دنیای امروز با تغییرات مستمر پیش می‌رود و اگر یک لحظه بایستید و نگاهی به اطراف خود بیندازید، متوجه خواهید شد تمام اتفاقات مرتبط با زندگی روزمره شما نسبت به یک‌دهه قبل تغییر اساسی کرده است.

به گزارش گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ افرادی مانند بیل گیتس، استیو جابز و دیگر بزرگان عرصه فناوری اقدامات ارزنده‌ای در این زمینه انجام دادند و برخی تحولات در زندگی روزمره مردم ایجاد کردند که با گذشت ده‌ها سال همچنان دیده می‌شود. این افراد زمانی به چنین اقداماتی پرداختند که در عصر صنعت زندگی می‌کردند و برای آنها فناوری با تعریف امروزی در زندگی روزمره مورد استفاده قرار نمی‌گرفت. کارشناسان در بررسی‌های جدید به این نتیجه رسیده‌اند که نوجوانان و جوانان امروزی که در عصر فناوری زندگی می‌کنند، نسبت به همسن و سالان خود که یک نسل قبل زندگی می‌کردند مهارت‌های احساسی کمتری دارند.

این بررسی نشان مي‌دهد كه کیفیت مهارت‌های احساسی ميان افراد بالاتر از 10 سال که هم‌اکنون زندگی می‌کنند نسبت به این گروه سنی در عصر بیل گیتس و استیو جابز در سطح پایین‌تری قرار دارد. باید توجه داشت که با دسترسی کودکان و نوجوانان به شبکه‌های اجتماعی و انتشار محتوای غیراخلاقی، تصاویر مستهجن، رعایت‌نشدن گروه‌های سنی، سوءاستفاده‌های جنسی و ... موجب شده بسیاری از باورهای تربیتی نادیده گرفته شود و صفحات رسانه‌ای پایه تخریب بسیاری از روابط خانوادگی را برقرار کنند. بنیاد Kaiser Family در تازه‌ترین مطالعه خود به این نتیجه رسیده که نوجوانان 8 تا 18 سال در هر روز به‌طور میانگین هفت ساعت از رسانه‌های اجتماعی و ابزارهای سرگرمی استفاده می‌کنند که این رقم برای یک هفته 50 ساعت محاسبه می‌شود.

زمانی که این افراد مقابل نمایشگر دیجیتالی قرار می‌گیرند، میزان فعالیت بدنی آنها تقریبا به صفر می‌رسد، از ملاقات حضوری با همسن و سالان خود غافل می‌شوند، گفت‌وگو با اعضای خانواده را کنار می‌گذارند و بحث و تبادل نظر با افراد خانواده در آنها مشاهده نمي‌شود. بسیاری از کودکانی که عضو شبکه‌های اجتماعی هستند اضافه وزن دارند و مرکز Kaiser در بررسی خود متوجه شده است که مهارت‌های یادگیری این افراد نسبت به همسالان‌شان با سرعت کمتری رشد می‌کند. این مرکز می‌گوید کودکانی که به‌طور مداوم در شبکه‌های اجتماعی حضور می‌یابند، زمانی که در مقابل گروه‌های دوستانه یا اعضای خانواده قرار می‌گیرند از نظر روانی غایب هستند و به‌خوبی نمی‌توانند ارتباطات حضوری خود را مدیریت کنند.

البته باید توجه داشت که این مساله فقط مربوط به کودکان نمی‌شود. بسیاری از مواقع پیش آمده که والدین هنگام صرف شام در کنار اعضای خانواده متوجه صدای تلفن همراه خود شده‌اند و به‌سرعت قفل نمایشگر را باز کرده‌اند تا متوجه شوند چه کسی برای آنها پیام فرستاده است. والدینی که نگران حضور فرزندان خود در شبکه‌های اجتماعی هستند، در بسیاری از موارد زمانی که با دوستان خود دور هم جمع می‌شوند، دایم در حال بررسی گوشی هوشمند هستند و هر چند دقیقه یک‌بار سراغ آن می‌روند. این اتفاقات و مثال‌های مشابه آن نشان می‌دهد که شبکه اجتماعی روی تک‌تک اعضای خانواده تاثیر گذاشته و آنها را به خود وابسته کرده است.

