دکتر یادگاری مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص میزان شیوع عفونتهای بیمارستانی گفت: از هر 10 نفر بیماری که در بیمارستانها در دنیا بستری میشوند، یک نفر به عفونتهای بیمارستانی دچار میشود. این درحالی است که آمار کلی میزان عفونتهای بیمارستانی 7/8 درصد میباشد البته این میزان در بخش ICU ممکن است به 20 درصد نیز برسد، بنابراین وقتی میزان عفونت بیمارستانی یک درصد اعلام میشود، این موجب افتخار نیست بلکه این بدان معنی است که هنوز نتوانستهایم موارد عفونت را بیابیم.
وی در خصوص علل بروز برخی عفونتهای بیمارستانی عنوان کرد: برخی روشهای درمانی جدید میتواند عامل بروز عفونتهای بیمارستانی باشد. آمار سه ماههی تابستان بیمارستان خاتم الانبیاء برای میزان بیماریهای عفونی، 28/57 درصد عفونت ریه که بسیار جدی و شدید است. 91/2 درصد عفونت خون، 71/9 درصد عفونت زخم جراحی و 1/30 درصد عفونت ادراری بوده است.
وی افزود: عفونتهای بیمارستانی در همه بیمارستانها یک آسیب جدی محسوب میشود و تنها به بیمارستانهای ما مربوط نمیشود. اگر بیمار بیش از 48 ساعت در بخش مراقبتهای ویژه باشد معمولاً به عفونت دچار میشود که یا میکروب از خود بیمار بوده و موجب بروز عفونت شده است و یا از محیط بیمارستان به بدن فرد منتقل شده است.
وی در ادامه گفت: بیمار قبل از عمل جراحی در بیمارستان باید تحت مراقبت قرار گیرد تا در صورت وجود هرگونه مشکل و عفونتی شناسایی شود، چون میکروبها ممکن است تا 5 روز در بدن فرد پنهان بمانند و یکباره بروز کنند. در ایران، پاکستان و عراق آزمایشاتی انجام شد که نشان میدهد تمامی افراد به پنیسیلین مقاوم هستند که این خود عامل مهمی در افزایش میزان مرگ و میر میشود. در بیمارستان خاتم نیز با آزمایشی که بین 207 نفر صورت گرفت مشخص شد که 8/41 درصد به ترکیبات پنیسیلین مقاوم هستند.
وی در ادامه تأکید کرد: مقاومت دارویی برای کشور ما یک فاجعه است، بنابراین پیشنهاد میکنیم که بحث کنترل مقاومت دارویی در بیمارستانها را جدی بگیرند و کمیتهای تشکیل شود که تمام کنترل عفونتها را تحت نظارت داشته باشد و مصرف این داروها بدون مجوز پزشک و به صورت آزاد امکان پذیر نیست.
وی در خصوص مسائلی که به افزایش عفونتهای بیمارستانی دامن میزند، تصریح کرد: 30درصد افراد بستری در بیمارستانها عفونت میگیرند و 30 درصد آنتیبیوتیکهای تجویز شده نامناسب و نابجا است، که موجب افزایش 30 درصد هزینههای درمان میگردد، بنابراین با کنترل این موارد میتوانیم تا 30 درصد عفونتهای بیمارستانیو هزینهها را کاهش دهیم. که تقریباً هزینهی بالغ بر 200 هزار تا 900 هزار دلار را کم میکنیم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/