وزير نيرو گفت: طبق تصمیم شورای عالی آب، هيچ طرح آبی جديدی در حوضه آبریز زاینده‌رود اجرايی نخواهد شد.

به‌گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حميد چيت‌چيان در نهمين نشست شوراي هماهنگي مديريت به هم پيوسته منابع آب حوضه آبريز زاينده‌رود که در محل ساختمان ستادي وزارت نيرو برگزار شد، با بیان اینکه در 6 ماه و یا يک سال آينده تمام برداشت‌ها در حوضه زاينده‌رود باید به سامانه‌هاي اندازه‌گيري هوشمند مجهز شوند، اظهار داشت: شوراي عالي آب تصويب کرده که بارگذاري مصرف جديد در حوضه آبريز زاينده رود انجام نشود و اگر طرحي در ميانه راه هست نيز متوقف شود.

وي تاکيد کرد: طي 6 ماه يا حداکثر يک سال آينده تمام برداشت‌ها الزاما باید مجهز به سامانه‌هاي اندازه‌گيري هوشمند شوند.

وزير نيرو ادامه داد: 50 درصد هزينه‌هاي تجهيز سامانه‌هاي اندازه‌گيري در حوضه زاينده‌رود از طريق استان اصفهان و 50 درصد مابقي از طريق وزارت نيرو تامين مي‌شود تا از اين پس، برداشت بدون اندازه‌گيري در اين حوضه انجام نگيرد.

وي تصریح کرد: پس از نصب سامانه‌هاي اندازه‌گيري اگر ملاحظه شد برآوردها در خصوص برداشت آب در اين حوضه خطا داشته است، بلافاصله باید به اصلاح تخصيص‌ها بپردازيم.

چيت‌چيان با اشاره به لزوم افازایش راندمان آبیاری گفت: اگر بخش کشاورزی در جهت افزايش راندمان آبياري تلاش و فعاليت کند و زمين‌هايي که در حال حاضر به‌صورت غرقابي کشت مي‌شوند، به آبياري تحت فشار تبديل شوند، صرفه‌جويي بزرگی در منابع آب خواهد شد.

وی گفت: وزارت نيرو به ميزان صرفه‌جويي انجام شده، تخصيص‌هاي جديدي براي طرح‌هاي جديد قائل خواهد شد تا با فعاليت دوباره، زمينه اشتغال جديد نيز فراهم شود.

وي با بيان اينکه بر اساس شرايط جديدي که براي منابع آب کشور ايجاد شده ممکن است در تمام تخصيص‌هاي گذشته نيز تجديدنظر شود، گفت: شرايط آبي کشور يکسان نيست و ممکن است در زماني مجوز و پروانه بهره‌برداري صادر شده باشد، ولي بر اساس شرايط جديد که با کم آبي مواجه هستيم اين احتمال وجود دارد که پروانه‌اي تعديل يا حتي لغو شود.

وزير نيرو در خصوص آب قنوات و چشمه‌هاي که در حوضه آبريز زاينده رود قرار داشته و به‌صورت روان‌آب داخل رودخانه زاينده‌رود مي‌شوند، اظهار داشت: آبي که از قنات يا چشمه به عنوان روان‌آب وارد رودخانه زاينده‌رود مي‌شود، جزو منابع آبي حوضه زاينده رود محسوب مي‌شود.

وي با اشاره به مصوبه شوراي عالي آب مبني بر اينکه با توجه به محدوديتي که در منابع آب حوضه آبريز زاينده‌رود ايجاد شده است، هيچ طرح آبي جديدي در اين حوضه اجرايي نخواهد شد، گفت: اگر بتوانيم جلوي برداشت‌هاي غير قانوني را بگيريم، راندمان بهره‌برداري از آب را بالا ببريم و ميزان برداشت‌ها را اندازه‌گيري و اصلاح کنيم، تلاش مي کنيم آب مورد نياز طرح‌هايي را که قبلا تصويب شده است، تامين کنيم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.