به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارگران ساختمانی همان قشر زحمت کش و سخت کوش جامعه هستند که به دلیل ضایع نشدن حق و حقوق این افراد ، سازمان تامین اجتماعی حق بیمه کارگران ساختمانی را ارزان تر در نظر گرفته تا از این طریق کمی از مشکلات و زحمات بی دریغشان جبران شود.
بخشنامه این سازمان در خصوص بیمه کارگران بدین صورت است که فردی که به نحوی در رابطه با ایجاد ، توسعه ، تجدید بنا ، تعمیرات اساسی و تخریب ساختمان به طور مستقیم اشتغال داشته و مشمول مقررات خاصی از نظر بیمه و بازنشستگی نباشد، با داشتن کارت مهارت معتبر از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور می تواند با ارائه مدارک و مستندات ، نسبت به بیمه خود اقدام کند.
از آنجایی که سازمان با کمبود منابع و بودجه مورد نیاز مواجه شد ، با وجود ابلاغیه قانون اصلاح ماده 5 بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی ، از میان یک میلیون و 800 هزار کارگران ساختمانی، یک میلیون نفرشان بیمه نشده و در انتظار اجرای این قانون بوده اند که این سازمان نیز علت اجرا نشدن آن را عدم تامین اعتبار از محل وصول پروانه ساختمانی عنوان کرد.
اما در این میان سوءاستفاده هایی هم از این بیمه شده است به طوری که برخی از افراد سود جو ، خود را کارگر ساختمانی جا زده و برای پرداخت حق بیمه ای ارزان تر ، حقوق کارگران واقعی را تضییع کرده اند به همین منظور سازمان تامین اجتماعی طرحی را به عنوان طرح پالایش کارگران ساختمانی اجرا کرد.
در طرح پالایش کارگران ساختمانی ، 14 هزار و 263 دوشغله شناسایی شدند که در واقع منبع اصلی درآمدشان از شغلی دیگر تامین می شد و آنها برای فرار از حق بیمه و پرداخت ارزان تر آن، با اسناد جعلی به این بیمه ورود کردند.
پس از مدتی گزارش هایی از کارگران ساختمانی به دستمان رسید که مدعی بودند ، در طرح پالایش بیمه کارگران ساختمانی ، بسیاری از کارگرانی که ملک و املاک دارند نیز بیمه شان حذف شده و این موضوع نگرانی شدیدی را برای چند کارگری که به تازگی زندگی خود را شروع و با اندک درآمد خود خودرویی خریداری کرده اند به وجود آورده بود که در نهایت خواستار رسیدگی به این وضع شدند.
این در حالی است که محمد حسن زدا ، معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی در خصوص طرح پالایش بیمه کارگران ساختمانی و حذف بیمه افراد پر درآمد در یک سایت خبری اعلام کرد : در مرحله دوم طرح پالایش و رفع همپوشانی کارگران ساختمانی مشخص شد که 11 هزار و 147 نفر از کارگرانی که تاکنون بیمه بوده اند ، خودروهایی بالای 80 میلیون تومانی دارند.
وی می گوید: همچنین بر اساس این پالایش ، 1132 نفر نیز از تسهیلات بانکی بیش از 100 میلیون تومان استفاده کرده اند و 1984 نفر که تحت عنوان کارگر ساختمانی بیمه بوده اند املاک بالای 700 میلیون تومان داشته اند.
زدا با بیان اینکه در طی دوسال گذشته 4 بار قانون کارگران ساختمانی تغییر کرده ، معتقد است : در حال حاضر با کمبود اعتبار مواجه هستیم که اگر اعتبار تامین نشود باید یک بار دیگر این قانون را تغییر دهیم چرا که با منابعی که اختصاص می دهند بیمه کارگران ساختمانی در خطر است .
با گفته های معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی ، این طور به نظر می رسد که طرح پالایش و اجرای این بیمه هر بار با تخصیص نیافتن اعتبار به گونه ای تغییر میکند که این سازمان بتواند راه نجاتی برای تامین کارگران بیابد و در حال حاضر مسئولان سازمان راهی بهتر از گیر دادن به املاک و دارایی این قشر پیدا نکرده اند
از سوی دیگر سعید حسینی ، مدیر نامنویسی و حساب های سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه حذف بیمه کارگران ساختمانی میزان درآمد آنها نیست در سایت خبری دیگری می گوید : متاسفانه عده ای از افراد برداشت ناصحیحی از موضوع کرده و چنین عنوان نموده اند که سازمان تامین اجتماعی قرار است کارگران ساختمانی پردرآمد را حذف کند در حالی که این امر خلاف قانون است.
وی با بیان ماده یک قانون بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی اظهار داشت: شاغل بودن در صنعت ساختمان ، شرط اصلی تحت پوشش قرار گرفتن این افراد است و همچنین لیست افراد دارای جواز کسب و شاغل در سایر صنوف مانند وکلا ، مشاوران و پیمانکاران و دارندگان کارت بازرگانی و افرادی که دارای چندین خودرو و ملک گران قیمت و دریافت کنندگان تسهیلات بانکی با مبالغ بالا به شعبات مختلف سازمان برای بررسی ارسال می شود ، در صورتی که اشتغال اصلیشان کارگر نباشد از این بیمه حذف می شوند.
اما با گزارش ها و شکایت هایی در خصوص حذف بیمه کارگران بدلیل داشتن املاکی هرچند ناچیز خود را ملزم به پرس و جو از صحت و سقم این موضوع از مسئولان سازمان تامین اجتماعی دانسته ایم که متاسفانه با پیگیری های چند باره موفق به دریافت پاسخ نشده و با هر بار درخواست مصاحبه، زمان آن به تاریخی دیگر موکول شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/