آن ها ادعای دوستی می‌کنند، ولی فقط به فکر منافع خودشان هستند.

به چه کسانی می توان اعتماد کرد؟!به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر به تارهای سست عنکبوت دست بزنیم ، به راحتی از هم گسسته می‌شود، دوستی‌های خاله خرسه هم می‌تواند مانند تار‌های عنکبوت عمل کند و ممکن است زمانی که با آن برخورد می کنیم، تمام آنچه در میان دوستی ها بوده از بین می‌رود.


* دوستی‌های خاله خرسه با بی اعتمادی شکل می‌گیرد

اعتماد نقش اصلی هر دوستی حتی زندگی مشترک است، اگر دو نفر به هم گمان بد داشته باشند رابطه آن ها پایه و اساس ندارد و خیلی زود از هم پاشیده می‌شود .

نسیم، 27ساله، کارمند می‌گوید: در دوستی‌های معروف به خاله خرسه با بی اعتمادی زیر آب هم را می‌زنند و پایه های رفاقت را سست می‌کنند.

دکتر احمد بخارایی، رئیس کار گروه اجتماعی انجمن جامعه شناسان، درباره اعتماد در دوستی‌ها معتقد است: اعتماد در دوستی‌ها از ارکان مهم ، پیوند بیشتر و نزدیکی افراد به هم است و اگر بی اعتمادی در آن نمود کند ضربه مهلکی به هر دو طرف وارد می‌کند.


* دوستی‌های خاله خرسه درون خانواده‌ جایگاهی ندارد

 خانواده کوچکترین و مهم ترین نهاد اجتماعی است  و از لحاظ اجتماعی  گروه غیر رسمی بشمار می آید و اساس آن مبتنی بر احساسات و عواطف است. وظایف از پیش تعریف شده نیست، زیرا دو نسل با دیدگاه‌های مختلف در کنار هم زندگی می‌کنند. این فاصله‌ می‌تواند تفاوت‌ها و تعارضاتی را برای کودکان به وجود آورد و برخی از آن ها به این تصور برسند که والدین شان دوستی خاله خرسه دارند.

مریم، 30ساله، کارمند، می‌گوید: پدرم ملکی دارد که بدون هیچ بهایی به برادرم داده است، اکنون  او در آسایش و آرامش به سر می برد، ولی این شرایط مقطعی است و باعث می‌شود برادرم روی پای خود نایستد و همیشه به پدرم وابسته باشد. به نظرم این رفتار در خانواده به دلیل عواقب بعد از آن نوعی دوستی خاله خرسه است.

این جامعه شناس، درباره دوستی‌های خاله ‌خرسه درون خانواده‌ها معتقد است: این گونه دوستی‌ها درون خانواده‌ها باعث فروپاشی زندگی و تهی شدن احساسات و عواطف می‌شود، زیرا بدون درک موقعیت و زمینه های آن شکل می گیرد و اکثر اوقات با پیشداوری و شکست ها، کینه هایی را با خود به همراه می آورد.


* بی اعتمادی دوران تحصیلی به شخصیت افراد صدمه می‌زند

اگر دوستی‌هایی بر پایه بی اعتمادی که همان دوستی‌های خاله خرسه است رواج پیدا کند. اشخاص در جامعه به هم اعتماد نمی‌کنند. مردم ترجیح می دهند به تنهایی بدون کسی که همدردش باشد زندگی کنند و گوشه گیری در بین افراد رواج می یابد.

هادی، 17ساله، محصل، می‌گوید: چند سال پیش یکی از دوستانم زیر آب من را  زد و رفتار دیگری از خود بروز داد. این تجربه بسیار تجربه سخت بود، به طوری که کمتر به اشخاص اطرافم اعتماد می کنم.

بخارایی معتقد است: در مدارس پایگاه طبقاتی به هم پیوند می‌خورد و اشتراکات مثل هم سن وسالی رابطه ها را بیشتر می‌کند و اگر کسی اشتراک کمتری داشته باشد، دوستی‌های خاله خرسه‌ به جهت رقابت و حسادت پیش می‌آید.


