در این گزارش آمده است: با اجرای برجام و خروج ایران از انزوای جهانی، نگاه ها به سوی سرمایه گذاری در بخش نفت و صنعت هواپیمایی این کشور معطوف خواهد شد. این درحالیست که با توجه به بحران خشکسالی، مقامات ایرانی باید در خصوص سرمایه گذاری در بخش محیط زیست و مواجهه با کم آبی چاره ای بیاندیشند.
نگارنده گزارش می نویسد: از آنجایی که ایران از صادر کنندگان خشکبار نظیر پسته به سایر نقاط جهان به شمار می رود، در صورت بی توجهی به بحران کم آبی از رقبای خود در عرصه صادرات پسته بازخواهد ماند. چرا که خشکسالیهای پی درپی و برنامهریزی ناموفق برای تامین آب مورد نیازِ باغهای پسته و نیز قوانین و مقررات دست و پاگیرِ صادراتی باعث شده است میزان صادرات پسته ایران، افت چشمگیری را در سالهای اخیر تجربه کند.
نگارنده گزارش در ادامه می نویسد: به نظر می رسد خشکسالی هفت ساله ایران پایانی نداشته باشد. بحران کم آبی به اندازه ایست که حتی اگر ایران شاهد بارش هایی همچون گذشته باشد، باز نمی تواند بحرانی که به تمامی نقاط کشور سرایت کرده است را جبران کند. چرا که ایران در 50 سال گذشته، حدود 70 درصد از آب های زیرزمینی خود را مصرف کرده است.
در این گزارش آمده است بیش از 15 درصد از حدود 150000 جریب درخت پسته در استان کرمان در یک دهه گذشته خشک شده است. مقامات دولتی برای مقابله با مشکل کم آبی پروژه های سدسازی را در دستور کار خود قرار داده اند.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.