مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت از اجرای طرح ارائه خدمت به کودکان و مادران 11 میلیون حاشیه نشین کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وبدا؛ دکتر محمداسماعیل مطلق گفت: در این طرح، ارائه خدمات به کودکان و مادران بیش از 11 میلیون جمعیت حاشیه نشین که حدود 14 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند انجام می شود.

 وی بیان داشت: برنامه مراقبت ادغام یافته کودک سالم به معنی پیشگیری از بیمای با استفاده از نشانه های بالینی ساده و درمان تجربی است. در حقیقت هدف از این برنامه طراحی نظام غربالگری استاندارد مراقبت کودکان و اجرای آن است.

 مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس ادامه داد: در این برنامه نحوه ارزیابی کودک از نظر وضعیت عمومی یا نشانه های خطر، زردی، تغذیه، وزن، قد، دورسر، بینایی، تکامل، واکسیناسیون و مصرف مکمل های دارویی، انتخاب توصیه مناسب، اقدامات مشاوره ای و مراقبت های پیشگیری آموزش داده شده است.

وی افزود: مراقبت تکاملی یگانه نوزادان (NIDCAP) با حمایت روند تکامل عصبی نوزادان نارس بستری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان به سلامت و افزایش کیفیت زندگی این گروه آسیب پذیر، راه اندازی سامانه ثبت اطلاعات مادر و نوزاد و راه اندازی سامانه مرگ پری ناتال بخشی از این طرح است.

 وی اهم عملکرد برنامه مراقبت های ادغام یافته کودک سالم از سال 92 تاکنون را چنین برشمرد: تدوین و چاپ کتاب راهنمای جامع مراقبت کودک سالم، تدوین و چاپ کتاب های پیشگیری از آسیب های کودکان برای مربیان و والدین، انجام اقدامات اولیه برای تغییر منحنی های پایش رشد کودکان، برگزاری کمیته کشوری تغذیه کودکان، اجرای برنامه شاخص های عدالت در سلامت در تمام دانشگاه ها، تدوین و چاپ کتاب مجموعه سئوالات رایج برنامه مراقبت های ادغام یافته کودک سالم و اطلاع رسانی درباره سلامت کودکان در رسانه ملی.

 مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس در خصوص بخش دیگری از عملکرد دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس در خصوص سلامت کودکان به استقرار برنامه غربالگری تست تکاملی ASQ در ویزیت 12 ماهگی کودکان، تهیه دستورالعمل جدید اجرای غربالگری تست تکاملی ASQ، انجام اقدامات اولیه به منظور استانداردسازی و ایرانی سازی تست تکاملی تشخیصی Bayley و برگزاری دوره های آموزشی، ترجمه کتاب های آموزشی تست و راه اندازی اتاق انجام تست تکاملی تشخیصی آن خبر داد.

 به گفته دکتر مطلق پیشگیری از حوادث و سوانح در کودکان و مراقبت های ادغام یافته ناخوشی های اطفال (مانا) بخش دیگری از برنامه دفتر سلامت جمعیت، خانواده ومدارس برای کودکان بوده است.

 وی در تشریح برنامه مانا گفت: مانا استراتژی ادغام یافته مراقبت کودک بیمار است که بر اساس مهم ترین و شایع ترین علل مراجعه و مرگ و میر کودکان طراحی شده است.

 مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس با اشاره به اینکه برنامه مانا از سال 1382 آغاز شده و مخصوص کودکان زیر 5 سال است، افزود: این برنامه کنترل و درمان استاندارد عفونت های دستگاه تنفسی و دستگاه عصبی مرکزی، اسهال و استفراغ، اختلال رشد و تغذیه در بیماری، تب، تشنج، کما، شوک، واکسیناسیون، تجویز مکمل های دارویی و حوادث کودکان شامل سانحه، سوختگی، مسمومیت، گزش و گزیدگی را در صورت نیاز به ارجاع بر اساس نشانه های موجود امکان پذیر می سازد.




برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.