* دوستی‌های خاله خرسه در بین همسایه‌ها بیشتراست

همه ما این جمله را شنیده‌ایم که همسایه خوب از فامیل بهتر است و این مورد در قدیم بیشتر ملموس بود، به طوری که اگر یکی از آن ها مشکلی برایش پیش می‌آمد بقیه‌ برای کمک به او می‌شتافتند، اما چند دهه‌ای است که نقش همسایه‌ها کم رنگ‌تر شده است و به نقل از خیلی‌ها از دخالت‌های آن خبری نیست و دوستی‌های خاله خرسه بیشتر نمایان می‌شود.

زهرا، 23ساله، دانشجوی هنر، می‌گوید: از دخالت‌های بی مورد همسایه‌ها بدم می‌آید، دوست ‌ندارم، کسی در کارم دخالت کند، آن ها ادعای دوستی می‌کنند، ولی  فقط به فکر منافع خودشان هستند.

این جامعه شناس، می‌گوید: خودخواهی‌ها کلید دوستی‌های خاله خرسه است و هدف‌های مشترک آن را کم رنگ‌تر می‌کند، از موقعی که مجتمع‌های مسکونی بیشتر ساخته شد، همسایه‌ها از هم دورتر شده‌اند و دوستی‌های آن ها بیشتر مبتنی بر بی اعتمادی شده است.


* بحران جامعه با زیادی دوستی‌های خاله خرسه

زمانی که حتی نتوانیم به همسایه‌ خود اعتماد کنیم، چگونه می‌توانیم به افرادی که با آن ها در تعامل هستیم، ارتباط برقرار کنیم. به طوری که  رابطه‌های بدون تحکم و سست باعث شکل گیری شخصیت متزلزل در افراد می‌شود. اگر دوستی‌های خاله خرسه در جامعه رواج پیدا کند، باید با جامعه‌ای مواجه شویم که افراد زیر آب هم را می‌زنند و فقط به خود فکر می‌کنند.


* اتحاد در دوستی‌های خاله خرسه رنگ می بازد

 اگر در جامعه‌ای بی اعتمادی رواج پیدا کند و مردم تحت هیچ شرایطی به هم اعتماد نکنند، خود‌خواهی و اهداف جداگانه جای هدف های مشترک را بگیرد، اتحاد و یکپارچگی در جامعه دیگر جایگاهی ندارد و از هیچ جنبه‌ای نمی‌توانیم شاهد پیشرفت این گونه جوامع باشیم.


اعتماد نقش بی بدیلی در تحکم رابطه‌ها حتی در رأس هر جامعه ایفا می‌کند ، برای داشتن زندگی خوب در کنار هم باید دوستی‌های سست و بی پایه خاله ‌خرسه را از خود دور کنیم و از ارتقاء اطرافیان خود خوشحال شویم که دیگران نیز به یاریمان بشتابند و همه با هم در جهت پیشرفت جامعه بکوشیم.


گزارش از پروانه محمدی


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۲۴ اسفند ۱۳۹۴
فقط به خدا میشود اطمینامن کرد چون امتحان کردم .باور ندارید امتحان کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۲۴ اسفند ۱۳۹۴
مرررسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۲۴ اسفند ۱۳۹۴
دوستی الان یک چیزی شبیه به هاله شده که قابل روئیت هم نیست .فقط به کسانی میتوان اعتماد کرد که اشتباه خودت را جلوی خودت بگویند و محض دیدن اشتباهت بر روی تو نخندد اگر خندید و به تو امر به معروف نکرد .این دشمن توست نه دوست .دوستی الان یعنی راهی برای رسیدن به مرگ زود رس میباشد .ای کاش من دوستی داشتم که درد دلم را با او درمیان بگذارم .خوش به حال کسانی دوست پایه دارند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۴ ۲۴ اسفند ۱۳۹۴
متاسفانه! همسایگان به طریقی دنبال کسب منافع از همدیگر هستند. بطوری که اگر بخواهی خانه سازی کنی ، متوجه میشی که همسایگان توقعاتی مادی یا خدماتی دارند. در مورد پارکینگ خالی دنبال استفاده از آن هستند. اگر بفهمند منزل شخصی همسایه ای که ماشین نداره و پارکینگش بی رفت و آمد هست ، جلوش پارک میکنند. خلاصه ، خائن ترین افراد متاسفانه همسایگان هستند.
آخرین اخبار