معاون اول رئیس‌جمهور به منظور شرکت در اجلاس جلاس بی‌طرفی، همکاری بین‌المللی 21 آذرماه به ترکمنستان سفر کرد.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور روز شنبه 21 آذر ماه به مناسبت بیستمین سالگرد استقلال ترکمنستان راهی عشق‌آباد شد، در این سفر یک روزه عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی وی را همراهی کرد.

جهانگیری پس از ورود به فرودگاه عشق‌آباد، از سوی مقامات عالی‌رتبه این کشور و رییس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان مورد استقبال قرار گرفت و سپس در اجلاس بی‌طرفی، همکاری بین‌المللی جهت صلح امنیت و توسعه شرکت کرد.


جهانگیری در سفر یک‌روزه به عشق‌آباد با چه کسانی دیدار کرد+ تصاویر


وی که از سخنرانان این اجلاس بود در بخشی از سخنانش با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران امنیت همسایگان را امنیت خود می‌داند، گفت: ایران از نخستین کشورهایی بود که از تصمیم ترکمنستان مبنی بر اتخاذ سیاست بی‌طرفی حمایت کرد و بر همین اساس، تهران، تقویت روابط دوستانه و تحکیم مرزهای دوستی،‌ برادری، صلح وامنیت را مثبت ارزیابی می‌کند. وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیچیده شدن شرایط منطقه به خاطر حضور کشورهای فرامنطقه‌ای تصریح کرد: منطقه‌ی ما هر روز شاهد فجیع‌ترین اتفاقات از سوی کسانی است که به نام عدالت و اسلام مرتکب جنایات مختلف می‌شوند.

جهانگیری در ادامه سخنانش با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مقطع کنونی توانسته موضوع هسته‌ای که در یک دهه‌ی گذشته به‌دلیل اتهامات بی‌اساس به مشکلی بزرگ تبدیل شده بود را حل و فصل کند، تاکید کرد: ایران با هوشمندی، درایت و تعامل مبتنی برعقلانیت با جامعه ی جهانی توانست این مشکل را از میان بردارد و به‌زودی شاهد لغو تحریم‌های نادرست خواهیم بود که این امر زمینه و فضای مساعدی برای افزایش تعامل ایران با کشورهای منطقه و جهان فراهم خواهد ساخت.


جهانگیری در سفر یک‌روزه به عشق‌آباد با چه کسانی دیدار کرد+ تصاویر

جهانگیری در دیدار رییس جمهور کرواسی

جهانگیری در حاشیه‌ی اجلاس بی‌طرفی، همکاری بین‌المللی جهت صلح امنیت و توسعه با کرابار کیتاروویچ رییس‌جمهور کرواسی دیدار کرد. وی در این دیدار با بیان اینکه اروپایی‌ها در گذشته شریک نخست اقتصادی ایران بودند اما به دلایل واهی از جمله تحریم ایران از بازار ایران محروم شدند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه مذاکرات خوبی میان ایران با کشورهای 1+5 برگزار شد و امیدوارم در پی گزارش اخیر رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی، پرونده هسته‌ای ایران مختومه اعلام شود و راه برای توسعه همکاری میان ایران و اروپا باز شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سابقه خوب روابط و همکاری میان ایران و کرواسی و برنامه تهران برای منابع نفت و گاز، توسعه گردشگری و صنایع دریایی اظهار داشت: ایران آمادگی کامل برای همکاری با کشور کرواسی دارد و ایجاب می‌کند بخش خصوصی دو کشور در این عرصه ها فعال شوند.

وی سپس به بحران‌های جدی در خاورمیانه بویژه فعالیت گروه‌های تروریستی درمنطقه اشاره کرد و گفت: ایران اولین کشوری بود که خطر داعش و سایر گروههای تروریستی را به جهان اعلام کرد و متاسفانه بسیاری از کشورهای اروپایی به این هشدارها توجه نمی‌کردند.

جهانگیری با تاکید براینکه مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری باید به اراده و عزمی جهانی تبدیل شود ادامه داد: راه حل بسیاری از بحران‌های منطقه نظیر مسائل سوریه و یمن، راه حل سیاسی است و کرواسی می‌تواند نقشی مهم در این حل و فصل مسائل ایفا کند.

کرابار کیتاروویچ رییس جمهور کرواسی نیز در این دیدار با ابراز علاقمندی کشورش برای توسعه همکاریها با جمهوری اسلامی ایران، از بخش انرژی،‌گردشگری، صنعت کشتی‌سازی و علوم و فنون و صنایع دریایی و نیز ترافیک و حمل و نقل به‌عنوان زمینه‌های مشترک برای فعالیت و توسعه همکاریهای فیمابین یاد کرد.

رییس جمهور کرواسی با اشاره به تهیه دو پیش نویس برای همکاری در عرصه ی اقتصادی و حمایت متقابل از سرمایه گذاری میان دو کشور، خواستار حضور و فعالیت بخش خصوصی ایران و کرواسی در زمینه های مختلف اقتصادی شد.

وی همچنین با اشاره به مسائل منطقه نظیر تحولات افغانستان از افزایش آموزش و توسعه فرهنگی بعنوان راهکار مقابله با افراطی گری و خشونت یاد کرد و بر مبارزه ی مشترک با داعش و گروه های خطرناک از این دست تاکید کرد.

رییس جمهور کرواسی ابراز امیدواری کرد در آینده ای نزدیک از جمهوری اسلامی ایران دیدار کند تا فرصت همکاری میان دو کشور بیش از پیش فراهم گردد.


