بهبود وضعیت بازار هنر در گرو تغییر زیربناهای فرهنگی و حمایت‌های دولتی از هنرمندان جوان است.

جمشید حقیقت انصاری، استاد و هنرمند نقاش در خصوص اقتصاد هنر در گفتگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: وضعیت اقتصاد هنر در کشور رضایت‌بخش نیست و این بازار این روزها دست عده‌ای خاص، گالری‌داران و آدم‌های محدودی است. در نتیجه کسانی که تازه وارد این عرصه شده‌اند، نمی‌توانند خیلی موفق عمل کنند و به عنوان یک حرفه در بحث معیشتی و اقتصادی روی آن حساب کنند.

وی افزود: اینکه یک نفر فکر کند که نمی‌تواند این هنر را یاد گیرد و بعد در آن فعالیت کند، اثر خلق کند و بفروشد خیال باطلی است؛ چرا که به این سرعت این روند میسر و نتیجه‌بخش نیست.

وی خاطر نشان کرد: به اعتقاد من برای بهبود این شرایط باید در ساختار کلی فرهنگ در زیر بناهای فرهنگی تغییر کند، یعنی افراد جامعه بیشتر برای هنر ارزش قائل بشوند و آن را بشناسند. در حال حاضر تنها عده خاصی هستند که هنر را می‌شناسند و دستشان در کار است. یک عده هم که مثل مجموعه‌داران واسطه هستند، کارها را می‌خرند و صادر می‌کنند که در این فضا عرصه برای فعالیت هنرمندان جوان فراهم نیست.

وی تصریح کرد: باید با حمایت‌های دولتی مجال بیشتری به هنرمندان جوان داد تا انگیزه یابند و در این فضا کار کنند. برپایی منظم نمایشگاه‌ها، فعال‌تر بودن فرهنگسراها، همه و همه می‌تواند به اندازه خود تاثیرگذار باشد؛ از قدرت تبلیغات هم نباید غافل شد.

حقیقت انصاری ادامه داد: مثلا خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها، هرچه که بیشتر راجع به نمایشگاه‌ها و هنرمندان بنویسند، مردم راغب‌تر می‌شوند که بیایند و آثار را ببینند و خریداری کنند.

وی اظهار داشت: فروش نمایشگاه‌ها بد نیست؛ اما اینکه هر هنرمند سالی یک بار، یک نمایشگاه بزنند و 2 یا 3 اثر را بفروشد نمی‌تواند اتکای اقتصادی باشد و نیاز مالی هنرمند را برطرف سازد.اکسپوها تا زمانی که  تنها دست یک عده افراد خاص باشد، هرچقدر هم که خوب بفروشد، باز آن فروش براساس امضا و نام نقاش است و نمی‌تواند معیار درستی برای معرفی میزان فروش در عرصه هنرهای تجسمی باشد.

وی گفت: البته بحث قیمت‌گذاری نیز گاهی کاذب است؛ مثلا نمایشگاه‌هایی را می‌بینم که آثار ارائه شده در آن‌ها به قیمت‌های چند میلیونی عرضه می‌شود. در حالی که با کمی دقت می‌بینیم آن اثر به لحاظ تکنیک و سبک، خیلی تفاوتی با آثار هنرجو ندارد.



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.