مشاور سابق اوباما ضمن تاکید بر ناراحتی غرب از اقدامات عربستان، تصریح کرد آل‌سعود با تحرکات اخیرش غرب را در مخمصه انداخته است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر "فیلیپ گوردون،" مشاور ویژه سابق دولت "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا و هماهنگ کننده سابق سیاست‌های خاورمیانه (غرب آسیا)، شمال آفریقا و منطقه خلیج فارس در کاخ سفید در فاصله سالهای دو هزار و سیزده تا دو هزار و پانزده که در حال حاضر کارشناس ارشد اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکاست در سخنانی در این موسسه تحقیقاتی گفت:« گفته می شود "دیوید کامرون،" نخست وزیر انگلیس سفر خود به عربستان سعودی را احتمالا لغو می کند که برای تشویق فروش هواپیماهای جنگی به این کشور بود. آلمان نیز در برنامه های فروش تسلیحات خود به عربستان سعودی تجدیدنظر می کند. در این خصوص باید بگویم فکر نمی کنم فروش تسلیحات به عربستان سعودی به علت اتفاقهای اخیر مربوط به این کشور لغو شود. آنچه موضع گیری های کشورهای عربی در این خصوص نشان می دهد این است که دولتهای غربی با نوعی دو راهی در روابطشان با عربستان سعودی مواجه هستند. کشورهای غربی باوجود همه اختلافهایی که با عربستان سعودی درباره این اعدام اخیر (شیخ النمر) در این کشور دارند و معتقدند این اعدام اقدامی ناخوشایند و نادرست بوده است، بازهم علاقه مند هستند روابط خود را با عربستان سعودی حفظ کنند. 

آیا سقوط آل سعود به نفع غرب است؟

این کشورها نه تنها می خواهند به عربستان سعودی سلاح بفروشند یا از این کشور نفت خریداری کنند بلکه باید توجه داشت که عربستان سعودی باوجود همه کاستی ها و مشکلاتی که دارد، همچنان شریک و همراه غرب در حوزه جمع آوری اطلاعات علیه گروههای افراطی است. درنتیجه، بروز بی ثباتی در پادشاهی سعودی یا بدتر از آن، سقوط آل سعود اصلا به نفع منافع غرب نیست. 

بنابراین می بینیم که ایالات متحده و شرکای اروپایی آن درباره مسئله عربستان سعودی در وضع بسیار بغرنجی قرار دارند بطوریکه از یک سو می خواهند بر عربستان سعودی فشار وارد کنند زیرا از برخی از تصمیمات ریاض اعم از اعدام روحانی (شیخ النمر) یا مداخله در یمن، ناخشنوند هستند اما درعین حال به رابطه با عربستان سعودی نیاز دارند و می خواهند این رابطه حفظ شود. به همین علت است که می بینیم نوعی ابهام در موضع گیری های دولتهای غربی برای انتقاد جدی از عربستان سعودی وجود دارد زیرا غربی ها نمی خواهند اوضاع از این هم بدتر شود. آنها می خواهند همکاری با عربستان سعودی حفظ شود. اما درعین حال، دولتهای غربی نمی خواهند حامی برخی از اقدامات عربستان سعودی باشند از قبیل جنگ تمام عیار در سوریه یا یمن یا تقابل با ایران. به همین علت است که نوعی اکراه در کشورهای غربی برای موضع گیرها تند ضد عربستان سعودی وجود دارد زیرا دولتهای غربی نمی خواهند با این کار و انتقادهای تند خود، آتش را شعله ورتر کنند. اما این موضع گیری غربی ها درباره عربستان سعودی همانند آن است که بخواهیم روی پوست تخم مرغ راه برویم و پوست تخم مرغ ها را نشکنیم!»

مشاور سابق اوباما در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تنشهای اخیر ناشی از اقدامات سعودی بر قیمت نفت گفت: «واقعیت این است که آمریکا همچنان به نفت منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) نیاز دارد. گاهی درباره استقلال نفتی ایالات متحده بیش از اندازه اغراق می شود. نفت این منطقه همچنان برای کشورهای مختلف ازقبیل چین، هند ، اروپا و ایالات متحده مهم است. این سخن نادرست است که بگوییم به علت افزایش استقلال آمریکا در حوزه انرژی، ایالات متحده می تواند به تحولات این منطقه بی تفاوت باشد. منافع غرب در این نهفته است که ثبات در عربستان سعودی و منطقه همچنان حفظ شود و این نگاه همچنان بسیار قوی است حتی باوجود اختلافهایی که وجود دارد و انتقادهایی که بر عملکرد عربستان سعودی از جانب کشورهای غربی وارد است. 


انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۱۸ دی ۱۳۹۴
سقوط آل سعود به سود اورانگوتان های وحشی جنگل آمازون هم هست چه برسه به نفع مسلمانان یا حتی اروپا!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۸ ۱۸ دی ۱۳۹۴
دوست عزیز ما ازین عرضه ها نداریم، اگه داشتیم تنگه هرمز رو میبستیم بفهمن دنیا دست کیه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۴ ۱۸ دی ۱۳۹۴
یکی به این سعودیا بفهمونه تنگه هرمز کجاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۷ ۱۸ دی ۱۳۹۴
آل سعود اشتباه بزرگ کرده و تا نابود ی کامل خودش ادامه میدهد
آخرین اخبار