سازمان بهزیستی در راستای استانداردسازی خدمات،استفاده بهینه از منابع و جلب مشارکت بخش‌های دولتی و خصوصی در ارتقای سطح کیفی و کمی خدمات به گروههای هدف است.

حسین نحوی نژاد معاون توانبخشی سازمان بهزیستی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان افزود: سازمان بهزیستی کشور هم اکنون به 500 هزار سالمند در کشور، خدمات شبانه روزی و روزانه ارائه می دهد و با دبیرخانه شورای ملی سالمندان که سازمان بهزیستی کشور متولی آن است ، در کنار بقیه سالمندان کشور قرار دارد.
 
وی تاکید کرد : نباید ما فراموش کنیم که سالمندی ، یک مساله پزشکی نیست بلکه بیشتر، جنبه اجتماعی دارد و اگر به جنبه های اجتماعی آن توجه نکنیم یا کمتر توجه کنیم ، مشکلات مدیکال سالمندان نیز افزایش می یابد. 

 وی با اشاره به اینکه باید نگاه سنتی به سالمندی را تغییر دهیم، افزود: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، پیشرو در این مهم است و با تربیت نیروی متخصص در رشته خاص سالمندی (سالمندشناسی) ، تلاش می کند تا ضمن ارتقای آگاهی جامعه ، وضعیت این قشر از جامعه را بهبود بخشیده و سالمندان را از سبک زندگی سالم برخوردار کند. 

نحوی نژاد اظهار داشت: فقط 10 درصد سالمندان ایران، تنها زندگی می کنند، ولی شرایطی که بر بقیه سالمندان در خانواده ها حاکم است ، نیاز به تغییر نگرش سنتی دارد. 

 وی تصریح کرد: نگرش سنتی، باعث می شود که امروزه سالمندان با مشکلاتی همچون ازدواج، استفاده از رنگ های شاد و یا جهت شرکت در محافل شاد و شادمانی کردن، روبه رو باشند، درصورتی که معنویت نیز حکم می کند که هر انسانی شاد باشد و نباید به سالمندان، به عنوان جمعیت فراموش شده نگاه کرد. 

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با ارائه تعریف جدیدی از سالمندی که در جهان مطرح شده است، گفت: سالمندی، آن دیدگاه و برداشت هر فرد نسبت به خودش است. بنابراین ، نه سن جوانی ، نشانه جوانی است و نه سن سالمندی ، نشانه پیری است بلکه جامعه ای پیر محسوب می شود که خود را اسیر ناتوانی و بیماری کرده و از بازار تولید و فعالیت دور کند. 

نحوی نژاد با تاکید بر اینکه باید یک زنجیره ارائه خدمات تعریف کنیم، افزود: ضمن آنکه با برنامه ریزی صحیح و توجه به نیازها، می توان سالمندی پویا و سالم را تجربه کرد و اگر از سنین کودکی ، این برنامه ریزی صورت نمی گیرد، حداقل، از میان سالی به فکر آینده بود و در واقع، تولدی دوباره را برای خود ترسیم کرد. 

وی همچنین با اشاره به شیب تند رشد جمعیت سالمند در کشور طی سالهای اخیر و این پیش بینی، که تا سال 2050 میلادی ، از هر چهار ایرانی ، یک نفر سالمند خواهد بود، خاطرنشان کرد: تمامی سالمندان دارای یک رده از نیازهای جسمی ، روانی ، اجتماعی و اقتصادی نیستند و با توجه به شرایط و توانمندی آنان ، نمی توان همه را در میان نیازمندان و وابستگان به خدمات عمومی قرار داد. 

 وی افزود: نیروی بالقوه و تجربه این افراد تحت شرایطی ، می تواند به نیازهای جامعه و خلاء ای که از طریق جوانان، قابل جبران نیست، پاسخ بدهد، همانطور که در کشورهای پیشرفته دنیا، از نیروهای سالمند بخصوص در مواقع بحرانی ، برای کمک به دیگر سالمندان استفاده می شود. 

نحوی نژاد در پایان سخنانش گفت:سازمان بهزیستی کشور به عنوان تنها متولی رسیدگی به مسایل معلولان ، سالمندان و دیگر گروههای هدف، آمادگی دارد ، با مراکز علمی خارج از کشور با محوریت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، تفاهم نامه همکاری منعقد کند تا بتواند دوره های مشترک آموزشی برگزار کرده و تجارب خود را با دیگر کشورها، به اشتراک بگذارد. 




برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.