روش ابداعی سد شناور برای پاکسازی ‌اقیانوس‌های جهان در دریای شمال آزمایش خواهد شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان این روش ابتکاری قرار است برای اولین بار در سال 2016 در دریای شمال (دریایی در اقیانوس اطلس در قاره اروپا) برای به دام انداختن کیسه‌های پلاستیکی، بطری‌ها و دیگر مواد زائد و زباله‌ها مورد آزمایش قرار گیرد.
 
این سد شناور به منظور جمع‌آوری زباله‌ها و مواد آلاینده که اقیانوس‌های جهان را آلوده می‌کنند تابستان امسال در نواحی ساحلی هلند نصب می‌شود.
 
دلفین‌ها، فوک‌ها و دیگر موجودات دریایی اغلب به دلیل آلودگی ناشی از مواد پلاستیکی دچار مشکلات جدی می‌شوند. در مقایسه با دیگر متدهای پاکسازی اقیانوس‌ها،‌ در این روش از امواج و جریان آب استفاده می‌شود تا انبوهی از زباله‌ها را به دام اندازد اما این سد شناور، مانع از رفت و آمد ماهی‌ها و دیگر موجودات دریایی نمی‌شود.
 
کارشناسان این سدهای شناور را با استفاده از مدل‌های کامپیوتری جامع در محیط‌های کنترل شده مورد آزمایش قرار داده‌اند و از آنجا که نتایج به دست آمده موفقیت‌آمیز بوده، کارشناسان را بر آن داشته تا از این روش‌ در آب‌های باز استفاده کنند.
 
هر یک از این سدهای شناور صفحه‌ای دارد که زیر آب تا عمق 10 فوتی معلق است و با مسدود کردن مسیر حرکتی مواد زائد، آن‌ها را به جهتی هدایت می‌کند که برای بازیافت شدن جمع می‌شوند.
 
همچنین دوربین‌ها و حسگرهایی به طور مرتب حرکت سد و ظرفیت سیستم را کنترل می‌کنند. با این روش کارشناسان بهتر می‌توانند ارزیابی کنند که طرح آنان برای پاکسازی اقیانوس‌های جهان از زباله‌ها تا چه اندازه موثر است.
 
به گزارش نیچر ورلد نیوز،‌ به گفته کارشناسان مشکل انباشت زباله‌ها در اقیانوس‌های جهان یکی از بزرگترین چالش‌های محیط زیستی است که بشر امروز با آن روبرو است.
 
منبع:ایسنا
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.