محققان دانشگاه تهران برای نخستین بار در کشور ربات طوطی‌نما را برای معالجه اوتیسم ساختند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، مجری پروژه «طراحی و ساخت ربات طوطی‌نما برای تعامل با کودکان اوتیستیک جهت توانبخشی» گفت: این ربات که به‌شکل طوطی ساخته شده است قابلیت تشخیص رنگ، اشکال مشخص، صدا و اشخاص را دارد و قابل کنترل از راه دور است.

وی افزود: تشخیص اوتیسم (درخودماندگی) در کودکان اغلب از طریق مصاحبه با والدین و ارزیابی کودک توسط متخصص انجام می‌شود بنابراین با توجه به تفاوت رفتار کودکان مبتلا به اوتیسم و کودکان عادی با ربات طوطی‌نما، می‌توان به تشخیص آنها پرداخت.

هادی مرادی با بیان اینکه این ربات برای تشخیص بیماری اوتیسم تست شده است و مقاله‌های مربوط به آن نیز منتشر شده است، گفت: هم اکنون این ربات در حال تست ربات برای کمک به آموزش نوبت گیری در کودکان مبتلا به اوتیسم هستیم.

وی گفت: در این تحقیق، توانبخش ربات را به‌عنوان نفر دوم در تعامل در نظر گرفته و کودک باید رعایت نوبت ربات را درست انجام دهد و انتظار می‌رود که نتایج استفاده از ربات طوطی‌نما در این نوع توانبخشی تا دو ماه آینده به دست آیند. یادگیری اشیاء برای کودکان مبتلا به اوتیسم و تشخیص احساس از مواردی است که در آینده قصد فعالیت روی آن را داریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: طراحی این ربات در سطح جهان منحصر به فرد است، البته نمونه‌هایی در اشکال متفاوت دیده می‌شود اما ربات طوطی‌نما برای تشخیص و درمان اوتیسم با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی برای نخستین بار طراحی و ساخته شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر برای درمان کودکان مبتلا به اوتیسم از ربات‌های مختلفی همچون «نائو»، استفاده می‌شود که چند ده میلیون تومان قیمت دارند اما ربات طوطی‌نما قیمتی معادل 6 میلیون تومان دارد که در صورت وجود سرمایه‌گذار تجاری‌سازی آن آغاز می‌شود.

مرادی افزود: این ربات را می‌توان برای مصارف دیگر همچون برای آموزش در عین تفریح آموزش زبان و سرگرمی نیز به کار برد.


منبع: تسنیم


برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.

انتهای پیام/
برچسب ها: درمان ، اوتیسم ، ربات ، طوطی نما
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار