به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برنج ایرانی درجه یک که هر کیلوگرم آن در فروش کیسهای حداکثر 9000 تومان است، در مغازههای خردهفروشی و سوپرمارکتها تا کیلویی 15 هزار تومان هم فروخته میشود؛ یعنی افزایش بیش از 60 درصدی!
برنجهای ایرانی و خارجی که در بازار و مغازههای سطح شهر تنوع زیادی دارند، بر اساس کیفیت و برندشان به قیمتهای مختلفی عرضه میشوند.
برنجهای ایرانی که به گفته فروشندگان در مقایسه با برنجهای خارجی مصرف و تقاضای بیشتری دارند از کیفیت بهتری هم برخوردار هستند اما در عین حال فروشندگان برنج میگویند که
برنجهای خارجی هم مشتریان خاص خود را دارد و به دلیل قیمتهای پایینترشان، بیشتر از سوی اقشار کمدرآمد مورد استفاده قرار میگیرد.
هر کیلوگرم برنج ایرانی که در بازار از تنوع زیادتری نسبت به برنجهای خارجی برخوردار است، در عمده فروشی و فروشگاههای زنجیرهای رنج قیمتی از 4300 تا 9000 تومان دارد اما این در حالی است در خرده فروشیهای سطح شهر قیمتها به صورت قابل توجهی با عمده فروشیها تفاوت پیدا میکند.
برنجهای ایرانی در مغازههای سوپر مارکت و در فروشهای خرد (به صورت کیلویی) بین 3000 تا 6000 تومان نسبت به عمده فروشیها افزایش قیمت دارد.
به عنوان نمونه برنج ایرانی هاشمی درجه یک کیلویی 9000 تومان در عمده فروشیها و مراکز بزرگ خرید مواد غذایی عرضه میشود و درخرده فروشیها بین 13 تا 15 هزار تومان قیمت دارد.
در میان سایر ارقام برنج ایرانی، هر کیلوگرم برنج طارم درجه یک در خرده فروشیها 8000 تومان،طارم رمضانی 6000 تومان، برنج دمسیاه 8000 تومان فروخته میشود.
در میان ارقام پرمحصول برنج، برنج ندا کیلویی 6000 تومان، برنج شیرودی کیلویی 5800 تومان و برنج فجر کیلویی 5000 تومان قیمت دارد.
برنجهای نیمدانه ایرانی نیز کیلویی 4200 تا 4500 تومان فروخته میشود.
اما قیمت برنجهای خارجی تفاوت چندانی درخرده فروشی و عمده فروشی ندارند؛ به طور کلی برنجهای وارداتی در بازار شامل چهار - پنج نوع مختلف میشود.
هر کیلوگرم برنج هندی دانه بلند درجه یک 4500 تومان و برنج هندی درجه دو 4000 تومان فروخته میشود. همچنین برنج اروگوئهای کیلویی 4000 تومان، برنج پاکستانی کیلویی 3500 تومان و هر کیلوگرم برنج تایلندی و آرژانتینی 3000 در مراکز خرید عرضه میشود.
در حال حاضر موضوع حائز اهمیت برای مصرف کنندگان در خرید برنجهای ایرانی این است که مصرف کنندگان باید برای خرید برنجی که قیمت معقول و استاندارد داشته باشد به مراکز عمده فروشی مراجعه کنند و افرادی که نمیتوانند برای خرید روزانهشان به این مراکز بروند باید برنج ایرانی را حداقل 3000 تومان گرانتر بخرند؛گران فروشی که دلیل آن مشخص نیست، چرا که اخیرا هیچگونه خبری مبنی بر افزایش قیمت برنج ایرانی از سوی مقامات وزارت کشاورزی اعلام نشده است و این تفاوت چشمگیر قیمت بین عمده فروشی و خرده فروشی غیر قابل توجیه به نظر میرسد که دستگاههای نظارتی باید توجه بیشتری به این گران فروشی آشکار نشان دهند.
منبع: ایسنا
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/