این در حالیست که از سال گذشته خرید تضمینی شیر از سوی سازمان تعاون روستایی تا حدودی مرهم درد دامداران بوده که با توقف یکباره آن تحمل هزینه های کمر شکن تولید روزگار را بازهم برای دامداران کمی سخت تر کرد.
درست در ایامی که بازار رکود سنگینی را تجربه می کند و نبود تقاضا دامداران را در تنگنا و مضیغههای فراوان قرار داده، توقف خرید تضمینی و خروج مقداری از شیرخام دامداری ها از چرخه تولید میتواند برای دامداران کشور درد سر ساز باشد.
البته داستان دامداران به اینجا ختم نمی شود و حال جای این سوال است که چرا با گذشت دو سال مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تخصیص یارانه شیر به قول خود عمل نکرده اند و این روزها باید دامداران تاوان این خوش قولی ها را بپردازند.
لازم به ذکر است که اکنون بهای تمام شده شیرخام برای دامداران 1550 تومان است و این در حالیست که کارخانجات لبنی 1150 الی 1200 تومان آن را از دامدار خریداری می کنند وبا توجه به اینکه از اجرای این مصوبه نزدیک به دو سال است که می گذرد اما تا کنون یک ریال هم به دامداران پرداخت نشده و این عوامل دست به دست هم داده تا این صنعت استراتژیک رو به نابودی رود.
اما با این وجودچه بر سر دامداران خواهد آمدعلیرضا عزیز اللهی مدیر عامل اتحادیه مرکزی دامداران کشور در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اجرای خرید تضمینی شیر خام به منظور جمع آوری شیر مازاد بر استفاده صنایع لبنی و خروج آن از چرخه تولید عملیاتی شده که متاسفانه از حدود 15 روز گذشته این طرح متوقف شده است.
وی افزود: اجرای این طرح و خروج مقداری از شیر مازاد دامداران از چرخه تولید در تنظیم بازار این محصول به خصوص در برخی استان ها که قطب تولید شیرخام هستند تاثیر بسزایی داشته و از طرفی وزارت خانه قول مساعدت در خصوص اجرای مجدد این طرح را داده است.
عزیز اللهی بیان کرد: از سال گذشته تا کنون 235 هزار تن شیرخام از دامداران با قیمت هر کیلو هزارو 440 تومان از دامداران خریداری شده و با افزایش قیمت انتظار داشته ایم که صنایع لبنی شیرخام را به نرخ مصوب تنظیم بازار از دامدار خریداری کنند اما باید گفت که در این امر خیلی تاثیر گذار نبوده و تنها توانسته از کاهش قیمت طی این مدت جلوگیری به عمل آورد.
** افزایش مصرف سرانه در فصل سرما بهانه توقف خرید تضمینی شیر شد
اما نباید فراموش کرد که در این میان توقف خرید تضمینی شیر از سوی سازمان تعاون روستایی می تواند بر بار مشکلات دامداران بیفزاید حسین صفایی مدیر عامل سازمان تعاون روستایی کشور در این خصوص گفت:از آذر ماه سال گذشته تا ابتدای آذر ماه امسال230هزار تن شیر مازاد مصرف صنایع لبنی کشور از دامداران خریداری شده اما در آذر ماه سال جاری سطح خرید شیرخام به سبب افزایش مصرف سرانه در فصل سرما، توزیع شیر در مدارس و اتمام ردیف بودجه تخصیص داده شده سطح خرید شیرخام توقف یافته است.
وی افزود: از سال 93 تا کنون دامداران به ازای هر کیلوگرم شیر 77 تومان سود کرده اند و اگر در بازار با شرایطی که شوک دامداران را به همراه داشته باشد مواجه شویم مجدد بعد از تامین اعتبار به خرید تضمینی شیر ادامه خواهیم داد.
**خرید تضمینی شیر خام نیز گره ای از مشکلات دامداران باز نکرد
براساس این گزارش اظهارات متفاوتی از تاثیر گذاری خرید تضمینی شیر خام به گوش می رسد علیرضا عزیزاللهی مدیر عامل اتحادیه مرکزی دامداران در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: تولید شیرخام سالانه در کشور بیش از 8.5 میلیون تن است و خرید 235 هزار تنی شیرخام از سوی سازمان تعاون روستایی عدد قابل توجهی نیست که بتواند اثر گذار باشد و مشکل دامداران را حل کند.
وی افزود: در واقع دولت می تواند با در اختیار گذاشتن منابع و نهاده های ارزان قیمت ،پرداخت یارانه مستقیم همانند گذشته و اعطای تسهیلات به تولید کننده و صنایع دامداران را مورد حمایت خود قرار دهد.
گفتنی است وعده وعیدهای یارانه شیر که از دوسال گذشته برای دلخوشی دامداران داده شده، متاسفانه تا کنون محقق نشده واین روزها تاوان این خوش قولی ها را با هزینه کمر شکن تولید تنها دامداران زحمتکش باید بپردازند و تنها دلخوشیشان که خرید تضمینی شیر بود ازابتدای آذر ماه از آنها دریغ شده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
دولت.بایستی.باحذف.یارانه.مردم.یارانه.را.به.مواد.غذایی.وارزاق.عمومی.
اختصاص.بدهد.نه.برای.کسری.بوجه