به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ؛جراحی التراسونیک متمرکز مبتنی بر تابش گرمایی با رزونانس مغناطیسی یکی از روشهای غیرتهاجمی برای درمان سرطان و فیبرویدها است. اخیراً محققان با ترکیب این روش با شیمیدرمانی موفق به از بین بردن کامل تومور سرطانی در موش شدهاند.
اثربخشی این روش میتواند به دلیل آسیب احتمالی بافتهای سالم در اطراف تومور محدود شود و شاید نیاز به از بین بردن بخشهای کوچکی در اطراف تومور، که باقیمانده سلولهای سرطانی است، باشد.
اخیراً پژوهشگران دانشگاه دیویس یک راهبرد جدید برای از بین بردن تمام تومور ارائه کردند که در آن به استفاده از گرما برای از بین بردن لبههای تومور نیاز نیست. این گروه موفق به افزایش قابل ملاحظه در غلظت داروهای شیمیدرمانی شدند.
آندرو وانگ از محققان این پروژه میگوید: جراحی التراسونیک یک روش مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان فیبرویدهای رحمی است. ما از این روش در کنار شیمیدرمانی استفاده کردیم.
تحقیقات قبلی این تیم تحقیقاتی نشان داده بود که گرمادرمانی با استفاده از امواج اولتراسونیک میتواند تجمع نانوذرات حاوی داروی شیمیدرمانی را افزایش دهد. اما این تجمع بستگی به نوع تومور دارد. این گروه چنین فرض کردند که ترکیب گرما درمانی و شیمیدرمانی میتواند کارایی فرآیند درمان انواع تومورها را بهبود دهد.
در این پروژه محققان توموگرافی نشری/محاسباتی (PET-CT)، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی، اتورادیوگرافی و تصویربرداری فلورسانس را باهم ترکیب کرده تا نانوذرات حاوی داروی شیمیدرمانی را درون تومور سرطان پستان در موش رهاسازی کنند.
آنها با این روش موفق به افزایش 50 برابر رهاسازی دارو در سلولهای سرطانی شدند و با این کار اثربخشی درمان افزایش یافت. این گروه تحقیقاتی نشان دادند که با استفاده از یک دستورالعمل دقیق، نانوذرات فعال شده با گرما محتویات دارویی خود را درون تومور رهاسازی میکنند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/