پرند با داشتن 95 هزار واحد مسکن مهر به عنوان پایتخت مسکن مهر کشور مطرح شده است، اما وعده‌ و وعیدهای محقق‌نشده مسئولان، نداشتن امکانات زیربنایی مانند آب و برق و افزایش بسیار بالای قیمت‌ها بخشی از بی‌مهری‌ها به مسکن مهر پرند است.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛، پروژه مسکن مهر در دولت احمدی‌نژاد کلید خورد تا با آغاز یک طرح عمرانی بزرگ، سالانه یک میلیون و 500 هزار خانوار فاقد مسکن خانه‌دار شوند.

دولت در این طرح قصد داشت با واگذاری زمین رایگان، اقدام به تشویق خانه‌سازان کرده و از این طریق بتواند خانوارهای کم‌درآمد را صاحب‌خانه کند.

بسیاری از افراد به امید پیدا کردن سرپناهی برای خود و خانواده‌شان اقدام به نام‌نویسی در این طرح کردند و برخی حتی برای تأمین سرمایه، مجبور شدند تا زیر بار قرض بروند اما این طرح برای برخی آن طور که باید و شاید پیش نرفت و این متقاضیان را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرد.

دولت دهم به دلیل برخی بی‌برنامگی‌ها، تحریم‌ و ... نتوانست به تعهدات خود به صورت کامل جامه عمل بپوشاند و با اینکه با این طرح توانست حجم زیادی از مردم را خانه‌دار کند اما به دلیل مشکلات پیش‌آمده، این طرح را با معضلات و کمبودهای بسیاری به دولت بعد واگذار کرد، دولتی که به این طرح اعتقادی نداشت و آخوندی وزیر راه و شهرسازی آن، مسکن مهر را طرحی مزخرف می‌دانست.

حالا متقاضیان مسکن مهر مانده‌ بودند و کوهی از مشکلات و مسئولانی که خود را به پایان دادن این طرح مکلف نمی‌دانستند.

به دلیل اهمیت موضوع، مقام معظم رهبری به این موضوع ورود کردند و به وزیر راه و شهرسازی دستور دادند تا تسریع در اتمام این پروژه را در دستور کار خود قرار داد.

با ورود جدی دولت یازدهم در طرح مسکن مهر، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی از سال 92 احمد اصغری‌مهرآبادی که ریاست سازمان زمین و مسکن را در کارنامه داشت به سمت قائم مقام خود در مسکن مهر منصوب کرد.

وزارت راه و شهرسازی با اینکه در ابتدا با انجام این کار مخالفت می‌کرد اما به دلیل دستور مقام معظم رهبری پای کار آمد و سعی کرد تا مشکل مسکن تعداد بسیار زیادی از مردم را حل کند، با اینکه پروژه از لحاظ فیزیکی پیشرفت داشت اما به خاطر به دلیل عدم همکاری لازم وزارت نیرو، واحدهای مسکن مهر فاقد آب و برق بوده و در عمل غیرقابل سکونت هستند.

کم‌کاری وزارت نیرو، کمبود اعتبار برای اتمام پروژه‌ها و از همه مهم‌تر تورم به وجود آمده که باعث شد قیمت مسکن مهر افزایش یابد، دلیلی شد تا برخی از متقاضیان این مسکن، عطای آن را به لقایش ببخشند و با فروش آن به نصف قیمت آتش به مالشان بزنند.

مسکن مهر پرند با وجود 95 هزار واحد، این شهر جدید را به عنوان پایتخت مسکن مهر کشور مطرح کرده است اما وعده‌ و وعیدهای محقق‌نشده مسئولان، نداشتن امکانات زیربنایی مانند آب و برق و افزایش بسیار بالای قیمت‌ها بخشی از بی‌مهری‌های مسکن مهر پرند است.

*در مسکن مهر ضوابط شهرسازی رعایت نشده است

نماینده مردم شهرستان‌های رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به شواهد موجود و مطالعات صورت‌گرفته در بخش شهرسازی به این درمی‌یابیم که مسکن مهر دارای تعریف استانداردی نیست.

ابراهیم نکو طرح مسکن مهر را پروژه‌ای مطلوب اما با ضعف بسیار زیاد نظارتی و اجرایی خواند و بیان کرد: این طرح در دولت قبل آغاز شد اما دولت در عمل نتوانست به وعده‌های خود عمل کند.

وی تصریح کرد: توجه به فرهنگ ساکنان و خواسته‌های آنها جزء مواردی است که در محوطه‌سازی مسکن مهر به آن توجه نشده است، همچنین در مکان‌یابی واحدهای ساخته‌شده در مسکن مهر بحث شئون اسلامی و حریم شخصی رعایت نشده است.