تزلزل خانواده باورودبه شبکه های اجتماعی//گزارش//اخبارداغ


حریم شخصی چیست ؟ ودرحال حاضرازچه جایگاهی برخورداراست؟


فیس‌بوک فعالیت خود را در قالب سایت اینترنتی عمومی مخصوص دانشجویان و فضاهای دانشگاهی آغاز کرد و طولی نکشید که به یک ابزار اجتماعی برای عموم مردم تبدیل شد. دیگر شبکه‌های اجتماعی نیز هر کدام یک هدف اختصاصی برای خود در نظر گرفتند و با این وجود موفق شدند طیف گسترده‌ای از کاربران جهانی را تحت پوشش خود قرار دهند. این روزها بیش از 3/1 میلیارد نفر از مردم در فیس‌بوک صفحه اختصاصی دارند و یک‌سوم ساکنان کره خاکی عضو انواع مختلف شبکه‌های اجتماعی هستند و البته باید توجه داشت که در این جمع بزرگ والدین، کودکان و به‌طور کلی اعضای خانواده‌ها حضور دارند.

نوجوان و جوانان بیش از دیگر گروه‌های سنی از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و اگرچه در بسیاری از موارد والدین فعالیت آنها را زیر نظر می‌گیرند، اما فرزندان هم ترجیح می‌دهند در مورد نوع فعالیت‌های خود توضیحی به آنها ندهند. این رفتارها موجب می‌شود حریم شخصی در بسیاری از موارد به خطر بیفتد. کودکان بدون آنکه از عواقب فعالیت‌های اجتماعی خود در اینترنت مطلع باشند، عکس‌های شخصی‌شان را با دیگران به‌اشتراک می‌گذارند، درباره تاریخ سفر خود و اعضای خانواده توضیح می‌دهند، اطلاعاتی را در مورد شغل و میزان درآمد والدین منتشر می‌کنند و در مجموع مواردی را به‌صورت عمومی ارایه می‌دهند که می‌تواند عاملی برای تهدید حریم شخصی آنها باشد.

 به هر حال، این روزها مطالعات گسترده در نقاط مختلف جهان آغاز شده است تا معایب شبکه‌های اجتماعی در روابط خانوادگی مشخص شود. اما نکته مهم برای ما این است که بدانیم چگونه می‌توانیم از این ابزار اینترنتی به‌درستی بهره ببریم و بدون آنکه استفاده از آن را برای فرزندان خود به‌طور کامل ممنوع بدانیم، نحوه به‌کارگیری صحیح از آن را به فرزندان آموزش دهیم. شبکه‌های اجتماعی این روزها به یکی از بزرگ‌ترین عوامل برای زیرپا گذاشتن حریم شخصی تبدیل شده‌اند ‌و والدین همواره نگران آن هستند که امنیت فرزندشان به‌واسطه حضور در این فضا دچار مشکل نشود. فرزندان جدا از اینکه در چه گروه سنی قرار دارند، همواره می‌توانند با این تهدیدها مواجه شوند و خطرات اجتماعی در فضای مجازی آنها را تهدید کند. بنیاد Kaiser بر اساس بررسی خود می‌گوید که برقراری ارتباط نزدیک با دوستان و اعضای خانواده مهم‌ترین دلیل مردم برای حضور در شبکه‌های اجتماعی محسوب می‌شود و در 55 درصد موارد گفته شده که افراد تنها به این دلیل برای خود صفحه اختصاصی درست می‌کنند و 41 درصد کاربران هم خواندن آخرین اتفاقات و اخبار در مورد دوستان و اطرافیان خود را دلیل اصلی برای حضور مستمر در شبکه‌های اجتماعی دانسته‌اند. با این توضیح می‌توان متوجه شد که برای اعضای خانواده بزرگ شبکه‌های اجتماعی هم کیفیت ارتباط با اعضای خانواده اهمیت زیادی دارد و اگر این مساله به‌درستی مدیریت شود، نتایج قابل قبولی به‌دست می‌آید. جامعه‌شناسان بر این باورند که آگاهی در مورد استفاده صحیح از شبکه‌های اجتماعی مهم‌ترین مساله‌ای است که باید در این زمینه به آن توجه شود.

