به گزارش
خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع پشت پرده اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال با حضور هوشنگ نصیری زاده رئیس کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال و محمد منصور عظیم زاده اردبیلی رئیس اسبق امور بینالملل فدراسیون فوتبال در گفتگوی ویژه خبری امشب 5 شنبه 17 دی ماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
** تشریفات قانونی در اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال رعایت نشده است
در ابتدای این برنامه محمد منصور عظیم زاده اردبیلی رئیس اسبق امور بینالملل فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سؤال که آیا روند قانونی اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال طی شده است یا خیر اظهار داشت: در حوزه اساسنامه پیشنهادی که برای تاریخ 23 دی ماه سال 94 در پیش رو داریم و چه در اساسنامه دی ماه سال 90 این تشریفات قانونی رعایت نشده است.
وی یادآور شد: در دوم دیماه 94 دعوتنامه برای اعضا مجمع ارسال شده درحالیکه بر اساس بند 2 ماده 30 اساسنامه دی ماه 90 علاوه بر پیشنهاددهنده اصلاح اساسنامه اعم از هیئترئیسه یا عضو فدراسیون باید ده نفر دیگر هم آن را تأیید کنند چرا که تا زمانی که این اتفاق نیفتد این موضوع قابلیت طرح پیدا نمیکند.
در ادامه این بحث هوشنگ نصیری زاده رئیس کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال نیز اظهار داشت: طی سفری که اکتبر سال گذشته به سوئیس داشتیم ایراداتی به اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران وارد کردند و عنوان داشتند که شما 8 تا از آرایتان در مجمع عمومی دارای اشکال است ضمن این که باید کمیتههایتان با هم ادغام کنید لذا ما مجبور بودیم که اساسنامه فدراسیون فوتبال را بهروزرسانی کنیم و هر بهروزرسانی مدت زیادی طول کشید.
وی اظهار داشت: زمانی که هیئترئیسه یا اعضای مجمع یک پیشنهادی در رابطه با اساسنامه دارند آن را در اختیار دبیر کل قرار میدهند و این پیشنهاد زمانی معتبر میشود که ده نفر دیگر از آن حمایت کرده باشند و زمانی دبیر کل میتواند حمایت ده نفر دیگر را به صورت مطلوب کسب کند که آن را منتشر و در اختیار قرار دهند و پس از آن یک فرجه تاریخی تعیین میشود که بر این اساس تاریخ 19 دی ماه عنوان شده و به ما گفتهاند تا این تاریخ هر نوع اصلاحاتی که مد نظرمان است را عنوان کنیم تا در مجمع عمومی مطرح شود.
وی در ادامه با اشاره به این که اساسنامه پس از تصویب باید در اختیار عموم قرار بگیرد خاطر نشان کرد: وقتی اساسنامه را پیشنهاد کردیم امکان ندارد که در معرض عمومی قرار بگیرد
نصیرزاده با اشاره به اساسنامه سال 90 گفت: این اساسنامه باید بر روی سایت قرار میگرفت تا مردم به آن دسترسی پیدا میکردند.
رئیس کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال با اشاره به این که اساسنامه باید از نظر نوشتاری، کمیته بندی و ساختار با استاندارد جهانی مطابقت داشته باشد بیان کرد: در اساسنامه جدید سعی کردیم تا این مسائل رعایت شود
وی با اشاره به این که هر آن چه را که فدراسیون جهانی فوتبال مطرح کرده بود را عیناً در اساسنامه آوردهایم گفت: اساسنامهای که اصلاح میشود بر اساس توصیه فیفا است.
نصیرزاده با بیان این که رئیس کمیته داوران هیئترئیسه است ادامه داد:کمیتهها را بر اساس مسائل شخصی به وجود نیاوردهایم.
رئیس کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال با اشاره به این که تعیین حسابرس بر عهده مجمع گذاشته شده است و در ماده 26 بر عهده هیئترئیسه گذاشته شده است گفت: در اساسنامه خزانهدار توسط مجمع عمومی انتخاب میشود.
نصیرزاده با بیان این که خزانهدار و حسابرس جزء ارکان به حساب نمیآیند گفت: تمام فدراسیونهای کشور پایه خارجی دارند لذا باید اساسنامه با اساسنامه فیفا تطبیق داده شود.
رئیس کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال با اشاره به این که اختیارات مجمع به حالت طبیعی خود بازمیگردد گفت: هیئترئیسه مجمع کوچکی است که همیشه وجود دارد.
عظیم زاده اردبیلی در ادامه برنامه با اشاره به این که اساسنامه سال 90 نه چاپ شد و نه در سایت فدراسیون بارگذاری شد گفت: در سال 88 قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مورد تصویب قرار گرفت و در روزنامههای رسمی چاپ شد.
وی با اشاره به این که در اصلاحیه اساسنامه جدید عنوان کمیته حقوقی عوض شده است گفت: در اساسنامه بحث کمیته حقوقی وجود دارد که این کمیته از یک رئیس، یک معاون و 5 عضو تشکیل شده است که کلاً محتوا مورد حذف قرار گرفت
رئیس اسبق امور بینالملل فدراسیون فوتبال با اشاره به کاهش اختیارات مجمع فدراسیون گفت: در اصلاح اساسنامه کاهش اختیارات مجمع به گونهای دیگر آمده است.
عظیم زاده اردبیلی با اشاره به بند 1 ماده 23 اساسنامه قبلی افزود: اساسنامه سند بالادستی محسوب میشود .
وی با اشاره به تضادهایی که در برخی از مواد اساسنامه وجود دارد ادامه داد: حسابرس مستقل جزء وظایف و اختیارات مجمع است.
رئیس اسبق امور بینالملل فدراسیون فوتبال با اشاره به ماده 26 و 67 اساسنامه عنوان کرد: در ماده 70 اساسنامه دی ماه سال 90 بازرس مستقل به حسابرس مستقل تبدیل شده است.
انتهای پیام/