نماینده مردم شهرستان‌های رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مجتمع‌های مسکونی در پروژه مسکن مهر به گونه‌ای ساخته شده‌اند که اگر یکی از همسایه‌ها پنجره واحد خود را باز کند، به راحتی می‌تواند از پنجره، دورن واحد روبه‌رویی خود را مشاهده کند و با وجود این مشکل حریم شخصی در مسکن مهر از بین رفته است.

وی گفت: اگر روند فعلی ساخت و سازهای پروژه مسکن مهر ادامه یابد و همچنان به تأمین خدمات و سایر ضروریات و نیازهای مردم در یک محیط مسکونی توجه نشود و صرفاً یک واحد مسکونی تولید شود، این واحدها به زودی خالی از سکنه خواهند شد و تنها اقشار اجتماعی خاصی با بنیه مالی پایین از سر ناچاری به صورت موقتی در واحدها ساکن خواهند شد که مشکلات اجتماعی و فرهنگی عمده‌ای را در پی خواهد داشت.

نکو عدم توجه به سرانه‌های عمومی و استاندارد را جزء دیگر مشکلات عدیده مسکن مهر دانست و اظهار کرد: شهر پرند به عنوان پایتخت مسکن مهر مطرح شده است اما در حال حاضر شهروندان ساکن در آن با مشکلات بسیاری زیادی مانند نبود سرانه‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به دلیل محدودیت در منابع آب در شهر پرند، ادارات ذی‌ربط مجبور شده‌اند تا برای رفع این مشکل با صرف هزینه بالایی آب را از منابع دوردست به این شهر پمپاژ کنند که این امر در شرایطی فعلی کشور تاثیر منفی در اقتصاد دارد.

نکو در پایان متذکر شد: در مسکن مهر باید بررسی شود که تا چه میزان از افراد مستأجر توانستند از این طرح دولت استفاده کنند یا اینکه واحدهای آماده در دست کسانی است که صرفاً با آن به معاملات می‌پردازد چراکه آمار مستاجرین در کشور به‌ویژه در استان تهران چیزی کم نشده است.

*متقاضیان چشم‌انتظار اقدام عملی مسئولان بدقول

یکی از متقاضیان مسکن مهر اظهار کرد: ما در سال 86 یک تعاونی مسکن به نام مسکن کارکنان امامزاده صالح (ع) تاسیس کردیم.

رضا حیران بیان کرد: ما در اولین دوره در مسکن مهر ثبت نام کردیم، در آن دوره تنها پروژه مسکن مهر در پرند و هشتگرد وجود داشت که ما شهر جدید پرند را برای خانه‌دار شدن خود انتخاب کردیم.

وی تصریح کرد: در تقسیم‌بندی مقرر شد تا خانه‌های ما در فاز 6 مسکن مهر پرند ساخته شود، این امر تا سال 90 ادامه یافت اما در این سال با همفکری مسکن مهر تهران، دفتر شرکت عمران پرند به ما اعلام کرد تا از فاز 6 انصراف دهیم و در فاز 5 این طرح که به‌ گفته مسئولان وقت این شرکت هم صنعتی‌ساز بوده و هم زود‌تر تحویل داده می‌شد، ثبت نام کنیم.

این متقاضی مسکن مهر خاطرنشان کرد: با هم‌فکری به وجود آمده تصمیم گرفتیم تا به این امر مبادرت ورزیم و در سال 91 در فاز 5 مسکن مهر پرند ثبت‌نام کردیم، از آن زمان بیشتر اعضای تعاونی مسکن کارکنان امامزاده صالح (ع) آورده خود را تکمیل و کل پول این طرح که در حدود 30 میلیون تومان بود را پرداخت کرده‌اند.

وی گفت: البته در ابتدای امر قرار بود تا 8 میلیون تومان پرداخت کنیم اما به بهانه‌های مختلف این رقم بالا رفت تا به 30 میلیون تومان رسید، با اینکه اعضای تعاونی مسکن کارکنان امامزاده صالح (ع) آورده خود را تکمیل کرده‌اند اما تنها برای برخی از آنها قرداد صادر شده و برخی از آنها هنوز فاقد قرارداد هستند.

حیران اظهار کرد: خانه‌های ما به لحاظ فیزیکی ساخته شده است اما فاقد محوطه‌‌سازی و زیرساخت‌های لازم مانند آب، برق، گاز و ... است و این خانه‌ها به صورت بلاتکلیف مانده‌اند و بدون هیچ اقدامی رها شده‌اند.

وی بیان کرد: با اینکه 10 میلیون پول محوطه‌سازی از ما گرفته شده است اما اکثر این واحدها فاقد محوطه‌سازی هستند و در ضمن به ما گفته شده که وام‌های این واحدها از 20 میلیون به 30 میلیون تومان رسیده است که بار مالی جدیدی را به ما وارد می‌کند.

این متقاضی مسکن مهر تصریح کرد: وقتی به پرند مراجعه می‌کنیم و قصد فروش واحدهای خود را داریم، با اینکه 30 میلیون تومان پول پرداخت کرده‌ایم و دارای فیش هستیم، واحدهای ما را حتی به این قیمت نیز نمی‌خرند.

وی خاطرنشان کرد: پیمانکار واحدهای ما، شرکت مپسا بود که به تعهدات خود عمل نکرده و ما را با این مشکلات مواجه کرده است، علاوه بر پرداخت 30 میلیون تومان ما در این هشت سال رفت و آمدهای بسیاری را به شهر پرند داشته‌ایم که به جز اتلاف وقت، بار مالی زیادی را بر ما وارد کرده است.

*فروش یک واحد به چند نفر

شرکت مپسا علاوه بر عدم عمل به تعهدات خود با مشکل فروش یک واحد به چند نفر مواجه است.

سرپرست شرکت عمران شهر جدید پرند با اشاره به فروش یک واحد مسکن‌ مهر به چند نفر اظهار کرد: عمده این واحدها تعیین تکلیف شده‌اند و بقیه این واحدها را نیز به زودی حل‌ و فصل خواهیم کرد.

علی‌اکبر طاهری بیان کرد: البته این امر در حوزه مدیریت ما به وجود نیامده است و تنها در پروژه مپسا اتفاق افتاده که با ورود ما به قضیه، مشکل در حال رفع شدن است البته پروژه مپسا تنها 5 هزار و 500 واحد شامل می‌شود.

طاهری با اشاره به عدم انجام تعهدات از سوی برخی پیمانکاران در پروژه مسکن مهر پرند تصریح کرد: وقتی متقاضی آورده خود را پرداخت کند اما پیمانکار به تعهدات خود جامه عمل نپوشاند، حداکثر جریمه برای پیمانکار متخلف در نظر گرفته می‌شود تا وقفه‌ای در واگذاری واحدها به متقاضیان ایجاد نشود.

* هیچ واحدی بدون امکانات زیربنایی تحویل داده نمی‌شود

وی درباره افزایش قیمت واحدهای مسکن‌مهر پرند خاطرنشان کرد: در قرارداد متقاضیان ذکر‌ شده است که پول‌های گرفته‌شده به صورت علی‌الحساب است و قیمت نهایی در زمان تحویل مشخص می‌شود، با توجه به بروز برخی مشکلات قیمت‌ها را در شهر جدید پرند نهایی کردیم تا هر لحظه افزایش قیمت به مردم اعلام نشود و آنها با مشکلات روزافزون مواجه نشوند.

سرپرست شرکت عمران شهر جدید پرند با اشاره به نبود امکانات زیربنایی در برخی از واحدها گفت: هیچ واحدی از پروژه‌های مسکن مهر پرند، بدون زیرساخت‌های ضروری به متقاضیان تحویل داده نخواهد شد.

*بلاتکلیفی 1400 خانوار

البته با توجه به اطاعات موجود در حال حاضر یک هزار و 400 واحد مسکن مهر در پروژه مپسا بلاتکلیف هستند و به نوعی رها شده‌اند که باعث باعث ایجاد مشکلات بسیاری برای متقاضیان شده است.

*وعده مسئولان برای ایجاد امکانات زیربنایی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اظهار کرد: تا پایان امسال بیش از 10 هزار انشعاب در شهر جدید پرند نصب و شبکه فاضلاب آن نیز راه‌اندازی می‌شود، همچنین کنتور آب واحدهای مسکن مهر پرند تا پایان امسال نصب می‌شود، وضعیت حق انشعاب 20 هزار واحد دیگر نیز در دو هفته آینده مشخص می‌شود.

محمد پرورش همه زیرساخت‌های آبرسانی از جمله خط انتقال، مخازن و ایستگاه‌های پمپاژ را آماده خدمات‌رسانی دانست و گفت: با نصب 35 کیلومتر خط انتقال آب، 12 مخزن، 6 ایستگاه پمپاژ و ساخت تصفیه‌خانه فاضلاب شهر پرند، این شهر زیر پوشش خدمات آبرسانی این شرکت قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به خرید تعداد زیادی کنتور آب تصریح کرد: طرح‌های آبرسانی به شهرهای پرند طرح بزرگی است که برای تامین نیاز آبی آن در سال‌های آینده برنامه‌ریزی کلانی انجام شده است.

*و اما مشکلات ادامه دارد

بسیاری از مدیرعاملان شهرهای جدید قول تحویل واحدهای مسکن مهر تا پایان سال جاری به صاحبان آنها می‌دهند اما واقعیت‌های عینی از امر دیگری حکایت دارد، با اینکه اصغری‌مهرآبادی از اتمام پرونده مسکن مهر در سال 95 خبر داده است اما متقاضیان مسکن مهر که هفت و هشت سال منتظر خانه خود هستند گوششان به این حرف‌ها بدهکار نیست، چراکه هر بار می‌بینند که مسئولان وعده‌های جدیدی به آنها می‌دهند اما در عمل اتفاق خاصی نمی‌افتد.
منبع:مشرق
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.