به گزارش خبرنگار
سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع معلولان و مطالبات آنها با حضور انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور، سید محمود موسوی رئیس هیئتمدیره کانون معلولین توانا و محمود کاری رئیس انجمن معلولین ایران در گفتگوی ویژه خبری امشب، 4 شنبه 18 آذرماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
** بزرگترین مشکل معلولین نوع نگرش آنها است
در ابتدای این برنامه سید محمد موسوی رئیس هیئتمدیره کانون معلولین توانا درباره بزرگترین مشکل معلولین اظهار داشت: بزرگترین مشکل معلولین حتی در دنیا نوع نگرش است ضمن این که احساس میشود این تغییر نگرش در سطح مسئولین ضرورت بیشتری نسبت به مردم دارد.
محمود کاری رئیس انجمن معلولین ایران نیز در همین باره ضمن تأیید اظهارات آقای موسوی گفت: در کشوری که بحث ایدئولوژی اسلامی را داریم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشهای دیگری که وظیفه اطلاعرسانی و ترویج فرهنگ را دارند در ارتباط با معلولین درست عمل نکردند و حداقل انتظار ما این بود که تبلیغات و اطلاعات رسانهای آن قدر قوی شوند که مردم در ارتباط با توانمندیها و تواناییهای معلولین آگاهتر شوند.
در ادامه این بحث انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز با بیان این که گرامیداشت روز معلولین فرصتی برای ارزیابی عملکردها و بررسی نقاط قوت و ضعفی است که میتواند در اجرای قانون فراهم شود گفت:نگاه ما، نگاه سیستمی، فرآیند محوری و نگاه مبتنی بر شواهد نیست بر این اساس قطع به یقین نگاههایمان بیشتر به جنبههای منفی است تا مثبت که این نگاه را باید عوض کنیم.
وی با بیان این که این تغییر نگرش هنوز در مسئولین ما ایجاد نشده است گفت: اگر نگاه مدیران ما در نظام برنامهریزی کشور در ارتباط با معلولین تغییر کرده بود قانون حمایت از معلولین از سال 83 تا به الآن معلق و معطل نمیماند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: در حوزه این سازمان تلاش ما در ابتدا این است که از شیوع معلولیتها جلوگیری کنیم و سپس کیفیت ارائه خدمات به معلولین را ارتقاء ببخشیم.
محسنی بندپی در ادامه در خصوص تأمین منابع مالی لایحه حمایت از معلولین اظهار داشت:در هر فصل این لایحه و این قانون که مصوب شود هر کجا که نیاز به بار مالی وجود داشته باشد سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور مکلف است که ردیف اعتباری آن را در لایحه بودجه سنواتی بیاورد و یا در برقراری حقوق معیشت معلولین تصریحشده که اگر معلولی توان انجام کار نداشته باشد از حداقل حقوق قانون کار که هر ساله در شورای عالی دستمزد به تصویب میرسد برخوردار شود.
محسنی بندپی در ادامه برنامه با اشاره به این که غربالگری بیناییسنجی،پوشش 85 درصد دارد گفت: 250 مرکز خصوصی با سازمان بهزیستی پیرامون اختلالات ژنتیکی همکاری دارند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به 40 هزار دانشجوی معلول گفت: از این تعداد 25 هزار نفر در دانشگاه آزاد مشغول به ادامه تحصیل هستند لذا از این تعداد حدود 60 درصد نابینا هستند.
وی با اشاره به این که برای معلولینی که به صورت شبانهروزی نگهداری میشوند 600 هزار تومان پول داده میشود بیان کرد: حق ایاب ذهاب معلولین در تهران 150 هزار تومان است
** تمام معلولین در سال 94 تا 95 از لوازم کمک تجهیزات برخوردار میشوند
محسنی بندپی با اشاره به این که 100 هزار نفر از معلولین از این مزایا برخوردار هستند ادامه داد: کمیسیون اجتماعی، برنامه و بودجه نشت مشترکی را برگزار کردند. به طوری که تمام عزیزان معلول در طول سال 94 و 95 در بودجه از لوازم کمک تجهیزاتی برخوردار خواهند شد.
کاری در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلویزیونی با اشاره به این که معضل اشتغال برای معلولین جدی است گفت: به طوری کلی معلولین برای ادامه تحصیل با مشکل مواجه هستند.
رئیس انجمن معلولین ایران با تاکید بر ضرورت تشکیل کارگاه آموزش فنی و حرفهای ادامه داد: تمام سازمانها باید در امر آموزش در کنار بهزیستی قرار بگیرند.
وی با اشاره به این که شاخصها و دستورالعملها پیرامون وضعیت معلولین باید مورد اصلاح قرار بگیرد گفت: این شاخصها باید با حضور معلولین تجدیدنظر شود.
موسوی در ادامه برنامه با اشاره به نقش قانون و نظارت گفت: معلولیت، محدود تن است اما عامل محرومیت نیست پس باید بسترها را برای معلولین فراهم کنیم.
وی با اشاره به قانون جامع معلولین کنوانسیون جهانی اظهار داشت: باید معلولین را مورد پشتیبانی تحصیلی قرار دهیم پس باید بستر تحصیل برای آنها فراهم شود.
رئیس هیئتمدیره کانون معلولین توانا با بیان این که سازمان بهزیستی بالغ بر 50 وظیفه اجتماعی بر عهده دارد افزود: باید با رویکرد جدید با برخی ازان جی اوهایی متحول ارتباط برقرار کنیم.
موسوی تاکید کرد: مسئولین باید بستر لازم را فراهم کنند تا در این بستر آموزش و حمایتهای آموزشی خود را از افق فکریشان شکوفا سازند.
وی با اشاره به این که نیازمند تغییر نگرش هستیم گفت: برابر کنوانسیونهای جهانی "ان جی اوها" خواهان بازنگری هستند.
محبوبه خلوق رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی اتحادیه جهانی معلولان همچنین در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به این که خوشبختانه در طی سالهای گذشته تعداد معلولین تحصیلکرده افزایش یافته است ادامه داد: باید شرایط جامعه به گونهای فراهم شود تا معلولین بتوانند بهتر در صحنه حضور پیدا کنند.
وی با اشاره به این که جامعه شرایط لازم را برای پذیرش شغل معلولین را ندارد ادامه داد: متأسفانه هنوز جامعه باور ندارد که یک معلول میتواند به خوبی کار کند.
انتهای پیام/