وزیر علوم گفت: 400 میلیون نفر در دنیا از مشکل شنوایی رنج می‌برند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و هم‌چنین متخصص گوش و حلق و بینی در افتتاحیه چهارمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی گفت: علوم اعصاب مطالعه مغز و سیستم‌های عصبی که در سه قالب مدل‌سازی، پردازش و بهره‌برداری از حیطه‌های مختلف عنوان می‌شود و بازه وسیعی در زمینه شناختی، عاطفی، فرهنگی و ... را در بر می‌گیرد از آن جا که در علم اعصاب علوم پایه، علوم انسانی، اجتماعی، مهندسی و شناختی در آن نقش دارد باعث می‌شود یک جمعیتی از اساتید و دانشمندان روی این علم کار کنند.

وی ادامه داد: خواستگاه این امر و در واقع این علم به زمان‌های بسیار قبل برمی‌گردد که حتی در آن زمان‌ها هم برای رفع نیازها به فعالیت‌هایی درباره مغز پرداخته می‌شود.

دکتر فرهادی عنوان کرد: سیر تکاملی علم اعصاب سیر صعودی داشته است و از نظر دستاوردهای علمی و فناوری‌ها در این زمینه دستاوردهای خوبی داشته‌ایم این سیر صعودی تا اواخر قرن نوزدهم بیشتر از دید روانشناختی مطرح بوده است اما از بعد از آن قرن بقیه زمینه‌های دیگر این علم هم مورد توجه واقع شده است.

وی در خصوص قلمروهای علوم اعصاب بیان کرد: 17 قلمرو در حوزه علوم اعصاب نام برده می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان نوروفیزیولوژی، الکتروفیزیولوژی، نوروسایکولوژی، نوروفیزیکس و مهندسی علوم اعصاب را و... را نام برد. در زمینه مهندسی علوم اعصاب دستاوردها و مراکز تحقیقاتی همچنین محصولات زیادی از انواع پروتزهای قلبی و اعصاب و... داشته‌ایم.

وی در خصوص پروتزهای شنوایی عنوان کرد: در این زمینه مهندسی اعصاب پروتزهای شنوایی بسیاری از محدودیت‌های شنوایی را در افراد کم‌شنوا و ناشنوا برداشته است.

این محدودیت‌های شنوایی علی‌رغم همه تلاش‌هایی که در این زمینه می‌شود متأسفانه کم نمی‌گردد و باید گفته شود که 400میلیون نفر از مشکل شنوایی که بخش عمده آ‌ن‌ها ناشنوا و سخت‌شنوا هستند رنج می‌برند هرچند که محصولات این پروتزهای شنوایی گران‌قیمت می باشند اما در رابطه با برگرداندن سلامتی انسان‌ها این قیمت مطرح نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بحث رابطه مغز و کامپیوتر که کاربردهای اجتماعی انسانی داشته است شایان ذکر است و باید گفته شود که از نظر نظامی هم این زمینه پروژه‌های بزرگی مطرح شده است. علومی که در رابطه با مغز و کامپیوتر بررسی می‌شود شامل عصب‌شناسی بالینی پردازش سیگنال و نانوتکنولوژی‌های می‌باشد که امیدواریم علاوه بر زمبنه‌های ذکرشده در این زمینه هم پیشرفت‌های بیشتری را شاهد باشیم.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.