ویتامین B17 است که اثرات ضدسرطانی دارد. در مصرف آن باید جوانب احتیاط را رعایت و از مصرف بیش از حد آن خودداری کرد. مقادیر زیادی از آمیگدالین سمی است. دانههای به سرشار از تانن، شکر، پکتین، مالیک اسید، آمیگدالین و... هستند. دمنوش تهیه شده از این دانهها خاصیت آرام بخشی دارد. به بیخوابی را درمان میکند و تنشهای عصبی و تنفس نامناسب را تسکین میدهد. پکتین موجود در این دانهها برای درمان جراحات، سوختگیها، سرفه، گلودرد و سایر مشکلات تنفسی کاربرد دارد. میوه به باعث بهبود اشتها میشود و خونرسانی و تغذیه قلب را تسهیل میکند. کم خونی یکی از مهمترین ترکیبات موجود در به ویتامین C است، که نقش کلیدی در سلامت ذهنی و فیزیکی دارد. ویتامین یک آنتیاکسیدان بسیار قوی است و از تولید رادیکالهای آزاد توسط چربیهای غیراشباع جلوگیری میکند.
وجود ویتامین C در رژیم غذایی باعث افزایش جذب آهن از مواد غذایی میشود. کم خونیهایی که به علت کمبود آهن به وجود میآیند جلوگیری میکند.
وی در خصوص فواید به در درمان سرفه و بیماری قلبی گفت: دانههای خشک شده به برای درمان گلودرد و تسکین سرفه و قلب درد بسیار کارآمد است. به در درمان قلب بسیار مؤثر است و بر روی قلب تأثیرات مثبت دارد. این دانهها را در آب حل و به عنوان داروی سرفه استفاده میکنند. این دارو برای کودکان مفید است زیرا صددرصد بدون الکل است. دانههای این گیاه برای درمان پنومونی، سرماخوردگی، سرفه، آسم و بیماریهای تنفسی استفاده میشود. دانههای به را در به بجوشانید و سپس مصرف کنید.
وی اظهار کرد: مطالعات انجام شده نشان میدهد مصرف عصاره برگ به بر نمایههای بیوشیمیایی مرتبط با بیماریهای کرونر قلبی تأثیر میگذارد. میوه و دانه به سرشار از پکتین میباشد، برای سیستم قلبی عروقی مناسب هستند و علاوه بر کاهش کلسترول خون، به کاهش فشارخون نیز کمک میکنند و از ایجاد لختههای خونی پیشگیری میکنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پودری که از برگهای به استخراج میشود، مشکلات مرتبط با دستگاه گوارش مانند بیرون روی، یبوست، سوءهاضمه و... را کاهش میدهد. میوه به در حالت پخته به همراه عسل و کمی سرکه باعث افزایش فعالیت دستگاه گوارش میشود. ترکیبات موجود در این میوه باعث بهبود بیماریهای رودهای میشود. برگهای به همچنین باعث تقویت معده و کبد میشود.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/