به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر تا پیش از این تنها ادعا می شد که آمریکا و اروپا آفرینندگان داعش هستند، اکنون این ادعا اثبات شده است و نکته تازه ای نیست.
شاید شما هم درباره سیستم رسانه ای گروه های تروریستی تکفیری سوریه و عراق شگفت زده شده باشید که این گروه های افراطی مذهبی چگونه از ابزار روز دنیا استفاده می کنند.
فیلم ها و عکس هایی که آنها از هر گونه اقدامات خود تهیه و منتشر می کنند، نیازمند سیستم های پیشرفته رسانه ای و مخابراتی ماهواره ای است.
غرب و آمریکا تنها تأمین کننده نیاز تسلیحاتی و مالی این گروه های جنایتگار نیستند بلکه دیگر نیازهای چنین گروه هایی را هم تأمین می کنند، از جمله سیستم مخابراتی ماهواره ای تا بتوانند علاوه بر برقراری ارتباطات گسترده با خود و دیگران، ارتباطات خود را با فرماندهان و آمران حفظ کنند.
به همین منظور به امکانات ماهواره ای نیاز دارند تا بتوانند هم از طریق اینترنت اطلاعات و اخبار نیازمند خود را دریافت کنند و هم بتوانند برای مخابره اقدامات، اطلاعات و فیلم ها و عکس های جنایات خود در شبکه های گوناگون اقدام کنند.
یکی از پرسش های مهمی که در افکار عمومی جهان ایجاد شده این است که چگونه تاکنون پس از گذشته 5 سال از جنایات تروریست های تکفیری در سوریه و سپس عراق مدعیان مبارزه با تروریسم نتوانسته اند سیستم های مخابراتی چنین گروهک هایی را مختل کنند تا دیگر نتوانند اقدام به برقراری ارتباط و ارسال فیلم ها و عکس های خود در شبکه های گوناگون جهان شوند؟
ترکیه از یک سو از تروریست ها علیه دولت وملت سوریه حمایت می کند و از سوی دیگر رژیم صهیونیستی هم که بیشترین بهره را از این اوضاع می برد، به مداوای تروریست ها می پردازد، آمریکا هم به جای این که بمب بر سر آنها بریزد سلاح، مهمات و آذوقه به آنها می دهد. فروش نقت هم برای گروه های تروریستی منبع درآمد شده است که بر اساس اسناد، مدارک و شواهد دلالان ترکیه اقدام به خرید نقت از داعش و گروه های تروریستی در سوریه و عراق می کنند. نفتی که آنها می فروشند بسیار پایین تر از قیمت نفتی است که در بازار جهانی به فروش می رود.
اما موضوع استفاده گروه های تروریستی از جمله داعش از شبکه های ماهواره ای چیست؟
در تازه ترین افشاگری که از سوی نشریه آلمانی اشپیگل آنلاین منتشر شده، گزارش داده است که اعضای گروه تروریستی تکفیری داعش برای ارتباطگیری و نشر پیامها و ویدوئوهای تبلیغاتی خود در اینترنت به امکانات ماهوارهای وابستهاند. اعضای این گروه در سوریه و عراق برای این منظور از خدمات شرکتهای اروپایی استفاده میکنند.
مطابق اطلاعاتی که در اختیار «اشپیگل آنلاین» قرار گرفته، در سوریه و عراق تجهیزات الکترونیکی فراوانی وجود دارد که به کاربران امکان میدهد از طریق ماهواره به اینترنت دسترسی داشته باشند.
بنابه این گزارش این تجهیزات شامل یک دیش، یک مودم و دستگاههای فرستنده و گیرنده میشود و بیش از همه با ماهوارههای شرکت بریتانیایی " Avanti Communications" و شرکت فرانسوی " Eutelsat" ارتباط برقرار میکنند.
