به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ رييس مركز بهداشت شهداي انقلاب شیراز با اشاره به برنامه بسيج ملي آموزش همگاني تغذيه با بیان اینکه ذایقه کودکان را خانواده ها تشکیل می دهند، تاکید کرد: با تشویق کودکان و نوجوانان به مصرف غذای کم نمک، کم چرب و کم شیرینی، سلامت آینده آنان را تضمین کنیم.
دكتر"حميد رضا قاسم پور" بر اهمیت فرهنگ سازي در اصلاح الگوي غذايي مردم در كشور تاکید کرد و افزود: تغییر عادت های غذایی، نقش مهمی در كاهش بار بيماري هاي غيرواگير دارد.
او ادامه داد: بسيج آموزش همگاني تغذيه در برنامه ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه در برنامه پنجم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و در حال اجرا است.
دکتر "قاسم پور" به عواقب بهداشتي، اقتصادي و اجتماعي، که با بي توجهي به ميزان چربي، قند و نمك دريافتي روزانه، ایجاد می شود اشاره کرد و گفت: خواندن برچسب محصولات غذايي، موجب آگاهی از میزان قند، نمک و چربی و انتخاب آگاهانه تر برای یک رژیم غذایی سالم می شود.
رييس مركز بهداشت شهداي انقلاب اضافه وزن را یکی از آسیب های سلامت کشور دانست و اضافه کرد: براي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي بايد به میزان مصرف قند و روغن در برنامه غذایی روزانه، توجه داشته باشیم.
او با بیان اینکه میزان قند و شكر مصرفي در برنامه غذايي روزانه باید كمتر از شش قاشق چايخوري باشد، توصیه کرد: پرهیز از مصرف غذاهاي پرچرب و استفاده بیشتر از غذاهای آب پز و بخارپز به جای غذاهای سرخ شده، در مصونیت از ابتلا به بیماری های غیرواگیر نقش موثری دارد.
دکتر "قاسم پور"، مصرف بالای نمک در کشور را دو برابر میزان مجاز عنوان کرد و گفت: مقدار مجاز نمك مصرفي در روز، در افراد كمتر از پنجاه سال، حداكثر پنج گرم، یعنی كمتر از يك قاشق مرباخوري و در افراد بالاي پنجاه سال كمتر از سه گرم باید باشد.
این مسوول سلامت در شیراز، كاهش مصرف نمك را مقرون به صرفه ترين راه حل برای جلوگیری از ابتلا به بیماری پرفشاری خون معرفی کرد و ابتلا به بیماری هایی مثل پوكي استخوان و سرطان معده را از جمله بیماری هایی برشمرد که بر اثر مصرف زیاد نمک، احتمال ابتلا به آن بالا می رود.
او هدف از اجرای بسیج ملی کاهش قند، نمک و چربی را كاهش روند رو به گسترش بيماري هاي غير واگير، بهبود شيوه زندگي و اصلاح الگوي مصرف غذايي با تاكيد بركاهش مصرف نمك، چربي و قند عنوان کرد.
این مقام آگاه، بر نقش حیاتی زنان در مديريت تغذيه افراد خانواده و ايجاد عادت مصرف غذاي سالم كم نمك، كم شيرين و كم چرب، تاکید کرد.
انتهای پیام/ز