وزیر ارتباطات در دومین نشست جهانی اینترنت گفت:‌ سیستم حاکمیت جهانی اینترنت باید دموکراتیک، شفاف و حامی دولت‌ها باشد.

انحصارطلبی اینترنت باید شکسته شودبه گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمود واعظی در پایان دومین نشست جهانی اینترنت در شهر «وو جن» چین گفت: یکی از مشکلات اصلی فضای مجازی در شرایط کنونی سوءاستفاده از اینترنت توسط گروه‌ها و افراد است و این موضوع یکی از دغدغه‌های اصلی شرکت‌کنندگان در نشست اخیر بود که در کمیته‌های تخصصی در خصوص آن بحث شد.

وی گفت: این موضوع به قدری با اهمیت است که حتی بسیاری از کشورهای غربی شرکت‌کننده در نشست چین نیز بر لزوم مقابله جدی با جرائم سایبری و تروریسم سایبری تأکید داشتند.

واعظی ادامه داد: سیستم حاکمیت جهانی اینترنت باید دمکراتیک، شفاف و در عین حال حامی دولت‌ها باشد تا انتظار و امنیتی که همه کشورها و دولت‌ها از فضای مجازی دارند، به آن دست یابند.

وی اظهار کرد: آمریکا به دنبال آن است که انحصار اینترنت را همواره برای خود حفظ کند، اما با مباحثی که در این نشست سه‌روزه مطرح شد، به نظر می‌رسد عزمی جدید برای خاتمه این انحصار در حال شکل گرفتن باشد.

 واعظی خاطرنشان کرد: همه کشورها خواستار احترام به حاکمیت ملت‌ها در فضای مجازی و داشتن زیرساخت‌های امن و فضایی پاک و عاری از هرگونه تهدید هستند که این مهم فقط و فقط در سایه تلاش و کوشش بین‌المللی امکان‌پذیر است.

 وی با اشاره به اینکه «حریم خصوصی» و رعایت احترام به این حریم یکی از نکات مهم نشست‌های تخصصی در اجلاس جهانی اینترنت بود، افزود: نمایندگان دولت‌ها در این نشست اعلام کردند باید تضمینی برای محافظت از این حریم و جلوگیری از سرقت اطلاعات موجود در آن ایجاد شود.

واعظی در بخش دیگری از سخنان خود به گسترش فضای مجازی و مشکلاتی که ممکن است چنین فضایی به لحاظ فرهنگی برای جوانان ایجاد کند نیز اشاره کرد و گفت: در عین ‌حالی که فضاهای مجازی می‌تواند در خدمت بشریت باشد، به همان نسبت هم برای مردم جهان خطرآفرین است. چرا که ممکن است برخی افراد به فکر سوءاستفاده از فضای مجازی و اینترنتی به نفع خود باشند و با طراحی برنامه‌هایی، کل ساختار اینترنت را به خطر بی اندازند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد که این موضوع در نشست جهانی اینترنت در چین یکی از محورهای مورد توجه کشورهای اسلامی به‌ویژه ایران بود و ما اعلام کردیم که مسائل ارزشی، اعتقادی و فرهنگی در فضای مجازی را نمی‌توانیم قربانی توسعه فناوری کنیم.

وی ادامه داد: بر همین اساس تأکید کردیم که موضوع احترام به تنوع و گوناگونی ارزش‌ها و فرهنگ‌ها باید به‌عنوان یک میراث مشترک فرهنگی در فضای مجازی شناخته شود و این اصل باید از جانب همه کشورها به دیده احترام نگریسته شود.

واعظی یادآور شد: بی‌توجهی به موارد یاد شده می‌تواند شرایط را برای افراد خاطی در فضای اینترنت از هر حیث مهیا کند و آنان با سوءاستفاده از شرایط پیش‌آمده اقداماتی انجام دهند که برای کشورها تهدید و خطری جدی تلقی شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چاره کار برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی در فضای مجازی را وضع قوانین و مقررات ویژه دانست و ادامه داد: همان‌طور که ما در «آی.تی.یو» نسبت به وضعیت مخابرات قانون‌گذاری کرده‌ایم، جوامع بین‌المللی نیز باید در فضای مجازی به این کار مبادرت کنند.

وی گفت: قواعد و قوانین بین‌المللی باید برای همه لازم‌الاجرا باشد و یکی از بحث‌های ما در نشست چین این بود که باید درباره اینترنت نیز کاری مشابه انجام داد تا از ایجاد هرج‌ومرج در فضای مجازی جلوگیری شود.

 وزیر ارتباطات در پایان تصریح کرد:‌ برای داشتن یک فضای مجازی ایمن و شفاف، تبیین قوانین و مقررات ویژه کاملاً ضروری است تا دولت‌ها بتوانند علاوه بر مدیریت لازم، مانع از سوءاستفاده و فعالیت‌های غیراخلاقی و فرهنگی در آن شوند.

 وی مقابله جدی با تروریسم در فضای مجازی را ضروری برشمرد و گفت: مبارزه با این پدیده که هر روز در حال گسترش است، دغدغه اصلی شرکت‌کنندگان بود.

وی اعلام کرد: همانند نشست نخست وزیران شانگهای در چین، شرکت‌کنندگان در این اجلاس هم اعلام کردند که باید برای مقابله جدی با این پدیده همکاری بین‌المللی داشت و کشورها دیگر نمی‌توانند برای مبارزه با این مشکل به تنهایی وارد عمل شوند.

او اظهار داشت: با توجه به اینکه تروریسم در حال تبدیل شدن به معضلی جهانی است، در این نشست تأکید شد که همه کشورها باید مشارکت فعالانه در این زمینه داشته باشند تا حریم و اطلاعات دولت‌ها از سوی گروه‌های تروریستی مورد سوءاستفاده قرار نگیرد.

واعظی در ادامه سخنان خود به واکنش وزیران و مقام‌های ارشد شرکت‌کننده در اجلاس جهانی اینترنت از حذف پرونده «پی ام دی» در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: انتشار این خبر موجی از خرسندی را در میان شرکت‌کنندگان ایجاد کرد و آنان با اعلام پیام‌های تبریک خود به دولت جمهوری اسلامی ایران، اعلام کردند که آماده گسترش و توسعه همکاری‌های خود با تهران در همه زمینه‌ها هستند.

وی یادآور شد: آنان با بیان اینکه شرایط جدیدی برای ایران در عرصه بین‌المللی رقم خورده است، تأکید داشتند که شرایط عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای فراهم است.

واعظی تصریح کرد: حتی بسیاری از مقام‌های شرکت‌کننده در اجلاس شهر «وو جن» اعلام می‌کردند که با ایجاد شرایط جدید برای ایران آنان قصد دارند با حضور دوباره به بازار ایران، گذشته خود را جبران کنند.



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

منبع: فارس


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.