به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان در اولین مرحله آزمایش خود 18 مرد و 18 زن را مورد آزمایش قرار دادند. در دومین مرحله 42 زن از نظر میزان بهبود حس ردیابی بعد از دریافت تستوسترون که یک هورمون جنسی مردانه است، مورد آزمایش قرار گرفتند. از افراد خواسته شد که مسیر خود را در یک مارپیچ سهبعدی پیدا کنند. در حین بازی محققان از مغز افراد تصویربرداری میکردند.
محققان میگویند که این مطالعه شواهدی به دست میدهد مبنی بر این که مردان حس ردیابی بهتری دارند. مردان از چهار جهت اصلی (شمال، جنوب، شرق و غرب) بهتر استفاده میکنند. سریعتر به انتهای مسیر میرسند و معماهای تخصصی بیشتری در طول مسیر حل میکنند. در حقیقت حس مسیریابی مردان کارآمدتر است و سریعتر از زنان به مقصد میرسند.
در آزمایش دوم زنان به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه یک قطره تستوسترون داده شد و گروه دیگر به عنوان گروه شاهد یک داروی بیاثر دریافت کردند.
در این آزمایش مشخص شد که زنان معماهای بیشتری در طول مسیر حل نمیکنند ولی بعد از دریافت تستوسترون درک آنها از نقشه مارپیچ بهتر میشود. زنان بعد از دریافت تستوسترون از هیپوکامپوس مغز بیشتر استفاده میکنند که در حقیقت همان بخشی از مغز است که در مسیریابی و هدایت مسیر از سوی مردان مورد استفاده قرار میگیرد.
محققان میگویند این اختلاف ناشی از پیشینه تکاملی مغز است. مردان شکارگر بودهاند در حالی که زنان بیشتر به جمعآوری مواد میپرداختهاند. به بیان سادهتر زنان چیزهای داخل خانه را سریعتر پیدا میکنند، در حالی که مردان خود خانه را.
این یافته نشان میدهد که مغز زنان و مردان آنقدرها با هم مشابه نیست و بخصوص از لحاظ اندازه هیپوکامپوس اختلافاتی با هم دارند.
از دست دادن حس راهیابی یکی از اولین نشانههای بیماری آلزایمر است و محققان امیدوارند که بتوانند با درک بیشتر فرآیندهایی که در مسیریابی دخیل هستند به این بیماران کمک کنند.
منبع: ایسنا
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام