به نظر می‌رسد سالی را که گذشت، باید سال سقوط بازارها نامید. در سال 2015 میلادی، از قیمت نفت گرفته تا مواد خام و بازارهای سهام و حتی ارزش واحد‌های پولی، روند نزولی طی کردند.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان  ؛ در سال 2015 میلادی، بسیاری از بازارهای جهان روند نزولی طی کردند. در این بین، ارزش واحدهای پولی نیز از این قاعده مستثنی نبود به‌طوری‌که بیشترین سقوط ارزش واحدهای پولی را در کشورهای عضو پیمان بریکس و بازارهای نوظهور شاهد بودیم.

در این گزارش، به نقل از بخش مالی سی‌ان‌ان، به پنج واحد پولی که در سال 2015، بیشترین سقوط ارزش را تجربه کردند، اشاره می‌کنیم.

پزو؛ آرژانتین

در سال 2015 میلادی، ارزش پزوی آرژانتین در برابر دلار آمریکا، 34.6 درصد افت کرد و این واحد پولی را به بدترین واحد عمده پولی جهان تبدیل کرد.

دولت جدید آرژانتین، در ماه دسامبر، با روی کار آمدن «مائوریسیو ماکری»، «اتصال» (peg) پزو به دلار آمریکا را قطع کرد و اجازه داد تا این واحد پولی آزادانه نوسان داشته باشد. با وجود اینکه پزو همچنان درجا می‌زند، اما دولت امیدوار است با برداشتن کنترل‌ها از این واحد پولی، سرمایه‌گذاری خارجی در آرژانتین رونق بگیرد.

این در حالی است که آرژانتین، به دنبال سال‌ها سوءمدیریت اقتصادی، دچار مشکلات جدی شده و وابستگی این کشور به کمک‌های مالی خارجی افزایش یافته است.

رئال؛ برزیل

در سالی که گذشت، شاهد سقوط 32.9 درصدی ارزش رئال برزیل در برابر دلار آمریکا بودیم. اقتصاد برزیل به صادرات محصولات کشاورزی و مواد خامی نظیر نفت، شکر، قهوه و فلزات وابسته است که سقوط قیمت مواد اولیه، وضعیت مالی برزیل را نیز به شدت بحرانی کرد. این اتفاقات، با فساد مالی دولت این کشور همراه شد و رسوایی مالی دولت و ارتشا در کمپانی بزرگ نفتی پتروبراس، که دامنه آن به خیلی از مقامات دولتی نیز کشیده شد، این کشور را از بیخ و بن تکان داد.

رَند؛ آفریقای جنوبی

ارزش «رَند»، واحد پولی آفریقای جنوبی در سال 2015 میلادی، 25 درصد کاهش یافت. سقوط قیمت مواد خام بسیاری از کمپانی‌های بزرگ آفریقای جنوبی را دچار خسارت کرد. صنعت معدن، حدود 50 درصد از درآمد ارزی این کشور را به خود اختصاص می‌دهد اما این کشور درحال حاضر با رشد کسری بودجه خود روبروست. نرخ بیکاری در آفریقای جنوبی هم‌اکنون 25 درصد است و انتظار می‌رود نرخ تورم در سال 2016 از مرز 5.6 درصد عبور کند.

دومین اقتصاد بزرگ قاره سیاه، به دنبال ناآرامی‌های سیاسی در ماه دسامبر، ظرف کمتر از یک هفته، سه وزیر دارایی به خود دید.

لیر؛ ترکیه

ارزش لیر ترکیه در سالی که گذشت، در برابر دلار 20 درصد افت کرد. اقتصاد ترکیه هم‌اکنون متاثر از عوامل متعددی چون بی‌ثباتی سیاسی و وخامت اوضاع امنیتی در کشور همسایه خود یعنی سوریه، دچار مشکل شده است.

لیر ترکیه، همچنین جزو واحدهای پولی است که بدنبال تصممیم فدرال‌رزرو مبنی بر افزایش نرخ بهره بانکی، متضرر خواهد شد، چراکه با قدرتمند شدن دلار، هزینه بدهی‌های قابل توجه این کشور افزایش خواهد یافت.

صندوق بین‌المللی پول (IMF) پیش‌بینی کرده که اقتصاد ترکیه در سال 2016 میلادی، 3.6 درصد رشد کند که این میزان بسیار پایین‌تر از رشد 9 درصدی است که این کشور در سال‌های 2010 و 2011 میلادی تجربه کرد.

روبل؛ روسیه

سال 2015، برای برزیل سال بسیار بدی بود. درآمد حیاتی این کشور از فروش نفت به شدت سقوط کرد و اقتصاد تزارها را به عمق بحران سوق داد. ارزش روبل روسیه در سالی که گذشت، 17 درصد در برابر دلار افت کرد.

این درحالی است که ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور اذعان داشته که بدترین بحران اقتصادی روسیه به پایان رسیده اما شاخص‌های اقتصادی به حقایقی متفاوت از گفته‌های پوتین اشاره می‌کنند. تولید ناخالص داخلی روسیه، شاخص تولید صنایع و میزان فروش همچنان رو به کاهش است. بااین‌حال، وضعیت روبل نسبت به سال گذشته به مراتب بهتر است، چراکه روبل سال گذشته در برابر دلار 41 درصد سقوط کرده بود.
منبع:ایسنا
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار