به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ یک کارشناس تغذیه گفت: تغذیه سالم کودکان ونوجوانان به ویژه در مدارس باعث پیشگری از بیماری های مزمن مانند دیابت ،بیماری های قلبی، پیشگری از فشار خون وکلسترول وچربی خون بالا می شود .
صوفی اضافه کرد :برنامه غذایی نامناسب از جمله مصرف بی رویه فست فودها سوسیس ،کالباس، انواع پیتزاوغذاهای شور وپر نمک مواد قندی و شیرین می تواند خطر اضافه وزن وچربی خون و فشار خون بالا و بیماری های قلبی را افزایش می دهد .
وی ادامه داد :علاوه بر آن کم خوری وبد خوری ممکن است خطر ابتلا به سوتغذیه وکمبود ریز مغذی ها را افزایش می دهد وسو تغذیه نیز بر سلامت یادگیری ، حافظه وعملکرد دانش آموز در مدرسه تاثیر می گذارد .
همچنین اصول بهداشتی در تهیه ومصرف غذا برای پیشگری از بیماری های منتقله از غذا باید رعایت شود انواع آلودگی های میکروبی با عوارضی همچون تهوع،اسهال ، استفراغ واختلالات گوارشی دانش آموزان را به خطر می اندازد.
وی اظهار کرد دانش آموزان باید نکات زیر را قبل از تهیه ومصرف غذا رعایت کنند :
قبل از تهیه وخوردن غذا ومیان وعده دست ها و هر بار دستشویی رفتن با آب وصابون شسته شود.
از خریدن مواد غذایی که دوره گردها می فروشند مثل لواشک ، آلوچه ،فلافل وسمبوسه خوداری شود.
وی خاطر نشان کرد :در صورت عرضه غذایی پخته باید نکات زیر رعایت شود :کم نمک باشد وکم چرب وروغن به کار رفته اسید چرب ترانس کم تر از 5درصد داشته باشد .
انتهای پیام/ی