تزلزل خانواده باورودبه شبکه های اجتماعی//گزارش//اخبارداغ


روابطی که ازطریق شبکه های اجتماعی ایجاد می شود دارای پایه واساس درستی هستند؟


زن و شوهری از مهمترین نقش ها و می توان گفت از ابدی ترین نقش هایی است که انسان ها در زندگی می پذیرند و باید در قبال آن به تعهدات و اصول و خواسته های یکدیگر احترام بگذارند.این مسئله یک امر کاملا بدیهی است که استفاده از شبکه های اجتماعی، به مرور زمان طرز فکر و روابط فرد را متحول می‌کند.اکثر روابطی از طریق شبکه های اجتماعی ایجاد می شود، پایه و اساسی ندارد زیرا مبنای واقعی ندارد. در این گونه روابط معمولاً افراد ناشناس هنگام توصیف خود در این شبکه ها، تصویر غیر واقعی از خود ارائه می کنند و به‌طور خودآگاه یا ناخودآگاه موجب فریب افکار دیگران می‌شوند. در بسیاری از مراجعین این نکته را دیده ام که مثلا خانم، از این موضوع ناراحت است که همسرش، اصلا به او جملات محبت آمیز نمی گوید و او را عزیزم و جانم خطاب نمی کند؛ اما در فضای اینترنت و در شبکه های اجتماعی به خانم هایی که در اد لیستش دارد ؛ کلمات محبت آمیز بسیاری نثار می کند و با آنها بسیار متشخصانه و محترمانه برخورد می کند.

شبکه‌های اجتماعی در پرونده‌های طلاق آمریکا نیز نقشی قابل توجه دارند. وکلای خانواده معتقدند شبکه‌های اجتماعی بیشتر از هر زمان دیگری در مسائل و مشکلات خانوادگی تاثیرگذار شده‌اند. در سال 2010 بیش از 80 درصد از وکلای خانوادگی تایید کردند که رسانه‌های اجتماعی از سال 2005 به بعد در پرونده‌های طلاق نقشی پررنگ داشته‌اند.

تزلزل خانواده باورودبه شبکه های اجتماعی//گزارش//اخبارداغ


معضلات شبکه های اجتماعی

افرادی که به‌ طور مستمر از این شبکه ها استفاده می کنند و به نوعی به آن معتادند پس از مرور زمان غرق در رویا می‌شوند و از دنیای واقعی فاصله می‌گیرند.افرادی که بیشتر از 3 ساعت از وقت خود را صرف شبکه‌های اجتماعی می‌کنند، به جای حل مشکلات به دنبال روش های جایگزینی هستند که به دروغ در ذهنشان ایجادشده است.و این یک حقیقت تلخ است که روابط خانوادگی اکثر کاربران معتاد به شبکه های اجتماعی متزلزل است و برخی نیز منجر به طلاق شده است.


اگرچه قرارگیری در دل عصر دیجیتال به آن معنی است که شبکه‌های اجتماعی به این زودی‌ها انسان را به حال خود رها نخواهند‌کرد،‌ اما شاید نتایج این تحقیقات تلنگری باشد برای تجدید نظر درباره مدت زمانی که در شبکه‌های اجتماعی صرف می‌کنید.


تزلزل خانواده باورودبه شبکه های اجتماعی//گزارش//اخبارداغ



گزارش از زهراشفقی


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.