به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار سرمایه در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته با رشد 13 واحدی به کار خود پایان داد و با خیالی آسوده به استقبال هفته آینده رفت. این در حالی بود که دماسنج بازار در اواسط هفته سقوط را تجربه کرد و تا 128 واحد نزول را به خود دید و پس از آن در روز سهشنبه با 74 واحد کاهش مواجه شد.
براساس نظر عدهای از کارشناسان اقدامات اخیر دولت نیز نتوانست روند مستطیل شیشهای را به مدار صعودی بازگرداند و پولی نیز به بازار تزریق نشد و تنها نتیجهای که حاصل شد ناامید کردن اهالی زیاندیده بازار سرمایه است.
حسین صالحی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در این خصوص گفت: تا زمانی که نرخ رشد اقتصادی منفی باشد صنایع در رکود خواهند ماند و همچنان که با مشکل نقدینگی و سرمایه درگردش مواجه هستند نمیتوانند بدهیها و مشکلات بانکی خود را مرتفع کنند.
براساس این گزارش بخش عمدهای از بازار سرمایه کشور تابع شرایط جهانی و اقتصاد جهانی است و با توجه به اینکه در حال حاضر پیشبینیها حاکی از کاهش نرخ رشد اقتصاد جهانی است اکثر کالاهای پایه از جمله نفت، مس، سرب، روی، آلومینیوم و فولاد فعلا در روند نزولی قرار دارند و همچنان که بخش عمدهای از بازار سرمایه را نیز شامل میشوند نمیتوان دورنمای خیلی مثبتی را برای بازار پیشبینی کرد.
براساس نظر کارشناسان سرمایهگذاران در حال حاضر دیدگاه بلندمدت خود را از دست دادهاند و به دنبال سرمایهگذاریهای کوتاه مدت هستند همچنان که توافقات سیاسی و اقتصادی اتفاق مثبتی برای شرایط فعلی اقتصاد کشور تلقی میشود اما بدلیل رویکردهای کوتاه مدت سرمایهگذاران، بدلیل اینکه تأثیرات مثبت این توافقها در بلند مدت حاصل میشود، آنها را دچار ناامیدی کرده است.
**سود سپرده بانکی رقیب اصلی بازار سرمایه
طبق نظر کارشناسان رقیب اصلی بازار سرمایه سود سپرده بانکی و اوراق صکوک و مشارکت است.
گفتنی است بدلیل جذابیتی که سود سپرده بانکی برای سرمایهگذاران ایجاد کرده است و از طرفی در صنایع داخلی رکود و ابهام وجود دارد درکوتاه مدت این عوامل
موجب کاهش جذابیتهای بازار سرمایه میشود.
گفتنی است باتوجه به اینکه بحثهای سیاسی میتواند گشایشهای خوبی ایجاد کند به خصوص بسترهای لازم برای سرمایه گذاری خارجی فراهم میشود در همین راستا سرمایه گذار خارجی درکشور سرمایه گذاری مشترک انجام دهند و تکنولوژی را وارد کندموجب میشود توان و پتانسیل کشور دربخش فایناس افزایش یافته و در مقابل هزینههای تأمین مالی برای اقتصاد کشور کاهش یابد.