به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ حجت الاسلام مصائبی در نشست خبری اظهار کرد: وقف تجارت بدون ربا و سالم ترین اقتصاد اسلامی است که آثار و برکاتش همواره در جامعه ساری و جاری می باشد.
وی با بیان اینکه 450 مورد موقوفه آموزشی، بهداشتی و درمانی، خدماتی و اداری در استان وجود دارد، عنوان کرد: عرصه بسیاری از ادارات، مدارس، مساجد، مهدیهها و ... جزو موقوفات است و به نوعی مردم با موقوفات در ارتباط هستند و از برکات آن بهره میبرند.
وی با تأکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم حقوق موقوفه را احیا کرده و نیت واقف را اجرا کنیم، گفت: کسانی که موقوفه را بدون پرداخت اجاره غصب کرده اند، کار اشتباه و غیر شرعی انجام داده اند، همچنین باتوجه به اینکه درآمد های موقوفه در راه خیر صرف می شود، مردم نباید انتظار تخفیف در اجاره این موقوفات داشته باشند.
مصائبی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ وقف، افزود: انتظار داریم اساتید، عالمان، دبیران، رسانه ها و ... در راستای آشنا کردن مردم با فرهنگ وقف و ترویج این فرهنگ تلاش ویژه ای انجام دهند.
وی با اشاره به درآمد کم موقوفات استان، عنوان کرد: بیش از یک هزار و 414 رقبه انتفاعی در استان وجود دارد ولی متأسفانه به خاطر اینکه کاربری این موقوفات بیشتر فضای سبز است، درآمد چندانی از آن ها کسب نمی شود.
وی در خصوص اینکه در کدام حوزه ها نیاز به موقوفات احساس می شود، بیان کرد: باتوجه به اینکه حوزه های علمیه در زمینه ترویج دین اسلام نقش بسزایی ایفا می کنند، در زمینه ترویج دین اسلام و همچنین در زمینه کمک به تحصیل دانش آموزان و دانشجویان بی بضاعت نیازمند موقوفه جدید هستیم.
مصائبی با اعلام اینکه تعداد موقوفات روحانیون بیش از سایر اقشار جامعه است، گفت: متاسفانه برخی موقوفات روحانیون با نام افراد دیگری شناخته می شود و از این رو وقف نامه ها را بازخوانی می کنیم تا واقفین اصلی مشخص شوند.
وی افزود: آمادگی داریم به کسانی که در زمین موقوفه زندگی می کنند، در صورت مشکل دار نبودن ملک و در قبال دریافت قیمت ملک سند صادر کنیم.