مفهوم بهداشت باروری مفهمومی وسیع است که باید برنامه‌ریزی شده باشد و پشتوانه سلامت مادر و کودک باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر حسین ملک‌افضلی مشاور عالی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی در هشتمین کنگره مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری گفت: در دهه‌های 60 و 70 متوجه شدیم که مسئله مرگ‌و میر افزایش یافته و باید زاد و ولد زیاد شود که این نگرانی در خصوص رشد جمعیت بود چرا که امکانات و توانمدی‌ها با رشد جمعیت هم‌خوانی نداشت که در آن سالها مبحث تنظیم خانواده مطرح شد.

وی در ادامه گفت: برنامه‌های محقق‌شده نگاهی عظیم به جمعیت انداخت که این نگاه کمی به کیفی برتری یافت که سلامت باروری در این برنامه مطرح شد. این سیاست جزو برنامه‌های فرایند باروری بود که سلامت جسمی و روحی مادر و فرزند فراهم شود که پس از آن بحث‌های اجتماعی نیز مطرح شد چرا که فرایند سالم نیازمند اجتماع، اقتصاد و فرهنگ سالم است. 

ملک‌افضلی تصریح کرد: مفهوم بهداشت باروری مفهمومی وسیع است که باید برنامه‌ریزی شده باشد و پشتوانه سلامت مادر و کودک باشد. هم‌چنین در کنار برنامه تنظیم خانواده برنامه ناباروری نیز گنجانده شد تا این دسته از افراد نیز مورد حمایت اجتماعی نیز قرار گیرند که این مسئله نیازمند آگاهی، سواد و امکانات است.

وی اذعان کرد: مسئله باروری از سال 2000 به بعد در حوزه سلامت روان هم مطرح شد چرا که باید دانشگاه‌های نسل سوم در عین حال که با صنعت در ارتباط‌ هستند بابد با جامعه نیز عجین باشند که نیاز‌های جامعه پاسخگویی شود هم‌چنین مسئولیت‌های تولید نوآوری نیازهای رفتاری جامعه نیز بسیار حائز اهمیت است که متأسفانه این امر مهم رخ نداده است.

مشاور عالی رئیس دانشگاه آزاد اظهار کرد: تحول اقتصادی نیز در کنار تحول اجتماعی بسیار مهم است تا مسئولیت‌های بزرگ از بیرون به مسئولیت‌های دانشگاهی تزریق شود.

وی سلامت را در کنار عوامل اجتماعی و محیطی از اهداف توسعه عنوان نمود که در ابتدای کار باید فقر از بین برود سواد افزایش یابد تا سلامت انسانی متعادل گردد.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار