به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، روحالله قائد امینی معاون امداد، درمان و کارآمدی سازمان بسیج جامعه پزشکی و عضو کمیته اجرایی هفتمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا گفت: یکی از اهداف اساسی این کنگره ساماندهی فعالیتهای علمی و پژوهشی در حوزه مدیریت بحران در نظام سلامت کشور و ایجاد یک همافزایی علمی و پژوهشی مابین بخشهای مختلف فعال در حوزه بحران در بخش سلامت است.
وی افزود: مقالات تأیید شده از بین 400 مقاله ارسالی در قالب سخنرانی 30 مقاله در بخش سخنرانی ارائه میشود) و پوسته در سه روز برگزاری این کنگره ارائه خواهد شد و پیشبینی میشود میزبان 900 هزار اندیشمند، پژوهشگر و نخبه در حوزه مدیریت بحران در سلامت در حوادث باشیم.
وی بیان کرد: بحثهای علمی که صورت میگیرد حاصل فعالیتهای جهادی حوزه سلامت در مدیریت بحران است که در پایه بیمارستانهای صحرایی، اعزام تیمهای بهداشت درمانی عمومی و تخصصی به مناطق محروم یکی از برجستهترین خدمات محسوب میشوند.
قائد امینی اظهار داشت: بسیج جامعه پزشکی به عنوان مبدأ برگزاری این کنگره بعد از وقوع زلزله بم توانسته به عنوان یک هماهنگ کننده اصلی باشد که توانسته سازمانهای مختلف و اساتید و دانشجویان برجسته حوزه مدیریت در سلامت در حوادث و بلایا را دور هم جمع کند و خروجیهای مطلوبی برای ارتقای آمادگی کشور داشته باشد.
تقیزاده قائم مقام سازمان پیشگیری مدیریت بحران شهر تهران متخصص سلامت در حوادث و بلایا نیز در خصوص این کنگره عنوان کرد: کشور ما از جمله کشورهایی است که میزان خطر و حوادث بالایی را دارد بنابراین لازم است که نسبت به به سالهای قبل توجه جدیتری در این زمینه صورت گیرد و به جای نگاه پاسخ محور نگاهی پیشگیری محور و پیش فعال را داشته باشیم. برخلاف دیگر کنگرهه که صرفاً یک کنفرانس علمی هستند این کنگره خروجیهای کاملاً عملیاتی نیز داشته است.
وی درباره ویژگی مهم این کنگره تصریح کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای این کنگره این است که دقیقاً براساس نیازها طراحی میشوند و قبل از انتخاب شعار و طراحی برنامه و پنل، نیازهای جامعه به طور کامل رسیدگی میشود تا بتوانیم به خروجی مطلوب برسیم. هرچند که هماهنگی بین بخشی در مدیریت بحران نسبت به سالهای گذشته بهتر شده است اما همچنان به نقطه مطلوب خود نرسیدهایم.
تقیزاده بیان کرد: به عنوان مثال برای موضوع هماهنگی بخشی باید گفته شود که شهر تهران بالغ بر 80 درصد دستگاههای مختلف داریم که در مواقع بحران وارد عمل میشوند و هماهنگ بودن این دستگاهها با یک فرماندهی و مدیریت واحد بسیار در رفع مشکل میتواند مؤثر باشد اما اگر این دستگاهها بخواهند هرکدام مطابق مدیریت خود جلو روند کاری در رفع مشکلات جلو برده نمیشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم این کنگره همانند سالهای گذشته خود با برنامهها و پنلها و... بتواند راهکارهای بسیار ارزندهای را در خصوص افزایش موضوع هماهنگی بین بخشی در مدیریت بلایا و حوادث با تمرکز بر حوزه سلامت داشته باشد.
انتهای پیام/