جهانگیری در سفر یک‌روزه به عشق‌آباد با چه کسانی دیدار کرد+ تصاویر


جهانگیری در دیدار رئیس‌جمهور ترکیه

معاون اول رئیس جمهور همچنین در حاشیه اجلاس سیاست بیطرفی، همکاری بین المللی جهت صلح امنیت و توسعه که در ترکمنستان با رئیس جمهور ترکیه نیز دیدار و گفت‌گو کرد. جهانگیری در این دیدار با اشاره به مناسبات تاریخی دو کشور بر گسترش رایزنی و تبادل نظر برای حل و فصل مسائل منطقه‌ای تاکید کرد و اظهار داشت: علی‌رغم اختلاف‌نظرها در مورد سوریه، باید در مبارزه با افراطی‌گری و تروریسم با یکدیگر همکاری داشته باشیم. 

وی در این دیدار با بیان اینکه تعامل، احترام به اصل حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها و تلاش برای از بین بردن زمینه‌های اختلاف می‌تواند باعث پایدار شدن صلح، آرامش و ثبات در منطقه شود، تاکید کرد: دولت عراق، دولتی مردمی و برآمده از انتخابات آزاد است و همه قومیت‌ها و اقلیت‌ها در آن حضور دارند. 

جهانگیری تصریح کرد: ما از تنشی که در رابطه ترکیه و روسیه پیش آمده است نگرانیم و به هیچ وجه این تنش را به نفع مصلحت منطقه نمی‌دانیم و آماده کمک به رفع این تنش هستیم. 

اردوغان نیز در این دیدار با تبیین آخرین تحولات منطقه گفت: آنکارا از گسترش تنش در منطقه استقبال نمی‌کند و خواستار گفت‌وگو برای رفع سوء تفاهم‌ها است. 

وی با بیان اینکه مناسبات ایران و ترکیه نباید تحت تاثیر عوامل دیگر قرار گیرد، افزود: تلاش‌هایی صورت می‌گیرد که ما را به دام تفرقه مذهبی بیاندازد اما باید هرچه سریعتر این مسائل را حل کنیم و برادری را اثبات نماییم. 

اردوغان همچنین خواستار تاکید بر نکات اشتراک و استفاده ازهمه ظرفیت‌ها برای توسعه همکاری‌های دو کشور شد و با اظهار گله از مندرجات رسانه‌های ایران علیه خانواده خود، خواستار کنترل رسانه‌ها شد. 

جهانگیری در پاسخ اظهار داشت: رسانه‌ها در ایران در کنترل دولت نیستند و حتی علیه دولت ما نیز مطلب می‌نویسند اما شما از زبان مقام‌های رسمی دولت ایران سخنی علیه دولت ترکیه نشنیده‌اید و این در حالی است که مقام‌های رسمی شما اظهارات منفی و نادرست بسیاری علیه جمهوری اسلامی ایران، دولت و مقدسات مردم ایران بیان کرده‌اند.


اتصال خلیج فارس و دریای سیاه همکاری کشورهای منطقه را افزایش می دهد

اسحاق جهانگیری در حاشیه اجلاس سیاست بی‌طرفی ترکمنستان با جرجی مارگولا شویلی رییس جمهور گرجستان هم ملاقات کرد و در این دیدار با اشاره به مشترکات فرهنگی و تاریخی فراوان ایران و گرجستان گفت: فرصت و زمینه‌های متعددی برای افزایش مناسبات میان دو کشور وجود دارد.

وی با تاکید بر وجود ظرفیت‌های بالقوه همکاری در عرصه نفت، گاز، انرژی، گردشگری و صنعت و کشاورزی اظهار امیدواری کرد با گسترش شبکه ریلی و بزرگراهی، از طریق همکاری ایران و گرجستان خلیج فارس و دریای سیاه به هم متصل شوند.

معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: افزایش ترانزیت کالا و انرژی می‌تواند سطح ارتباطات و تبادلات تجاری دو کشور را بیش از پیش افزایش دهد.

جهانگیری سپس با اشاره به اینکه شمار زیادی از شهروندان گرجستان در استان اصفهان زندگی می‌کنند، از آنان به‌عنوان مردمانی صبور و با صفا یاد و اظهار امیدواری کرد رییس جمهور گرجستان در فرصتی مناسب از ایران دیدار کند.

رییس جمهور گرجستان نیز در این دیدار با اشاره به آمادگی کشورش برای توسعه همکاریها با ایران، سخنان معاون اول رییس جمهور کشورمان درباره اتصال دو منطقه‌ی مهم قفقاز و خاورمیانه را تایید کرد و گفت: بدون تردید توسعه همکاری کشورها و ترانزیت کالا می‌تواند صلح و ثبات به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه اولویت گرجستان تکمیل و توسعه زیرساخت‌ها و امکانات ترانزیتی دو کشور است گفت: بر این باورم که زمینه‌های فراوانی برای گسترش همکاری کشورهای منطقه وجود دارد که باید در این زمینه رایزنی‌های نزدیکتری انجام شود.

رییس جمهور گرجستان علاقمندی سایر کشورهای حوزه دریای سیاه نظیر بلغارستان و رومانی برای افزایش ترانزیت کالا از این کشورها را یادآور شد و گفت: معنای این همکاری‌ها افزایش ثبات و امنیت پایدار در منطقه است و سیاست تفلیس آن است که دریای سیاه دریای صلح و همکاری باقی بماند.

وی افزود: گرجستان خواهان تعامل و مشارکت بیشتر ایران در رابطه با مسائل منطقه‌ای برای ایجاد صلح است و آمادگی دارد بصورت دو جانبه و چند جانبه با ایران همکاری کند تا فصل جدیدی از مناسبات میان دو کشور باز شود.

رییس جمهور گرجستان در خاتمه یادآور شد مردم گرجستان علاقه‌مند به فرهنگ و شعر ایرانی هستند و امیدوارم در آینده، پایه‌گذار روابط بهتری برای دو کشور باشیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار