به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ندامتی رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا در چهارمین همایش بینالمللی مدیریت آلودگی هوا و صدا در خصوص تأثیر آلودگی هوا بر سلامتی مردم گفت: آلودگی هوا بر تمام ارگانهای بدن تأثیر میگذارد و امروز هیچ نقطه ابهامی در این مورد وجود ندارد کمترین و کوچکترین کشفی که دربارهی تأثیر آلودگی هوا داشتهایم سرطانزا بودن آن است.
وی افزود: نیمی از کشور با آلودگی هوا درگیر هستند که معادل 35 میلیون نفر میشود بنابراین کوچکترین اقدامی در این مورد میل عظیمی از مردم را تحت تأثیر قرار میدهد. آلودگی هوا 7 امین عامل خطر محسوب میشود.
از دلایل شیوع بیماریهای مزمن در کشور
کلیشاد ریاست بیماریهای غیرواگیر اصفهان در خصوص علل توسعه بیماریهای غیرواگیر در کشور گفت: اغلب بیماریهای غیرواگیر به دلیل محیطی ناشی میشود. بیماریهای مزمن مثل سرطان، دیابت و فشارخون تحت تأثیر استرس و ترشح بیش از حد اکسیدانها رخ میدهد به همین دلیل مصرف آنتیاکسیدانها توصیه میشود.
وی افزود: کمبود ویتامین D در کشور بسیار شایع است و وزارت بهداشت به این موضوع توجه ویژهای دارد. چرا که کمبود ویتامین D موجب بروز بیماریهای مزمن قلبی و خودایمنی میشود یعنی با وجود حضور نور خورشید و به دلیل آلودگی هوا پوست قادر به جذب نور خورشید نمیباشد. همچنین کمبود ویتامین D موجب بیماری ام اس میشود.
وی در ادامه گفت: مواد شیمیایی موجود موجود در محیط به علت آلودگی هوا موجب بر هم خوردن سیستم غدد درون ریز بدن و در نتیجه چاقی و اضافه وزن میگردد که مواد پلاستیکی، اسباببازی و شیشه شیر کودک از جمله این مواد هستند.
انتهای پیام/