سوریه که اکنون ویران شده و زیرساخت های ارتباطات در آن از بین رفته است و معدود مراکز و سازمان های دولتی می توانند برای کارهای خود از سیستم های ارتباطات استفاده کنند، اما تروریست های تکفیری به آسانی می توانند از ماهواره های اروپایی برای اهداف خود بهره ببرند.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور دارای حاکمیت قانونی و مردمی به خاطر برخی تحریم ها در حوزه ارتباطات نیز با تحریم روبرو بود به همین خاطر بسیاری از شبکه های ماهواره ای ایران از سوی مالکان اصلی ماهواره های تلویزیونی و اینترنتی در تحریم قرار داشت. شبکه های برون مرزی ایران از روی ماهواره های آمریکایی و اروپایی حذف شد تا صدای ایران به جایی نرسد.
در فضای اینترنتی هم همینگونه بود شبکه های رادیو تلویزیونی اینترنتی ایران همگی فیلتر شدند تا از این طریق نیز جمهوری اسلامی نتواند صدای خود را به گوش جهان برساند.
اما در مقابل گروه های تروریستی حاضر در منطقه غرب آسیا که اروپا و آمریکا مدعی مبارزه با آنها هستند به راحتی همه ابزار پیشرفته ارتباطات را در دست دارند تا بتوانند به تبلیغات خود در میان افکار عمومی جهان ادامه دهند.
تکنیک و امکانات مورد نیاز برای وصل شدن به اینترنت ماهوارهای توسط زنجیرهای از شرکتهای خدماتی ارائه میشود که در انتها به شرکتهای بزرگ اروپایی در زمینه شبکههای ماهوارهای متصل میشوند.
خدمات مارک Hughes از شرکت بریتانیایی و Tooway" از کمپانی «یوتلست» از پرطرفدارترین امکانات ارتباط اینترنتی در سوریه محسوب میشوند.
به گزارش اشپیگل آنلاین ترکیه مهمترین مسیر انتقال تجهیزات الکترونیکی و وسایل مورد نیاز برای ارتباط اینترنتی ماهوارهای محسوب میشود و هزاران دستگاه از این طریق به سوریه انتقال مییابد.
این تجهیزات الکترونیکی به راحتی در اختیار گروه های تروریستی قرار می گیرد.
مختصات «چیپیاس» برخی از دستگاههای منتقل شده به سوریه مربوط به سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۴ در اختیار این رسانه آلمانی قرار گرفته است.این اطلاعات نشان میدهد دستگاهها دقیقا در مناطق تحت کنترل گروه تروریستی دولت اسلامی (داعش) قرار دارند، بسیاری از آنها در مرکز اصلی تروریستهای اسلامگرا در شهر رقه، همچنین شهرهای الباب و دیرالزور قرار دارند.
شمار دیگری از دستگاههایی که رد آنها مشخص شده در مناطق تحت تصرف تروریستها در عراق به ویژه در شهر موصل مستقر شدهاند.
اگر شبکه های ماهواره ای اروپایی از دادن خدمات و سرویس به گروه های تروریستی تکفیری در سوریه و عراق دست بکشند، قطع ارتباطات آنها با جهان بیرون، تروریست ها را در وضعیت انزوای شدید قرار می دهد و در کنار آن قطع کمک های مالی و تسلیحاتی به آنها که بیشتر از مرزهای ترکیه انجام می شود، تروریست ها را در زمان کوتاهی به نابودی خواهد کشاند.
اما افشای اینگونه اخبار و اطلاعات نشان می دهد و ثابت می کند که اروپا، آمریکا و سران کشورهای مرتجع منطقه حامیان اصلی تروریست ها هستند و هر آنچه که برای مبارزه با تروریسم ادعا می کنند دروغی بیش نیست.
اکنون ایران، روسیه، سوریه و عراق در خط مقدم مبارزه با تروریست ها هستند و همین اتفاق هم مدعیان را ناخشنود کرده است.
منبع: میزان
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/