به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، الهه کولایی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در سمینار ملی «زنان در تاریخ مجالس ایران» با اشاره به اینکه باید درسها و تجربههای زنان را از آغاز تشکیل پارلمان در ایران بررسی کنیم، گفت: در منطقه پس از روسیه، ایرانیان نخستین تلاشها را برای برپایی مشروطیت انجام دادند.
وی افزود: دغدغه افزایش مشارکت سیاسی زنان یک دغدغه بینالمللی است و مختص زنان ایرانی نیست. تلاشهای زیادی در این زمینه انجام میشود، اما به دلیل وجود کلیشههای جنسیتی، زنان در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به نتیجه مطلوب نمیرسند و از پتانسیل تحصیلات و دانش زنان بهرهبرداری خوبی صورت نمیگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: زنان به عنوان شهروندان جامعه که همه حقوق قانون اساسی را برخوردارند، از برخی مشارکتها سهمی ندارند و برخلاف همه توصیهها و الگوهای دینی در زمینه مشارکت سیاسی، این حضور در عرصههای مختلف متناسب با ظرفیتهای زنان نیست.
در ادامه سهیلا جلودارزاده عضو اسبق هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه در مجلس پنجم بین زنان از گروههای مختلف، همگرایی ایجاد شد، گفت: نتیجه همگرایی میان زنان، حل شدن یکی از معضلات و چالشهای پیچیده زمان بود؛ بطوریکه مسئله محاسبه مهریه به نرخ روز را با مشارکت زنان از جناحهای مختلف مجلس پنجم حل کردیم.
وی با بیان اینکه در مجلس ششم هم بخش زیادی از مطالبات زنان به عنوان مطالبات آحاد جامعه از جمله برخی قوانین ناعادلانه در خصوص زنان و خانواده اصلاح شد، افزود: ممنوعیت ازدواج دختران زیر سن بلوغ عاطفی و جسمانی و جلوگیری از ازدواجهای اجباری از جمله موفقیتهای زنان در مجلس ششم بود.
عضو اسبق هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: اصلاح قانون حضانت که موجب شرایط نامناسبی برای سرپرستی کودکان طلاق میشد، در این دوره انجام شد.
جلودارزاده با تاکید بر اهمیت حضور زنان در مجلس اضافه کرد: ضرورت ادامه انقلاب، نیازمند مشارکت فعال زنان در عرصههای سیاسی به ویژه مجلس است و برای مجلس آینده حضور ۳۰ درصدی زنان پیشبینی شده است.
منبع: مهر
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/