به گزارش حوزه
سیاست خارجی گروه
سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "علی اکبر صالحی" رئیس سازمان انرژی اتمی درباره زمان خارج کردن قلب راکتور آب سنگین اراک گفت: دوشنبه هفته جاری یک تفاهمنامه یا موافقتنامه پایهای به امضای ایران و طرفهای مقابل میرسد و پس از آن، مقدمات خروج مخزن یا قلب رآکتور اراک را آغاز خواهیم کرد.
وی افزود:ایران گفته تعهدات خود را طبق برجام تا دو سه هفته آینده به اتمام میرساند. بدین ترتیب طرفهای 1+5 نیز طبق توافق هستهای تا اواسط دی باید تحریمها را لغو کنند.
معاون رئیس جمهور در این باره گفت: یکی از این اقدامات بسته شدن پرونده فعالیتهای گذشته و حال ایران بود که انجام شد و سهشنبه گذشته یک قدم بلندی برداشته شد.
به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، باید یک تفاهمنامه دیگر یا موافقتنامه پایهای به امضای ایران و طرفهای مقابل برسد که امیدواریم روز دوشنبه این اتفاق بیفتد.
صالحی در عین حال گفت: ضمن اینکه قبلا سه سند در این خصوص امضا شده بود که یک سند رسمی که توسط هشت وزیر امضا شده بود و یک یادداشت تفاهم بین گروه 1+5 بود و یک بیانیه نیت SOI که آن هم به امضا رسیده است. بنابر این چهارمین سند نیز باید روز دوشنبه به امضا برسد تا مقدمات خارج کردن قلب راکتور اراک را بتوانیم آغاز کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه نخستین کنگره ملی سربازان صلح ایران که اواخر هفته پیش برگزار شد، همچنین ادامه داد: بنا به دستور هیات نظارت برجام عمل خواهیم کرد چون همه این کارها به هیات نظارت رفته و آنها پس از ارزیابی دستورات لازم را خواهند داد کما اینکه برای برچیدن سانتریفیوژها نیز همین اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: وقتی طرف مقابل اقدامات لازم را انجام داد هیات نظارت و رئیس جمهوری به عنوان رئیس هیات نظارت برجام دستور به برچیدن سانتریفیوژها دادند و این کار انجام شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی یادآور شد: تا قبل از آن سانتریفیوژهای غیرفعال را خارج کردیم ولی از هم اکنون به بعد خارج کردن سانتریفیوژهای فعال را هم آغاز کردهایم.
صالحی ادامه داد: امیدواریم مجموعههای این فعالیتها یعنی خارج کردن سانتریفیوژها و خارج کردن قلب راکتور ظرف چند هفته آینده انجام بگیرد و همانطور که آقای روحانی گفت در دی ماه شاهد لغو یا برطرف شدن تحریم ها به طور کلی باشیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤالی درخصوص جمع شدن تعداد سانتریفیوژها گفت: تعداد سانتریفیوژهایی که داشتیم حدود 20 هزار عدد بود که 6 هزار تای آنها میماند و 14 هزار باید جمع شود.
وی تاکید کرد: در سه الی چهار هفته آینده باید همه اقدامات را انجام دهیم که پیش بینی میکنیم این کار انجام گیرد.
صالحی درباره حواشی گزارش آمانو گفت: گزارش شخص آمانو و یک قطعنامه را داشتیم که البته گزارش آمانو با مفاد قطعنامه در تضاد است، چرا که او استنباط های خودش را در گزارش آورده است؛ اصل برای ما قطعنامه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما وی ادامه داد: بندهای 9، 11 و 13 قطعنامه صراحت بر این دارد که تمام قطعنامه های گذشته لغو شود و پرونده ای که تحت عنوان PMD از دستور کار خارج و از این به بعد در دستور کار آژانس فعالیتهای هستهای ایران در چارچوب برجام مورد پایش قرار میگیرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: البته بندهایی در قطعنامه وجود دارد که ضرورتی بر وجود آنها نبود. اینها بندهایی بود که برای خودشان توجیهی بیاورند که چرا در 12 سال گذشته به ایران فشار آوردهاند.
وی خاطرنشان کرد: خبرنگاران از آمانو پرسیدند چرا شما 12 سال به ایران فشار وارد کردهاید و ایشان پاسخ داد ایران همکاری نکرده است؛ در صورتی که همه مردم شاهد همکاری ما بودند.
صالحی افزود: از آنجایی که آنها چیزی برای توجیه کردن نداشتند، موردی را در قطعنامه آوردند و استدلال آن این است که ایران قبل از 2003 روی شبیهسازی یا محاسبات مدلینگ یکسری ترابوردهای نیترونی کار کرده است.
وی افزود: اگر ما روی این شبیهسازیها کار کرده باشیم، حق ما است و آنها خودشان میدانند که حرفهایشان در تناقض است.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص بهانهجوییهای غربیها برای آینده گفت: هیچ بهانهای ندارند و افکار عمومی جهان بیدار شده است.
انتهای پیام/