به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در این نشست علاوه بر نمایندگان 35 عضو شورای حکام، "رضا نجفی" نماینده دائم ایران در آژانس به عنوان ناظر و نیز از سوی جنبش غیرمتعهدها حضور دارند.
همچنین حمید بعیدینژاد، مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه و سرپرست هیات کارشناسی ایران به همراه دیگر کارشناسان فنی و حقوقی در این نشست حضور دارد.
بر اساس بند 14 برجام، اجرای توافق جامع مشترک میان ایران و 1+5 در آخرین گام از فرایند اجرایی ساختن برجام، خاتمه دادن به موضوع "اختلافات باقیمانده درباره مسایل گذشته و حال مربوط به برنامه هستهای ایران" است.
بر اساس توافق میان ایران و 1+5 و همزمان توافق ایران و آژانس در چارچوب "نقشه راه" رسیدگی به موضوعات و ابهامات باقیمانده از گذشته و حال برنامه هستهای ایران که از سال 2007 تاکنون درباره ایران مطرح است یک بار دیگر مورد بررسی و مذاکره قرار گرفت و در این چارچوب بازدیدهای و بازرسیهای مختلفی از مراکز مورد نظر آژانس به صورت مدیریت شده انجام شد.
آژانس در نهایت در بیانیهای اعلام کرد که اقدامات برای رسیدگی به موضوعات مطرح درباره مسایل گذشته و حال یا آن چه آژانس ابعاد نظامی احتمالی میخواند از سوی ایران انجام شده است.
پس از آن یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس در گزارشی ارزیابی نهایی درباره رسیدگی به این موضوع را در اختیار 35 عضو شورای حکام قرار داد و بر اساس آن کشورهای 1+5 در چارجوب برجام پیشنویس قطعنامهای با هدف خاتمه دادن به رسیدگی به موضوع PMD را به این شورا ارایه کرد.
ایران بخشی از اقدامات هستهای خود در چارچوب برجام از جمله خارج کردن محفظه اصلی راکتور اراک و نیز انتقال اورانیوم غنیشدهاش به روسیه را به اعلام خاتمه رسیدگی موضوع PMD اعلام کرده است. بنابراین بعد از تصویب احتمالی این پیشنویس در شورای حکام ایران اقدامات هستهای خود را تکمیل خواهد کرد.
در همین حال سایر اقدامات هستهای، هماهنگیها و امضای توافقها و اسناد در رابطه بازطراحی راکتور اراک و نیز جمعآوری سانتریفیوژهای غیرفعال و فعال در سایتهای نطنز و فردو در حال انجام است.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.