به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ توافقی که هم اکنون بین کشورهای جهان برای مبارزه با گرمایش زمین و کاهش تولید گازهای گلخانهای به سرانجام رسیده در پیش نویسی 32 صفحهای تهیه شده که در آن برای نگه داشتن دمای زمین تا کمتر از 2 درجه تمامی کشورها به توافق رسیدهاند.
در این توافق قید شده که تمامی کشورهای جهان با تمایل به افزایش توسعه سعی در متوقف کردن حدود آلایندهها و گازهای گلخانهای هستند و قرار شده تا سال2020 تولید گازهای گلخانهای را به اوج رسانده و از آن موقع روند نزولی و کنترل عوامل گرمایش زمین را در حالت ایدهآل و اتمسفرعملا متوقف کنند که این اتفاق با آنچه در پیش نویس توافق قید شده قرار است تا سال 2050 اتفاق بیفتد و در خصوص الزام آور بودن این توافق بین تمامی کشورهای جهان و نحوه نظارت بر اقدامات آنها در کاهش گازهای گلخانهای و گرمایش زمین در این توافق قید شده که بعد از پنج سال یعنی در سال 2023 اولین گردهمایی بین کشورهای جهان جهت بررسی پیشرفت آنها در کاهش گازهای گلخانهای انجام پذیرد و آنچه که در این توافق قابل تامل است کمک کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه است که قرار شده سالیانه حداقل صد میلیارد دلار به کشورهای در حال توسعه برای کنترل گرمایش زمین و کاهش گازهای گلخانهای از جانب کشورهای توسعه یافته تعلق بگیرد.
ابتکار بعد از توافق 1+5 خوشحالی خود را برای نجات کره زمین در صفحه اینستاگرام خود ابراز داشت:يكصد و نود و پنج كشور ديشب توافق كردند برای نجات كره زمين اقدامات مهمی انجام دهند.
اجلاس پاريس واقعه مهمی برای بشريت بود؛ اينكه تمام كشورهای جهان با تفاوت های سياسی، قومی و مذهبی بتوانند بر مشتركات خود برای آينده بشر ماهها مذاكره كنند و در نهايت با اراده و جديت به يك توافق برسند كه البته بی نقص نيست ولی برای جلوگيری از رشد ٢ درجه ای دمای زمين مفید به شمار می رود مهم است؛ و اينكه ١٨٠ كشور جهان قبل از اجلاس ،مشاركت داوطلبانه خود را اعلام کنند گام مهمی در شكل گيری اجماع جهانی بود.
بعد از توافق1+5 دنيا به سوی همگرايی بيشتری پيش می رود و تفرقه ای كه مولد نا اميدی و افراط گری است ظاهرا به سمت حاشیه کنار زده می شود. اتحاد دنيا بر يك موضوع عادلانه و انسان دوستانه را بايد به بشريت تبريك گفت و به سازمان ملل كه كاری را درست انجام داد و به دولت فرانسه كه با وجود شرايط امنيتی و بحران حملات تروريستی با اقتدار كامل مذاكرات را هدايت كرد و به نتيجه ای عادلانه و فراگير رساند.
خوشحالم كه جمهوری اسلامی ايران از ابتدای اين فرآيند و از دو سال قبل در تمام مراحل فعالانه و تاثيرگذار و با هئيت كارشناسی قوی و فرا بخشی حضور یافته و از منافع ايران و كشورهای در حال توسعه به خوبی دفاع كرد. در سطح ملی توانستیم با ابلاغ سياست های كلی نظام توسط مقام معظم رهبری و مواضع محكم رئيس جمهور و مصوبه اقتصاد كم كربن زمينه های خوبی برای كاهش انتشار و مقابله با آثار گرمايش فراهم كنیم. به علاوه دولت حدود يك ماه قبل كاهش انتشار داوطلبانه ايران را هم تصويب كرد كه اين گام مهمی برای کشور تلقی می شود.
بی ترديد در دنيايی مملو از خصومت و جنگ و نفرت پراكنی و ترور، توافق جهانی پاريس گامی مهم در بازتوليد اميد وانرژی مثبت برای اتحاد و همدلی و تلاش برای آينده ای بهتر بوده است. از همه كارشناسان دستگاههای مختلف اجرايی وهمكاران خوبم در سازمان حفاظت محيط زيست به خصوص روابط بين الملل و معاونت انسانی، دفتر تغيير اقليم، تشكل ها و رسانه ها، همچنین صدا و سیما که روزی را با عنوان "زمین در تب" به آگاهی عمومی در مورد تغییرات آب و هوایی اختصاص داد، تشكر می كنم.
اکنون افق جديدی در پيش روست و راه سخت و طولانی را از هم در پیش داريم؛ به همراهی و همسفری هموطنان عزيز اميد بسته ايم .
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/