مصطفی صفاری کارشناس اقتصادی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص نحوه اجرای هدفمندی یارانهها گفت: یارانه ها در اقتصاد دنیا برای اقشار آسیب پذیر و فقیر پرداخت می شود که گاهی به صورت نقدی و بعضا غیر نقدی و در غالب سبد کالا به افراد تعلق می گیرد.
وی با بیان اینکه توزیع درآمد باید حداقل معیشت و رفاه را برای افراد فراهم کند گفت: برای عادلانه کردن توزیع درآمد ( رشد همراه با عدالت) توسعه و رشد تولید باید همسو با توزیع عادلانه در آمد در جامعه باشد که در برنامه ششم نیز قید شده است.
کارشناس اقتصادی در همین راستا تصریح کرد: توزیع عادلانه درآمد به این معنا نیست که ثروتمندان جامعه فعالیت اقتصادی نداشته باشند بلکه باید با اصلاح نظام مالیاتی ثروت در جامعه توزیع شود.
صفاری با اشاره به اینکه باید حداقل شرایط زندگی برای افراد فقیر و زنان بیسرپرست از طریق پرداخت یارانه فراهم شود گفت: در دولتهای غربی یارانه مادامی که به افراد تعلق میگیرد سطح درآمد و حسابهای بانکیشان تحت کنترل است تا از از پرداخت یارانه به افراد توانمند جلوگیری شود.
وی در ادامه افزود: واقعیت این است که متاسفانه در نحوه پرداخت یارانهها این دقت صورت نگرفت و پول بیتالمال را به همه افراد پرداخت کردند و دهکهای مختلف به صورت یکسان از یارانهها برداشت کردند.
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دولت سوبسید را عملا نقدسازی کرد و قبل از اجرای هدفمندی یارانه به حامل های انرژی تعلق میگرفت گفت: این نوع روش اشتباه بزرگی بود زیرا بدون اینکه صلاحیت دریافت یارانه افراد مد نظر قرار بگیرد به همه آن هم به صورت نقدی تعلق گرفت که این فشار بزرگی بر اقتصاد کشور اعمال کرد.
صفاری با اشاره به اینکه در کشور ما یارانه فقط در پرداخت نقدی تعریف شده است اظهار کرد: بهتر بود اجرای هدفمندی یارانه ها در راستای سلامت جامعه و توزیع عادلانه درآمد صورت گیرد و پرداخت آن به جمعیت 70 میلیونی اشتباه دیگری بود.
کارشناس بازار سرمایه در پایان یادآور شد: دولت تنها با اجرای مالیاتهای مستقیم و شناسایی افراد و درآمدهایشان می تواند در اجرای تزیع عادلانه درآمد توفیق یابد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.